od 2.820,00€
Pošaljite upit

Najbolje od Hrvatske i BIH, 11 dana, Privatno putovanje

Not Rated
Trajanje

11 dana 10 noćenja

Vrsta putovanja

Prilagođena tura

Veličina grupe

1 osoba

Jezici

___

Detaljne informacije

Htjeli biste vidjeti najbolje od Hrvatske i BIH. Upoznati gradove stare tisuće godina, uživati u prirodnim ljepotama, degustirati poznate specijalitete. Provedite nezaboravnih 11 dana u Hrvatskoj i BIH i doživite ih u svim njihovim ljepotama.

Zagreb – Opatija – Hum – Motovun – Poreč – Rovinj – Pula – Rastoke – Nacionalni park Plitvice – Zadar – Šibenik – Trogir – Split – Hvar – Ston – Dubrovnik – Mostar – Sarajevo 

11 dana, 10 noćenja (2 noćenja u Opatiji, 2 noćenja u Zadru, 2 noćenja u Splitu, 2 noćenja u Dubrovniku, 1 noćenje u Sarajevu, 1 noćenje u Zagrebu).

 

PLAN PUTOVANJA:

1 DAN. Dolazak u Zagreb, Zagreb-Opatija
Doček u zračnoj luci i razgled najzanimljivijih dijelova Zagreba, poslušajte neke stare priče iz povijesti koje se prepričavaju već stoljećima, upoznajte posljednje europske nažigače koji ručno pale ulične lanterne u starom Zagrebu, slikajte se ispred jedne od najljepših svjetskih katedrala sa svoja dva jedinstvena 105 metarska zvonika, nakon tradicionalne večere dobrodošlice ovog kraja polazak prema Opatiji na noćenje.
Transfer: iz zračne luke Zagreb do centra Zagreba 20 kilometara/30 minuta. Zagreb-Opatija 175 kilometara/ 2 sata
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: Večera u Zagrebu oko 19:00 sati

2 DAN. Opatija-Hum-Motovun-Poreč-Rovinj-Pula-Opatija
Nakon doručka idemo na culture, food and drink rute kroz unutrašnjost istarskog poluotoka gdje su na brežuljcima smješteni srednjovjekovni gradovi okruženi šumama i vinogradima gdje ćete probati nekoliko vrhunskih svjetskih priznatih i poznati vina ovog kraja koji u kombinaciji s ovim bajkovitim lokacijama i već laganom alkoholu u krvi stvara nestvarnu idilu. Posjetit ćemo nekoliko bajkovitih gradova među kojima i najmanji grad na svijetu, grad Hum gdje ćemo probati ljekovitu rakiju od imele koja se pravi već stoljećima po istoj recepturi. Nakon ručka u unutrašnjosti Istre ubrzo izlazimo na more gdje su se smjestili mali kameni gradovi na obali a neki kao da izviru iz mora, prvo stajemo u Rovinj. Rovinj je jedan od najljepših obalnih gradova na svijetu koji kao da raste iz mora, nakon Rovinja ostaje nam još jedan posebni grad, grad Pula sa svojim Rimskim amfiteatrom s četiri stubišna tornja je najsačuvaniji i rijedak primjer jedinstvenih tehničkih i tehnoloških rješenja. Po veličini zauzima 6. mjesto među rimskim amfiteatrima na svijetu, te je jedini u svijetu čija su sva tri rimska arhitektonska reda u potpunosti očuvana. Nakon večere u blizini amfiteatra povratak u hotel na noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 h, ručak u seoskom domaćinstvu oko 14:00 h, večera u 19:00 sati
Aktivnost: lagano 12 sati
Transport: 240 kilometara cca 4:30 sati vožnje u 5 puta

3 DAN. Opatija-Rastoke-Plitvička Jezera-Zadar
Nakon doručka odjava iz hotela i pješački razgled Opatije popularno turističko odredište za mnogobrojne povijesne ličnosti kao Wilhelma II, Franje Josipa, carice Sissy, Gustava Mahlera, Isadore Duncan i mnogih drugih, saznajte zašto je njima Opatija bila popularno odredište kao i mnogim današnjim posjetiteljima Opatije. Nakon razgleda Opatije nastavak puta prema najljepšem i najposjećenijem nacionalnom parku u Hrvatskoj. Prije dolaska u sam nacionalni park Plitvice posjetit ćemo još jedan Hrvatski biser malo mjesto Rastoke, tu ćemo ručati dok nam se rijeka slijeva ispod nogu i gdje smo okruženi rječicama, slapovima, starim mlinovima i čarobnim stazama kroz ovaj vodeni svijet. Nakon ručka dolazimo u N.P.Plitvice, Plitvička jezera sastoje se od 16 velikih i malih jezera tirkizne boje vode koja se prelijevaju iz jednog jezera u drugo jezero s puno veličanstvenih slapova i tako u dužini od 5460 metara zračne linije. Zbog svoje jedinstvenosti, Plitvička jezera nazivaju se zemljom padajućih jezera i zemljom gdje kamenja rastu. Nakon razgleda Plitvičkih jezera nastavak puta prema Zadru na večeru i noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 h, ručak u Rastokama oko 13:00 h, večera u Korenici oko 18:30 sati
Aktivnost: srednje 13 sati
Transport: 320 kilometara cca 4:30 sati vožnje u 4 puta

4 DAN. Zadar
Nakon doručka transport na zračnu luku na 1 sat panoramskog leta iznad N.P.Kornati, pogledom iz ptičje perspektive bit će vam jasno zašto je Hrvatska najpoželjnija svjetska charter destinacija s preko 1200 otoka. Nakon leta povratak u grad Zadar na ručak i razgled grada Zadra koji je 2017. godine dospio na Unescov popis nepokretne materijalne baštine, razgledajte jedinstvenu svjetsku atrakciju Morske orgulje kraj koje se nalazi još jedna atrakcija novog doba Pozdrav suncu. Saznajte obilazeći poznate lokacije bogatu ali jako krvavu srednjovjekovnu povijest jednog od najutvrđenijih i najljepših srednjovjekovnih svjetskih gradova. Sjedeći i slušajući pogledajte kao je rekao Alfred Hitchcock najljepši zalazak sunca na svijetu, nakon što sunce upadne u more večera u lokalnoj konobi s delicijama ovog kraja. Nakon večere povratak u hotel na noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 8:00 h, ručak u Zadru oko 13:00 h, večera u Zadru oko 18:30 sati
Aktivnost: lagano 11 sati
Transport: 50 kilometara cca 1 sat vožnje u 3 puta

5 DAN. Zadar-Šibenik-Trogir-Split
Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak putovanja prema još jednoj Unescovoj atrakciji gradu Šibeniku koji ima dvije svoje popularne građevine na Unescovoj listi, Šibenska katedrala Sv. Jakova i tvrđava Sv. Nikola. Razgled grada s lokalnim vodičem posjet jedinstvenoj svjetskoj katedrali zbog svog načina gradnje, nakon razgleda katedrale Sv. Jakova i centra malog kamenog grada, posjet tvrđavi Barone koja je smjestila iznad grada kao i ostale dvije tvrđave koje su zajedno činile sustav obrana grada. U tvrđavi osim jedinstvene panorame ćete moći i vidjeti jednu interaktivnu opsadu grada Šibenika iz njegove prošlosti. Nastavak puta prema gradu Trogiru proglašenim od National Geographica najljepšim otočkim gradom na svijetu, cijeli grad Trogir je na UNESCO-vom popisu nepokretne kulturne baštine, upoznajte njegove uske kamene ulice koje kad uđete u grad imate osjećaj da ste prošli kroz vremenska vrata i vratili se u rani srednji vijek. Ručak u središtu grada i kratko slobodno vrijeme nakon ručka, nakon kratke pauze kratki nastavak vožnje prema još jednom UNESCO-vom i hrvatskom biseru gradu Splitu. Dolaskom u grad Split prijava u hotel i večernji razgled grada Splita s posjetom UNESCO-voj perjanici Dioklecijanovoj palači. Dioklecijanova palača je veća od nekih gradova u Hrvatskoj i sjedište svih kulturnih i turističkih događanja u gradu. Zbog svoje veličine i utrošenog bogatstva za izgradnju vjerojatno je ona bila jedan od okidača za skori raspad Rimskog carstva. U Dioklecijanovoj palači je i ugašeno Zapadno Rimsko Carstvo ubojstvom posljednjeg priznatog Rimskog cara Julija Nepota. Nakon razgleda grada večera u jednom od priznatih restorana u samoj plači i povratak na noćenje u hotel.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 h, ručak u Trogiru oko 13:00 h, večera u Splitu oko 19:00 sati
Aktivnost: lagano 12 sati
Transport: 150 kilometara cca 3 sata vožnje u 3 puta

6 DAN. Split-otok Hvar-Split
Nakon ranog doručka, polazak u 08:30 sati iz trajektne luke prema otoku Hvaru jednom od prvih nastanjenih otoka na ovim područjima koji se isto našao na popisu Unesca sa svojim jedinstvenim grčkim sustavom parcelizacije Starogradskog polja koji se nije promijenio 2400 godina od početka grčke kolonizacije otoka Hvara. Sve kasnije podjele zemlje (rimske, srednjovjekovne, novovjekovne) uvijek su se odvijale unutar osnovnih grčkih čestica, a fizički su se obilježavale uvijek na isti način – podizanjem većih ili manjih kamenih zidova građenih u suhozidnoj tehnici. Starogradsko polje je najveće i najplodnije polje na jadranskim otocima. I danas je, kao i kroz cijelu svoju povijest, zadržala poljoprivrednu namjenu, bez većih suvremenih gradnji koje bi ugrozile izvornu sliku. Čak su i poljoprivredne kulture – maslina i vinova loza stalne, u novije vrijeme i lavanda krasi ovo UNESCO-vo bogatstvo.
Šetnjom kroz ovaj jedinstveni lokalitet kroz masline i vinograde probat ćemo te blagodati ovog povijesnog kraja, nakon degustacija najboljih Hvarskih vina i maslinovog ulja nastavljamo svoj put prema mjestu Hvar na otoku Hvaru. Ručak u lokalnom restorana s lokalnim delicijama, nakon ručka razgled mjesta i slobodno vrijeme za odmor,nakon odmora povratak trajektom u Split u 19:30 sati. Kratka šetnja gradom i večera, nakon večere povratak u hotel.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 h, ručak na Hvaru oko 13:00 h, večera u Splitu oko 20:00 sati
Aktivnost: lagano 13 sati
Transport: 95 kilometara vožnja brodom cca 2:40 sata u 2 puta, 40 kilometara vožnje autom cca 40 minuta u 2 puta

7 DAN. Split-Ston-Dubrovnik
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja kroz grad Omiš i njegov veličanstven kanjon ušća rijeke Cetine, kratka usputna stajanja za nezaboravne panorame i slikanje, nastavak puta prema malom povijesnom gradu Stonu kojeg okružuju najduži obrambeni zidovi u Europi. Razgled Stona i ručak u lokalnoj konobi gdje ćemo odmah degustirati nekoliko vrhunskih vina ovog kraja. Nakon ručka nastavak puta prema Dubrovniku, dolaskom u Dubrovnik prijava u hotel i kratki odmor. Transport iz hotela prema obližnjem starom gradu i u 18:00 sati prolaskom preko drvenog mosta i prolazom kroz ogromne bedeme ulazite u srednji vijek, šetnjom kroz povijest vidjet ćete zašto je ovo jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova koji je od 1979 godine na popisu UNESCO-a. Nakon kratkog razgleda grada, večera u lokalnom restoranu, nakon večere kratka vožnja do hotela na noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 sati, ručak u Stonu oko 13:00 sati, večera u Dubrovniku oko 20:00 sati
Aktivnost: lagano 13 sati
Transport: 250 kilometara cca 4 sata vožnje u 3 puta

8 DAN. Dubrovnik
Nakon doručka razgled starog grada Dubrovnika koji je okružen svojim visokim zidovima i kulama unutar kojih je glavna ulica Stradun, Knežev dvor, Katedrala, Crkva Svetog Vlaha, tri samostana, zgrada Carine i Vijećnica. Nakon stručnog razgleda grada s lokalnim vodičem slijedi nam brodski obilazak oko zidina koje se izdižu iz mora, nakon razgleda zidova i otoka Lokruma s mora povratak u stari grad na ručak i slobodno vrijeme za obilazak grada po gradskim zidinama za one željne šetnje s jedinstvenim pogledima. Nakon slobodnog vremena polazak sa žičarom prema brdu Srđ smještenom na planini s koje se pruža nezaboravna panorama na stari grad, na brdu je i tvrđava u kojoj se smjestio Muzej domovinskog rata, u muzeju možete pogledati videa i slike razaranja starog grada i njegove okolice kao i oružje s kojim se malobrojno stanovništvo uspjelo obraniti od tada treće svjetske sile Jugoslavenske narodne armije(JNA). Nakon razgleda muzeja i panorame povratak u hotel na kraći odmor prije večere, nakon odmora polazak u stari grad na večeru,nakon večere i koje ispijene boce dobrog vina povratak u hotel na noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 8:00 sati, ručak u starom gradu oko 13:00 sati, večera u starom gradu oko 20:00 sati
Aktivnost: lagano 8 sati
Transport: 20 kilometara cca 1 sat vožnje u 4 puta

9 DAN. Dubrovnik-Mostar-Sarajevo
Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak puta prema Bosni i Hercegovini gdje je UNESCO-vom krvavi biser ne baš lijepe prošlosti, saznajte zašto je Stari Most u Mostaru srušen, saznajte kako su dojučerašnji partneri u ratu Hrvati i Bošnjaci protiv Jugoslavenske narodne armije i pobunjenih Srba iz Bosne digli oružje jedan na drugog i kako su na veliku sramotu jednih i drugih srušili ovaj veličanstveni most koji je dao sagraditi Sulejman Veličanstveni 1566 godine. Saznajte šetnjom preko obnovljenog mosta što se dogodilo i tko je srušio most, ručak u lokalnom restoranu s lokalnom delicijom ćevapi u somunu i ostala mesna jela. Nakon ručka polazak prema gradu Sarajevu glavnom gradu Bosne i Hercegovine, dolaskom u Sarajevo prijava u hotel i kratki odmor. Nakon odmora krećemo u kratki obilazak starog centra grada Baščaršije poznatog po starim zanatima i ručnoj izradi predmeta, nakon razgleda večera u poznatom restoranu na Baščaršiji, nakon večere povratak u hotel na noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 sati, ručak u Mostaru oko 13:00 sati, večera u Sarajevu oko 20:00 sati
Aktivnost: lagano 12 sati
Transport: 260 kilometara cca 4:30 sati vožnje u 2 puta

10 DAN. Sarajevo-Zagreb
Nakon doručka odjava iz hotela i razgled grada uz pratnju lokalnog vodiča, razgled jednog od najljepši gradova Balkana koji je bio nastanjen još u mlađem kamenom dobu a u 15. stoljeću postaje osmanska prijestolnica u Europi. Razgledajte najpoznatije Sarajevske građevine i posjetite mjesto atentata gdje je Gavrilo Princip izvršio atentat na austrougarskog nadvojvodu Franza Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju, što je bio povod početku prvog svjetskog rata, saznajte noviju krvavu povijest ovog grada i kako je postao grad s najdužom opsadom u povijesti opsada nekog grada. Nakon razgleda grada ručak i polazak prema Zagrebu, dolaskom u Zagreb prijava u hotel i polazak na večeru u stari grad, nakon večere povratak u hotel na noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 8:00 sati, ručak u Sarajevu oko 12:00 sati, večera u Zagrebu oko 20:00 sati
Aktivnost: lagano 13 sati
Transport: 410 kilometara cca 5:30 sati vožnje s 2 pauze za odmor

11 DAN. Zagreb-Zračna luka Zagreb
Nakon doručka odjava iz hotela i zavisi o letu transport do zračne luke ili slobodno vrije-me u gradu Zagrebu do polaska prema zračnoj luci.
Obroci: doručak 8:00 sati
Transport: 20 kilometara cca 30 minuta vožnje

CIJENA po osobi: od 2.820,00 EUR 

Napomena: putovanje je za max 7 osoba, više osoba na upit

Uključeno u cijenu:

 • 10 noćenja s doručkom u hotelu s 4 * u dvokrevetnim sobama(Opatija 2N, Zadar 2N, Split 2N, Dubrovnik 2N, Sarajevo 1N i Zagreb 1N)
 • Pratitelja putovanja 11 dana ( ujedno stručni vodič za Zadar, Šibenik, Split, Trogir, N.P. Plitvička jezera)
 • Transport klimatiziranim kombijem 8+1 (ukupno prijeđenih 2300 kilometara)
 • Vozač 11 dana
 • 8 noćenja s doručkom u hotelu s 4 * u dvokrevetnoj sobi(Opatija 2N, Split 2N, Dubrovnik 2N, Sarajevo 1N i Zagreb 1N) za pratitelja putovanja i vozača
 • Večera dobrodošlice i oproštajna večera
 • Obroci za pratitelja putovanja i vozača
 • Ulaznice N.P.Plitvice
 • Ulaznice za Rastoke
 • Lokalni vodič za Zagreb, Opatiju, Dubrovnik, Mostar i Sarajevo
 • Trajekt za otok Hvar
 • Boravišna pristojba
 • Osiguranje od nesolventnosti
 • Organizaciju putovanja
 • PDV

Nije uključeno u cijenu:

 • Let u i iz Zagreba
 • Obroci ručak/večera 19 obroka x 15 do 30 eura obrok,  cca 285 do 570 eura za putovanje po osobi
 • Panoramski let iznad N.P.Kornata, Zadra, srcolikog otoka  115 eura po osobi
 • Vožnja brodom oko Dubrovnika  10 eura po osobi
 • Degustacije vina, rakije i maslinovog ulja (Hum, Motovun, Hvara) cca 40 do 80 eura po osobi
 • Degustacije u lokalnim konobama/restoranima nakon ručka/večere cca 0 do 400 eura po osobi
 • Ulaznice (crkve, muzeji, tvrđave, zidine) 0 do 80 eura po osobi
 • Putno zdravstveno osiguranje

NAPOMENA:

Plan putovanja je moguće prilagoditi prema vašim interesima i željama. Možemo izmijeniti plan puta, dati preporuku za dodatnu aktivnost ili izuzeti neke transfere ili aktivnosti za koje smatrate da ne odgovaraju vašim interesima.

Ovo putovanje se može organizirati i kao grupno putovanje.
Obavijestite nas o svojim željama, datumu putovanja, broju sudionika i poslat ćemo vam ponudu s cijenom.

Highlights

 • Otkrijte Hrvatsku od početka do kraja, započnite u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, posjetite Plitvice i uživajte na prekrasnoj jadranskoj obali i u Dubrovniku
 • Istražite istarski poluotok, mjesto gdje se Hrvatska susreće s Italijom, vidjet ćete jedinstvenu rimsku arhitekturu u Puli i najmanji grad na svijetu
 • Posjetite Mostar, maleni grad u Herzegovini s poznatim kamenim mostom i kozmopolitski grad Sarajevo s kamenim ulicama, džamijama i bazarima koji odražavaju njegovo osmansko naslijeđe

Plan puta

1 DAN. Dolazak u Zagreb, Zagreb-Opatija
1 DAN. Dolazak u Zagreb, Zagreb-Opatija

2 DAN. Opatija-Hum-Motovun-Poreč-Rovinj-Pula-Opatija
2 DAN. Opatija-Hum-Motovun-Poreč-Rovinj-Pula-Opatija

3 DAN. Opatija-Rastoke-Plitvička Jezera-Zadar
3 DAN. Opatija-Rastoke-Plitvička Jezera-Zadar

4 DAN. Zadar
4 DAN. Zadar

5 DAN. Zadar-Šibenik-Trogir-Split
5 DAN. Zadar-Šibenik-Trogir-Split

6 DAN. Split-otok Hvar-Split
6 DAN. Split-otok Hvar-Split

7 DAN. Split-Ston-Dubrovnik

8 DAN. Dubrovnik

9 DAN. Dubrovnik-Mostar-Sarajevo

10 DAN. Sarajevo-Zagreb

11 DAN. Zagreb-Zračna luka Zagreb

Uključeno/Isključeno

 • 10 noćenja s doručkom u hotelu s 4 * u dvokrevetnim sobama(Opatija 2N, Zadar 2N, Split 2N, Dubrovnik 2N, Sarajevo 1N i Zagreb 1N)
 • Pratitelja putovanja 11 dana ( ujedno stručni vodič za Zadar, Šibenik, Split, Trogir, N.P. Plitvička jezera)
 • Transport klimatiziranim kombijem 8+1 (ukupno prijeđenih 2300 kilometara)
 • Vozač 11 dana
 • 8 noćenja s doručkom u hotelu s 4 * u dvokrevetnoj sobi(Opatija 2N, Split 2N, Dubrovnik 2N, Sarajevo 1N i Zagreb 1N) za pratitelja putovanja i vozača
 • Večera dobrodošlice i oproštajna večera
 • Obroci za pratitelja putovanja i vozača
 • Ulaznice N.P.Plitvice
 • Ulaznice za Rastoke
 • Lokalni vodič za Zagreb, Opatiju, Dubrovnik, Mostar i Sarajevo
 • Trajekt za otok Hvar
 • Boravišna pristojba
 • Osiguranje od nesolventnosti
 • Organizaciju putovanja
 • PDV
 • Let u i iz Zagreba
 • Obroci ručak/večera 19 obroka x 15 do 30 eura obrok, cca 285 do 570 eura za putovanje po osobi
 • Panoramski let iznad N.P.Kornata, Zadra, srcolikog otoka 115 eura po osobi
 • Vožnja brodom oko Dubrovnika 10 eura po osobi
 • Degustacije vina, rakije i maslinovog ulja (Hum, Motovun, Hvara) cca 40 do 80 eura po osobi
 • Degustacije u lokalnim konobama/restoranima nakon ručka/večere cca 0 do 400 eura po osobi
 • Ulaznice (crkve, muzeji, tvrđave, zidine) 0 do 80 eura po osobi
 • Putno zdravstveno osiguranje

Tour's Location

od 2.820,00€

Pošaljite upit

Organized by

Magic Croatia

Member Since 2021

Kontakt podaci

Email

info@magic-croatia.hr

Provjerite sljedeće ponude