od 410,00 HRK
Provjerite dostupnost

Izlet brodom iz Zadra Kornati, Tureta i Telašćica

Nacionalni park Kornati
Not Rated

Trajanje

9 sati

Otkazivanje

Do 1 dan(a)

Veličina grupe

200 ljudi

Jezici

___

Detaljne informacije

Uživajte u panoramskoj vožnji brodom kroz Nacionalni park Kornati, najrazvedeniju otočnu skupinu na Mediteranu. Posjetite otok Mana, zaronite u prozirno more, otkrijte veličanstvene klifove i kamene građevine. U Telašćici se osvježite u moru okruženom borovom šumom, posjetite slano jezero i divite se pogledu na otvoreno more s vidikovca. Vodič, doručak i ručak uključeni u cijenu.

DOSTUPNO: svibanj – listopad

O DESTINACIJI:

Nacionalni park Kornati sastoji se od 89 nenaseljenih otoka i otočića. Kornati su najrazvedenija skupina otoka na Mediteranu. Ime dolazi od latinske riječi „corona“ što znači kruna. Prema legendi, Bog je htio okruniti svoje djelo posljednjeg dana stvaranja, pa je stvorio Kornate od suza, zvijezda i daha.

Utvrda Tureta nalazi se u središnjem dijelu otoka Kornat, koji je ujedno i najveći otok u kornatskom arhipelagu. Tureta je utvrda iz 6. stoljeća smještena na brdu i dio je fortifikacija koje su izgrađene za vrijeme bizantinskog cara Justinijana. Utvrda je služila za za zaštitu obale i kontrolu plovidbe na ovom dijelu Jadrana. U blizini utvrde nalazi se i srednjovjekovna crkvica Gospe od Tarca.

Park prirode Telašćica nalazi se na jugoistoku Dugog otoka. U uvali se nalazi pet malih otoka i pet manjih otočića. Na vrhu zapadne strane uvale proteže se najveći strmac na Jadranu koji doseže nevjerojatnih 166 metara visine i ide 85 metara duboko u more. U blizini se nalazi slano jezero “Mir” koje je poznato po visokom sadržaju soli i ljekovitom blatu.

PLAN IZLETA:
POLAZAK: 8:30 sati
POVRATAK: 17:45 sati
Trajanje: 9 sati

Izlet brodom iz Zadra Kornati NP započinje u gradskoj luci. Posada broda će vas dočekati i pomoći vam da se smjestite u brod. Ukrcaj počinje u 8:00, a brod polazi točno u 8:30 i po potrebi staje u luci Dražanica i u Preku (otok Ugljan).
Nakon toga poslužit će vam piće dobrodošlice i sendvič za doručak. Uživat ćete u opuštajućoj panoramskoj vožnji brodom između brojnih otoka zadarskog arhipelaga.
Oko 11:15 brod će pristati na otok Mana u kornatskom arhipelagu. Tu ćete se zadržati sat vremena i moći ćete zaroniti u kristalno čisto more ili se popeti na vrh otoka gdje se nalaze zanimljive kamene građevine, napravljene za potrebe snimanja filma pedesetih godina.
Oko 12:15 povratak u brod i vožnja prema Parku prirode Telašćica. Tijekom panoramske vožnje brodom bit će poslužen ručak.
Dolazak u Telašćicu oko 13:15 sati i 2 sata slobodnog vremena za plivanje i ronjenje u moru. U parku posjetite jedno od rijetkih slanih jezera u Europi, imena Mir. Salinitet tog jezera veći je od saliniteta obližnjeg mora i vjeruje se da blato iz tog jezera ima ljekovita svojstva.
Ako slijedite stazu s označenim putokazima, popet ćete se do vidikovca na velikim stijenama koje predstavljaju najviši vrh otoka, s kojeg se pruža pogled na obližnje kornatske otoke i otvoreno more. U Telašćici možete vidjeti i farmu magaraca.
Nakon stajanja u Telašćici povratak na brod i dolazak u Zadar oko 17:45 sati.

CIJENA:
410,00 HRK ili 55,00 EUR po osobi

 Za djecu do 2,99 godina izlet je besplatan. Za djecu 3-5,99 godina cijena izleta je 75,00 HRK ili 10,00 EUR i za djecu 6-12, cijena je 205,00 HRK ili 27,50 EUR.

UKLJUČENO U CIJENU:

 • Prijevoz brodom
 • Licencirani vodič
 • Piće dobrodošlice
 • Doručak (sendvič)
 • Ručak: pečena riba (file oslića) uz salatu i rižu ili vegetarijanski meni (tjestenina s umakom od rajčice) s čašom vina, vode ili soka
 • Ulaznica u Park prirode Telašćica
 • Ulaznica za Nacionalni park Kornati
 • Osiguranje
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Osobna potrošnja

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE BRODA: 

Kapacitet broda: do 200 osoba
Duljina broda: 28 m
Brod sadrži: prostrani salon, bar, muški/ženski toalet

TEŽINA: lagano, nije fizički zahtjevno
PONIJETI: kupaći kostim, ručnik, šešir, krema za sunčanje, boca vode, novac i osobna iskaznica

MJESTO POLASKA

Pogledajte više

IZDVOJENO

 • Uživajte u panoramskoj vožnji brodom kroz Nacionalni park Kornati
 • Posjetite otok Mana, otkrijte veličanstvene klifove i kamene građevine
 • U Telašćici posjetite slano jezero i divite se pogledu na otvoreno more s vidikovca

Što ćete sve raditi

Itenirary
8:30
Izlet brodom započinje u gradskoj luci. Posada broda će vas dočekati i pomoći vam da se smjestite u brod. Ukrcaj počinje u 8:00, a brod polazi točno u 8:30 i po potrebi staje u luci Draženica i u Preku (otok Ugljan).
Itenirary
9:00
Na brodu će vam poslužiti piće dobrodošlice i sendvič za doručak. Uživat ćete u opuštajućoj panoramskoj vožnji brodom između brojnih otoka zadarskog arhipelaga.
Itenirary
11:15
Oko 11:15 brod će pristati na otok Mana u kornatskom arhipelagu. Zadržat ćemo se sat vremena koje možete iskoristiti za kupanje u kristalno čistom moru ili se popeti na vrh otoka gdje se nalaze zanimljive kamene građevine, napravljene za potrebe snimanja filma pedesetih godina.
Itenirary
12:15
Oko 12:15 povratak na brod i vožnja prema Parku prirode Telašćica. Tijekom panoramske vožnje brodom bit će poslužen ručak.
Itenirary
13:15
Dolazak u Telašćicu oko 13:15 sati gdje imate 2 sata slobodnog vremena za plivanje i ronjenje u moru. Svakako posjetite jezero Mir, jedno od rijetkih slanih jezera u Europi. Možete slijedite stazu s označenim putokazima te se popeti do vidikovca na velikim stijenama koje predstavljaju najviši vrh otoka, a s kojeg se pruža pogled na obližnje kornatske otoke i otvoreno more. U Telašćici možete vidjeti i farmu magaraca.
Itenirary
17:45
Nakon završetka boravka u Telašćici, povratak na brod i dolazak u Zadar oko 17:45 sati.

Uključeno/Isključeno

 • Prijevoz brodom
 • Licencirani vodič
 • Piće dobrodošlice
 • Doručak (sendvič)
 • Ručak: pečena riba (file oslića) uz salatu i rižu ili vegetarijanski meni (tjestenina s umakom od rajčice) s čašom vina, vode ili soka
 • Ulaznica u Park prirode Telašćica
 • Ulaznica za Nacionalni park Kornati
 • Osiguranje
 • PDV
 • Osobna potrošnja

Kategorija izleta

Brodski izleti
Nacionalni parkovi

Lokacija aktivnosti

Nacionalni park Kornati
od 410,00 HRK

Organized by

admin

Member Since 2021

Information Contact

Email

info@magic-croatia.hr

Broj telefona

0916194949

Provjerite sljedeće ponude