BICIKLISTIČKE TURE PO DALMACIJI

Želite biciklom istražiti ljepote Dalmacije i Zadra?

Raznolikost zadarske regije idealna je za sve ljubitelje biciklizma. Biciklisti mogu birati između različitih ruta, bilo da su amateri ili profesionalci.

Otkrijte grad Zadar na dva kotača, vozite biciklom do nevjerojatnih vidikovaca, otkrijte tajanstvenu sfingu i posjetite stari svjetionik s pogledom na stari grad.

Najpopularnije biciklističke ture

Što posjetiti biciklom u blizini Zadra?


  • Biciklom posjetite obližnji gradić Nin, najstariji kraljevski hrvatski grad i mjesto rođenja hrvatske države. Nin ima izvrsne pješčane plaže i polja soli u kojima se sol proizvodila još od rimskog doba.
  • Ako ste pustolovnog duha, onda obavezno posjetite zadarske otoke. Preuzet ćete bicikl, plan otoka i kartu za trajekt. Ukrcat ćete se u trajekt i kad stignete na otok Ugljan, avantura započinje. Krenite biciklom duž slikovite obale, otkrijte prekrasne plaže, posjetite ribarska mjesta s tradicionalnim kamenim kućama i popnite se na srednjovjekovnu tvrđavu s pogledom na cijeli zadarski arhipelag.
  • Ako više volite nešto izazovnije, vozite se biciklom do otoka Pašmana koji je mostom povezan s Ugljanom.

1032 biciklističke rute


U Hrvatskoj su trenutno na raspolaganju čak 1032 različite biciklističke rute, a broj lakih cestovnih i zahtjevnih brdskih ruta redovito raste.


Hrvatska je domaćin mnogih popularnih biciklističkih događanja, među kojima svakako vrijedi istaknuti svjetski poznatu biciklističku utrku Tour of Croatia.

Svi biciklistički izleti u ponudi

Ostali izleti u ponudi

Trebate smještaj u blizini izleta?

Provjerite našu ponudu smještaja u blizini održavanja izleta.