GRAD ZADAR

Zadar – istražite i upoznajte grad

Otkrijte Zadar kroz naše vodičke ture koje vam nude bogatstvo doživljaja. Osim standardnog razgleda grada, istražite grad i kroz VR šetnju koja vam pruža priliku da doživite njegovu povijest na moderan i zabavan način.

Dodatno, naša ponuda obuhvaća tematske ture kao što su vinske i gastro ture, kulturne rute koje uključuju posjete muzejima, vjerske obilaske, kostimirane razglede i drugo. Sve ture mogu se organizirati kako za pojedinačne posjetitelje tako i za veće grupe, uz mogućnost prilagodbe za privatne obilaske s prijateljima, partnerima ili obitelji. Ovo omogućava personalizirano iskustvo istraživanja Zadra, upoznavanje s njegovim kulturnim i povijesnim bogatstvom kroz različite perspektive. Naš cilj je da svaki obilazak bude informativan, zabavan i nezaboravan, te da vam omogući da doživite autentičan duh Zadra.

Razgled grada Zadra

Razgled grada omogućit će vam da doživite bogatu povijesnu i kulturnu baštinu Zadra. Uz vodstvo licenciranog vodiča obići ćete staru jezgru grada, vidjeti najznačajnije kulturne i povijesne znamenitosti i saznati zanimljive priče o gradu i ljudima koji su tu živjeli.

Koje su prednosti razgleda grada s nama?


  • Mjesto početka razgleda možemo organizirati prema vašim željama (npr. u Zadru u
    starom gradu ili na bilo kojem drugom mjestu koje vam odgovara).
  • Možemo organizirati prijevoz iz smještaja do mjesta početka razgleda.
  • Turistički razgled možemo organizirati za bilo koji grad u Hrvatskoj.
  • Razgled grada nudimo na sljedećim jezicima: hrvatski, engleski, njemački, francuski, talijanski, španjolski, nizozemski, norveški, švedski, poljski, češki, ruski, slovenski, rumunjski, mađarski, katalonski, kineski i japanski

Virtualni razgled Zadra

Virtualni razgled Zadra jedinstvena je ponuda koju možete pronaći samo u našoj agenciji.
Pomoću naprednih virtualnih naočala (VR) zaronite u istinske povijesne priče Zadra i tako iskusite na svojoj koži kako je izgledao život u Zadru prije nekoliko stotina godina.

Putovanje kroz povijest i ljepote Zadra s vašim mobilnim vodičem

Otkrijte povijesne ljepote Zadra na moderan način! Doživite jedinstveno iskustvo obilaska grada kroz bogate video vodiče koji se aktiviraju na vašem mobitelu kada se nađete ispred znamenitosti.

Ako niste u mogućnosti fizički posjetiti Zadar, imamo rješenje i za Vas. Iz udobnosti vlastitog naslonjača, koristeći samo računalo ili pametni mobilni telefon možete s nama krenuti u virtualni razgled grada.

Zašto posjetiti Zadar?

Zadar je jedan od najstarijih gradova u Europi, naseljen već 3000 godina. Smješten na poluotoku, stoljećima je bio glavni grad regije Dalmacije. Poznat je po svjetski poznatim modernim instalacijama, Morskim orguljama i Pozdravu suncu, koje su smještene na Rivi i posjetiteljima pružaju nezaboravne zvučne i svjetlosne doživljaje.

U srcu grada nalazi se povijesna ulica Kalelarga, poznata kao glavna gradska ulica koja datira iz rimskog doba. Njome se dolazi do antičkog rimskog foruma i crkve svetog Donata, impozantnog simbola iz 9. stoljeća, posvećenog zaštitniku grada. Gradski obrambeni zidovi, zaštićeni od strane UNESCO-a i luka Foša pričaju priču o prošlim vremenima, dok Maraschino liker nudi okus zadarske tradicije gdje se proizvodi još od 16. st.

36 crkvi u prošlosti


Zadar je u prošlosti imao 36 crkava, a danas ih je na poluotoku nešto manje, ipak neke od njih vidjet ćete tijekom razgleda grada s vodičem


Sve zadarske ulice kojima ćete šetati u starom gradu sijeku se pod pravim kutem paralelno s dvije glavne antičke ulice Cardo maximus i Decumanus maximus


Zadar je grad s najvećim brojem spomenika u Hrvatskoj, a šetnjom povijesnom jezgrom grada vidjet ćete drevne rimske temelje te ostatke rimskog foruma