od 120,00€
Provjerite dostupnost

Nin – biciklistička tura s vodičem

Nin, Croatia
Not Rated
Trajanje

5 - 6 sati

Otkazivanje

Do 1 dan(a)

Veličina grupe

10 ljudi

Jezici

___

Detaljne informacije

Povijesni grad Nin biciklistička tura s vodičem povest će vas u kolijevku nastanka Hrvatske države. Nin je smješten na malenom otočiću, okružen s gradskim zidinama i mostovima spojen s kopnom. Otkrit ćete impresivnu pješčanu lagunu, crkvicu koja je i sunčani sat, 1500 god staru solanu i druga skrivena povijesna blaga.

DOSTUPNO: svaki dan, veljača – studeni

PLAN OBILASKA:

Početak izleta: 9:00 sati
Kraj izleta:
 14:00 sati
Trajanje:
 5 – 6 sati

Povijesni grad Nin biciklistička tura s vodičem započinje u uredu agencije na poluotoku gdje će vas dočekati vodič. Preuzet ćete biciklu i izabrati biciklističku rutu koja vam najviše odgovara. Moći ćete izabrati vožnju afaltiranom cestom, vožnju kroz makadamske putove ili kombinaciju ove dvije varijante.
Slijedit ćete vodiča i uživati u vožnji zadarskim ulicama, a posjetit ćete i najbolje lokacije na kojima ćete moći fotografirati stari grad. Nastavit ćete vožnju prema Ninu, oduševit će vas izgled mali obalnih naselja, gusta borova šuma koja okružuje Zadar, a zaustavit ćete se kod crkvice sv. Nikole, u kojoj su okrunjeni hrvatski vladari. Crkvica je smještena na brdu i zbog svog strateškog položaja služila je kao izvidnica u vrijeme rata.
U Nin ćete doći oko 11 sati i imat ćete slobodno vrijeme za istraživanje grada. Povijesna jezgra Nina smještena je na malenom otočiću, opasana gradskim zidinama i mostovima povezana s kopnom. Nin je 2015. godine proglašen kao Najromantičnija europska destinacija (European Best Destinations web stranica za putovanja).
Prošećite kroz stari grad i otkrijte ostatke najvećeg rimskog hrama u Hrvatskoj. U gradskoj luci primjetit ćete stari hrvatski brod – Condura Croatica, koji svjedoči o dugovječnosti pomorske tradicije.
Posjetite župnu crkvu sv. Anselma, a svakako otiđite do brončane skulpture sv. Grgura, čiji prst je potrebno dotaknuti za sreću. U samom središtu stare gradske jezgre naći ćete Muzej ninskih starina koji prikazuje razvoj Nina kroz najvažnija povijesna razdoblja.
Svakako posjetite i crkvu sv. Križa, izgrađenu u 9. st. Njeni precizno postavljeni prozori omogućuju sunčevim zrakama da uđu u unutrašnjost crkve i da djeluje kao sunčani sat.
Posjetite i obližnju solanu, Muzej i Kuću soli kako biste saznali više o proizvodnji ekološke soli, ručnoj berbi i kristalizaciji soli.
Nakon toga krenut ćete dalje i posjetiti pješčanu lagunu s Kraljičinom plažom. To je prekrasna pješčana uvala duga 3 km s plićakom. Prema legendi, supruga prvog hrvatskog kralja često je posjećivala ovu plažu jer ju je privlačila njena jedinstvena ljepota.
Zatim ćete se vratiti u Zadar i završiti na istoj lokaciji na kojoj ste i započeli.

CIJENA: 120,00 EUR po osobi  

Minimalan broj prijavljenih za izlet: 4
Maksimalan broj prijavljenih za izlet: 10

UKLJUČENO U CIJENU:

 • bicikla (MTB ili trekking) i sigurnosna kaciga
 • kvalificirani vodič (hrvatski i engleski jezik)
 • osiguranje
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Električni trekking ili gradski bicikl (dostupno uz dodatnu nadoplatu: 20,00 EUR po osobi)
 • obroci i piće

TEHNIČKI OPIS:

Dužina staze: 43 km
Visinska razlika: 388 m

TEŽINA: srednje fizički zahtjevno
PREPORUČEN UZRAST: pogodno za sve starije od 14 godina
PONIJETI: vodu, sportsku obuću, udobnu odjeću, bocu vode, kremu sa zaštitnim faktorom i kapu u ljetnom periodu

MJESTO POLASKA:

Highlights

 • Posjetite Ninsku lagunu i Kraljičinu plažu koja je nekada bila omiljeno opuštajuće mjesto supruge kralja Tomislava, a danas je to među najljepšim pješčanim plažama u Hrvatskoj
 • Otkrijte značenje ninskog “bijelog zlata” i posjetite 1.500 godina staru solanu
 • Istražite jedinstveno oblikovanu crkvu sv. Križa, koja datira iz 9. stoljeća a ujedno je i sunčani sat

Što ćete sve raditi

Itenirary
09:00
Preuzimanje bicikle i odabir biciklističke rute koja vam najviše odgovara. Birate vožnju afaltiranom cestom, vožnju kroz makadamske putove ili kombinaciju ove dvije varijante. Slijedite vodiča i uživate u vožnji zadarskim ulicama, a s najboljih lokacija na možete fotografirati stari grad.
Itenirary
11:00
Dolazak u Nin i imate slobodno vrijeme za istraživanje grada. Prošećite kroz stari grad i otkrijte ostatke najvećeg rimskog hrama u Hrvatskoj te stari hrvatski brod - Condura Croatica, koji svjedoči o dugovječnosti pomorske tradicije. Zatim posjetite župnu crkvu sv. Anselma i brončanu skulpturu sv. Grgura. Možete posjetiti Muzej ninskih starina i crkvu sv. Križa.
Itenirary
12:30
Posjetite solanu, Muzej i Kuću soli, a zatim posjetite pješčanu lagunu s Kraljičinom plažom.
Itenirary
14.00
Povratak u Zadar i vraćanje bicikle na istu lokaciju na kojoj ste je pokupili.

Uključeno/Isključeno

 • Bicikla (MTB ili trekking) i sigurnosna kaciga
 • Kvalificirani vodič (hrvatski i engleski jezik)
 • Osiguranje
 • PDV
 • Električni trekking ili gradski bicikl (dostupno uz dodatnu nadoplatu: 20,00 EUR po osobi)
 • Obroci i piće

Kategorija izleta

Biciklističke ture

Lokacija aktivnosti

Nin, Croatia

Česta pitanja

Gdje preuzimam bicikl?
Preuzimanje bicikle je na adresi Federica Grisogona 9, Zadar.
od 120,00€

Organized by

Magic Croatia

Member Since 2021

Kontakt podaci

Email

info@magic-croatia.hr

Broj telefona

+385 91 619 4949

Provjerite sljedeće ponude