IZLET U NACIONALNI PARK

Želite posjetiti najljepše nacionalne parkove Hrvatske?

Zadar se nalazi na križanju puteva do 4 nacionalna parka: Plitvička jezera, slapovi Krke, Kornati i kanjon Paklenice. Fascinantno je da u Hrvatskoj ukupno ima 8 nacionalnih parkova pa je upravo Zadar savršena baza za posjet nacionalnim parkovima.

Odaberite nacionalni park koji biste željeli posjetiti i provedite dan okružen netaknutom prirodom, daleko od gradske gužve.

Top izleti u nacionalne parkove

Zašto iz Zadra u Nacionalne parkove?


  • Iz Zadra možete lako i brzo doći do svjetski poznatog prirodnog fenomena Nacionalnog parka Plitvička jezera, prvog nacionalnog parka u Hrvatskoj koji se nalazi na UNESCO-ovom popisu Svjetske baštine.
  • Isto tako lako je doći do povijesnog grada Skradina ili ulaza Lozovac te posjetiti Nacionalni park Krka koji će vam oduzeti dah s brojnim slapovima i nevjerojatnim prirodnim okolišem.
  • Nekoliko minuta vožnje od Zadra nalazi se Nacionalni park Paklenica, pod zaštitom UNESCO-a. Paklenica obuhvaća područje između obale i najviših vrhova planine Velebit, od 0 pa sve do 1757 m nadmorske visine. Pješačke staze pogodne su za sve uzraste i ne morate biti penjač da biste uživali u ovoj veličini i ljepoti.
  • S morske strane Zadar je okružen otocima koji su rasuti poput bisera u tirkiznom moru Nacionalnog parka Kornati čije su uvale vječna inspiracija putnicima.

1.8 milijuna posjetitelja


U 2019. godini Plitvička jezera, jedan od najljepših hrvatskih i europskih nacionalnih parkova, posjetilo je više od 1.8 milijuna ljudi.


Rijeka Krka svojim krivudavim i atraktivnim tokom sačinjava jedan od najljepših prirodnih prizora u Dalmaciji, a dužine je 73 kilometra.

Svi izleti u nacionalne parkove

Ostali izleti u ponudi

Trebate smještaj u blizini izleta?

Provjerite našu ponudu smještaja u blizini održavanja izleta.