od 30,00€
Provjerite dostupnost

Razgled grada Zadra uz doživljaj virtualne stvarnosti i degustaciju

Zadar, Croatia
Not Rated
Trajanje

2 sata

Otkazivanje

Do 0 dan(a)

Veličina grupe

30 ljudi

Jezici

___

Detaljne informacije

Razgled grada Zadra uz doživljaj virtualne stvarnosti je šetnja kroz stari grad uz vodstvo stručnog asistenta do 8 najatraktivnijih lokacija gdje ćete uz pomoć VR (Virtual Reality) naočala otkriti kako je Zadar izgledao u različitim povijesnim razdobljima. Pored virtualnog prikaza, audio vodič preveden na 7 jezika pruža najznačajnije informacije o Zadru i povijesnim događajima. Zakoračit ćete u virtualni svijet, vratiti se u prošlost i doživjeti preko 2000 godina zadarske povijesti.

DOSTUPNO:
Ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak, petak subota: 10:00h

Ako ne želite u šetnju gradom, cijeli sadržaj na VR naočalama možete pogledati i u prostoru agencije svaki dan unutar radnog vremena agencije.

SADRŽAJ:

Razgled grada Zadra uz doživljaj virtualne stvarnosti je jedinstven način da otkrijete Zadar kroz naočale za virtualnu stvarnost!
Vidjet ćete:

 1. Kako je izgledao rimski Forum izgrađen prije 2.000 godina
 2. Zadar u 1202. godini i IV. križarski pohod na grad
 3. Zelenu tržnicu (Piazza dell’Erbe) i  kako je Zadar izgledao prije Drugog svjetskog rata
 4. Zračno bombardiranje grada u Drugom svjetskom ratu
 5. Prostore katedrale sv. Stošije koji su inače zatvoreni za javnost
 6. Crkvu sv. Krševana i kako je izgledao nekadašnji klaustar crkve
 7. Crkvu i škrinju sv. Šime
 8. Gdje je bio glavni ulaz u grad u antici i srednjem vijeku a naučit ćete više i o venecijanskom sustavu obrambenih zidina, pod zaštitom UNESCO-a

PLAN OBILASKA:

Trajanje: 2:00 sata

Razgled grada Zadra uz doživljaj virtualne stvarnosti započinje u prostoru agencije Magic Croatia gdje će vas dočekati stručni asistent koji će vam objasniti kako se upravlja VR (virtual reality) naočalama. Prilagođen dizajn jednostavnog korisničkog sučelja omogućuje korisnicima da sami odaberu kad će vidjeti sljedeću točku, a za upravljanje VR naočalama nije potrebno napredno informatičko znanje. U svakom slučaju, stručni asistent bit će vam na raspolaganju tijekom cijelog trajanja ture.
Nakon kratkog objašnjenja uputit ćete se u šetnju gradom, a naočale ćete za to vrijeme držati u posebnoj torbici. Stručni asistent će vas voditi kroz grad do 8 lokacija na poluotoku gdje ćete zastati kako bi kroz VR naočale vidjeli kako je ta lokacija izgledala u prošlosti. Zatim ćete skinuti naočale i moći ćete na licu mjesta usporediti sadašnje stanje s onim što ste vidjeli na VR naočalama.
Zastat ćete na lokaciji gdje je nekad bio izgrađen najveći rimski forum u Hrvatskoj koji će oživjeti zahvaljujući tehnologiji virtualne stvarnosti.
Posjetit ćete Pozdrav Suncu i slušati jedinstvenu melodiju poznatih Morskih orgulja, dok na VR naočalama gledate kako je taj dio Zadra izgledao u 13. stoljeću.
Prošetat ćete prelijepom zadarskom rivom kako biste posjetili lokaciju nekadašnje Zelene tržnice. Tu ćete zastati kako biste kroz VR naočale otkrili kako je Zadar izgledao prije Drugog svjetskog rata i gdje je nekad bila glavna gradska tržnica i pošta. Avioni će prelijetati iznad vas i bombardirati grad, te ćete gledati kako okolne zgrade nestaju u plamenu.
Ući ćete u najveću katedralu u Dalmaciji, posvećenu zadarskoj zaštitnici sv. Anastaziji (Stošiji). Otkrit ćete kako izgleda crkva sv. Krševana, koja je inače zatvorena za javnost i stajati ispred škrinja sv. Šime izrađene od 250 kg filigranskog srebra.
Vidjet ćete kako je nekad izgledao glavni ulaz u grad u antici i srednjem vijeku te ćete saznati više o sustavu obrambenih zidina koje okružuju stari grad koje su pod zaštitom UNESCO-a.
Kušat ćete šljivovicu i zadarski Maraschino, liker od posebne sorte višnje koja raste na ovim područjima, a u kojem su uživale brojne povijesne ličnosti kao što su kraljica Viktorija, Ernest Hemingway, Alfred Hitchcock, Charlie Chaplin i mnogi drugi.
Razgled grada završava povratkom u agenciju.

CIJENA: 30,00 EUR po osobi 

*Cijena za djecu do 18 godina: 15,00 EUR
Cijena za studente i starije od 65 godina: 20,00 EUR

UKLJUČENO U CIJENU:

 • VR naočale i daljinski upravljač
 • Audio vodič na 7 jezika: engleski, njemački, španjolski, talijanski, francuski, esperanto, hrvatski
 • stručni asistent
 • posjeti lokacijama
 • degustacija likera Maraschina
 • PDV

TEHNIČKI OPIS:

VR naočale: Oculus Go All-in-One VR naočale, prikaz visoke rezolucije, daljinski upravljač, ugrađeni audio sustav

TEŽINA: lagana šetnja kroz stari grad
PREPORUČEN UZRAST: pogodno za sve starije od 6 godina
PONIJETI: udobnu obuću, bocu vode, osobnu iskaznicu
NAPOMENA: Maraschino liker poslužit će se samo onim sudionicima kojima je zakonom dozvoljeno konzumiranje alkohola

Virtualna šetnja kroz povijest Zadra:

MJESTO POLASKA:

Highlights

 • Izaberi moderan Razgled grada Zadra uz doživljaj virtualne stvarnosti
 • Izaberi vrhunski doživljaj i uz VR (Virtual Reality) naočale otkrij kako je Zadar izgledao u različitim povijesnim razdobljima
 • Zakorači u virtualni svijet i pogledaj najvažnije događaje iz zadarske povijesti

Što ćete sve raditi

Itenirary
10:00
Razgled započinje u prostoru agencije Magic Croatia gdje će vas dočekati stručni asistent koji će vam objasniti kako se upravlja VR (virtual reality) naočalama.
Nakon kratkog objašnjenja uputit ćete se u šetnju gradom, a naočale ćete za to vrijeme držati u posebnoj torbici. Stručni asistent će vas voditi kroz grad do 8 lokacija na poluotoku gdje ćete zastati kako bi kroz VR naočale vidjeli kako je ta lokacija izgledala u prošlosti. Zatim ćete skinuti naočale i moći ćete na licu mjesta usporediti sadašnje stanje s onim što ste vidjeli na VR naočalama.
Zastat ćete na lokaciji gdje je nekad bio izgrađen najveći rimski forum u Hrvatskoj koji će oživjeti zahvaljujući tehnologiji virtualne stvarnosti.
Posjetit ćete Pozdrav Suncu i slušati jedinstvenu melodiju poznatih Morskih orgulja, dok na VR naočalama gledate kako je taj dio Zadra izgledao u 13. stoljeću.
Prošetat ćete prelijepom zadarskom rivom kako biste posjetili lokaciju nekadašnje Zelene tržnice. Tu ćete zastati kako biste kroz VR naočale otkrili kako je Zadar izgledao prije Drugog svjetskog rata i gdje je nekad bila glavna gradska tržnica i pošta. Avioni će prelijetati iznad vas i bombardirati grad, te ćete gledati kako okolne zgrade nestaju u plamenu.
Ući ćete u najveću katedralu u Dalmaciji, posvećenu zadarskoj zaštitnici sv. Anastaziji (Stošiji). Otkrit ćete kako izgleda crkva sv. Krševana, koja je inače zatvorena za javnost i stajati ispred škrinja sv. Šime izrađene od 250 kg filigranskog srebra.
Vidjet ćete kako je nekad izgledao glavni ulaz u grad u antici i srednjem vijeku te ćete saznati više o sustavu obrambenih zidina koje okružuju stari grad koje su pod zaštitom UNESCO-a.
Kušat ćete šljivovicu i zadarski Maraschino, liker od posebne sorte višnje koja raste na ovim područjima. Razgled grada završava povratkom u agenciju.

Uključeno/Isključeno

 • VR naočale i daljinski upravljač
 • Audio vodič na 7 jezika: engleski, njemački, španjolski, talijanski, francuski, esperanto, hrvatski
 • Stručni asistent
 • Posjeti lokacijama
 • Degustacija likera Maraschina i šljivovice
 • PDV

Kategorija izleta

Razgled grada

Lokacija aktivnosti

Zadar, Croatia

Česta pitanja

Što ako mi ne odgovara termin u 10:00 sati?
U određenim vremenskim razdobljima imamo i popodnevne termine. Javi nam koji termin ti odgovara kako bi provjerili postoji li drugi termin i ima li slobodnih mjesta za tebe.
od 30,00€

Organized by

Magic Croatia

Member Since 2021

Kontakt podaci

Email

info@magic-croatia.hr

Website

www.magic-croatia.hr

Broj telefona

+385 91 619 4949

Fax

+385 23 271 405

Provjerite sljedeće ponude