od 1.531,00€
Pošaljite upit

Najbolje od Hrvatske i BIH, 15 dana, Samovođeno putovanje

Not Rated
Trajanje

15 dana 14 noćenja

Vrsta putovanja

Dnevni obilazak

Veličina grupe

1 osoba

Jezici

___

Detaljne informacije

Htjeli biste vidjeti najbolje od Hrvatske i BIH. Upoznati gradove stare tisuće godina, uživati u prirodnim ljepotama, degustirati poznate specijalitete. Provedite nezaboravnih 15 dana u Hrvatskoj i BIH i doživite ih u svim njihovim ljepotama.

Samovođeno putovanje je putovanje bez asistencije vodiča. Mi ćemo vam u potpunosti pripremiti i organizirati vašu avanturu, rezervirati potreban smještaj i obilazak najzanimljivijih lokacija. Na vama je samo da slijedite plan putovanja.

Zagreb – Krapina – Opatija – Hum – Motovun – Rovinj – Pula – Rastoke – Nacionalni park Plitvice – Zadar – Šibenik – Trogir – Split – Hvar – Ston – Dubrovnik – Mostar – Sarajevo

15 dana, 14 noćenja (3 noćenja u Zagrebu, 3 noćenja u Opatiji, 2 noćenja u Zadru, 2 noćenja u Splitu, 2 noćenja u Dubrovniku, 2 noćenja u Sarajevu)

 

PLAN PUTOVANJA:

1. DAN. Dolazak u Zagreb
Dolazak u Zagreb vlastitim automobilom ili preuzimanje rent-a-car vozila u Zagrebu. Smještaj u užem centru grada, slobodno vrijeme. Otkrijte posljednje europske nažigače koji ručno pale ulične lanterne u starom Zagrebu i slikajte se ispred jedne od najljepših svjetskih katedrala sa dva jedinstvena zvonika, visoka 105 metara. Nakon razgleda grada, slijedi večera dobrodošlice u starom dijelu Zagreba, u poznatom restoranu u starom gradu koji je poznat po spremanju tradicionalnih jela s lokalnim namirnicama. Nakon večere povratak u smještaj.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: večera u Zagrebu oko 19:00 sati
Aktivnost: lagana šetnja gradom, cca. 1,5 sati s prijeđenih 2 kilometra

2. DAN. Zagreb-Krapina-Zagreb
Doručak u hotelu i polazak prema Kumrovcu. Dolaskom u Kumrovec slijedi posjet Titovoj rodnoj kući koja je dio muzeja Staro selo. U muzeju Staro selo moći ćete vidjeti kako su izgledala autohtona sela ovog kraja s početka 20. stoljeća. Nakon razgleda muzeja Staro selo nastavak puta prema Krapini u kojoj se smjestio muzej Krapinskog Pračovjeka. U Krapini je najveće nalazište Homo Sapiens Neanderthalensis, s preko 900  ljudskih  fosilnih kostiju, a starost lokaliteta se procjenjuje na 125.000 godina. Nakon razgleda ovog jedinstvenog svjetskog muzeja slijedi kratka vožnja do tradicionalnog restorana gdje ćete probati lokalne specijalitete i degustirati domaća vina. Nakon ručka slobodno vrijeme za degustacije i uživanje u prekrasnom krajoliku. Povratak u smještaj, večera i slobodno vrijeme do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 h
Aktivnost: lagano, 8 sati
Transport: 160 kilometara, cca 3 sata vožnje u 4 puta

3. DAN: Zagreb – Opatija
Doručak u smještaju i slobodno vrijeme za obilazak grada i ručak u gradu. U popodnevnim satima polazak prema Istri, u grad Opatiju. Prijava u smještaj u Opatiji i slobodno vrijeme do sutra.
Smještaj: hotel 4*
Transport: 177 km, 2 sata u jednom smjeru

4. DAN: Opatija-Hum-Motovun-Opatija
Nakon doručka slijedi culture, food and drink ruta kroz unutrašnjost istarskog poluotoka gdje su na brežuljcima smješteni srednjovjekovni gradovi okruženi šumama i vinogradima gdje ćete probati nekoliko vrhunskih svjetskih priznatih i poznatih vina ovog kraja koji u kombinaciji s ovim bajkovitim lokacijama i već laganom alkoholu u krvi stvara nestvarnu idilu. Posjetit ćete nekoliko bajkovitih gradova među kojima i najmanji grad na svijetu, grad Hum gdje ćete probati ljekovitu rakiju od imele koja se pravi već stoljećima po istoj recepturi. Nakon razgleda Huma polazak prema obližnjem seoskom domaćinstvu na ručak. Nakon ručka i degustacije lokalnih vina nastavak puta prema Motovunu. Po dolasku kratki razgled ovog popularnog gradića smještenog na vrhu brda i povratak prema Opatiji. Dolaskom u Opatiju slobodno vrijeme do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 08:00 sati
Aktivnost: lagano, 7 sati
Transport: 150 kilometara, cca 3 sata vožnje u 4 puta

5.DAN: Opatija-Rovinj-Pula-Opatija
U jutarnjim satima polazak iz Opatije prema Rovinju. Rovinj je jedan od najljepših obalnih gradova na svijetu, koji izgleda kao da raste iz mora. Imat ćete slobodno vrijeme za razgled Rovinja i šetnju rivom. Nakon ručka polazak za Pulu. Grad Pula sa svojim Rimskim amfiteatrom s četiri stubišna tornja je najsačuvaniji i rijedak primjer jedinstvenih tehničkih i tehnoloških rješenja. Po veličini zauzima 6. mjesto među rimskim amfiteatrima na svijetu, te je jedini u svijetu čija su sva tri rimska arhitektonska reda u potpunosti očuvana. Nakon razgleda Pule povratak u Opatiju i hotel.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 08:00 sati
Aktivnost: lagano, 8 sati
Transport: 260 kilometara, cca 3,5 sata vožnje u 3 puta

6.DAN: Opatija-Rastoke-Plitvička Jezera-Zadar
Nakon doručka odjava iz smještaja i polazak prema najljepšem i najposjećenijem nacionalnom parku u Hrvatskoj, Plitvicama. Prije dolaska u sam nacionalni park Plitvička jezera posjetit ćemo još jedan hrvatski biser, malo mjesto Rastoke. Tu će biti ručak dok vam se rijeka slijeva ispod nogu, bit ćete okruženi rječicama, slapovima, starim mlinovima i čarobnim stazama koje vas vode kroz ovaj vodeni svijet. Nakon ručka dolazak u N.P.Plitvička jezera. Plitvička jezera sastoje se od 16 velikih i malih jezera tirkizne boje koja se prelijevaju iz jednog u drugo stvarajući puno veličanstvenih slapova i tako u dužini od 5460 metara zračne linije. Zbog svoje jedinstvenosti, Plitvička jezera nazivaju se zemljom padajućih jezera i zemljom gdje kamenja rastu. Nakon razgleda Plitvičkih jezera nastavak puta prema Zadru na večeru i noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 h
Aktivnost: srednje, 9 sati
Transport: 320 kilometara, cca 4:30 sati vožnje u 3 puta

7.DAN: Zadar
Nakon doručka, slobodno vrijeme do ručka. Samostalno istražite grad Zadar. Posjetite muzeje, tržnicu i isprobajte čuveni Paški sir te druge delikatese ovog kraja. Prošetajte po gradskim zidinama i uživajte u pogledu na gradsku luku. Uputite se do obližnjih kraljevskih gradova Nina ili Biograda i uživajte u šetnji uz more. Nakon pauze za ručak, u poslijepodnevnim satima, razgled grada Zadra koji je 2017. godine dospio na Unesco-ov popis materijalne baštine. Razgled s naočala za virtualnu stvarnost uz vodstvo asistenta u trajanju 2 sata. Otkrit ćete jedinstvenu svjetsku atrakciju Morske orgulje kraj koje se nalazi još jedna atrakcija novog doba – Pozdrav suncu. Obilazeći poznate lokacije, saznajte bogatu ali jako krvavu srednjovjekovnu povijest jednog od najutvrđenijih i najljepših srednjovjekovnih svjetskih gradova. Sjedeći na prekrasnoj zadarskoj rivi pogledajte, kako je rekao Alfred Hitchcock, najljepši zalazak sunca na svijetu. Nakon Virtualne šetnje Zadrom slobodno vrijeme do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 h
Aktivnost: lagano, 2 sata

8. DAN: Zadar-Šibenik-Trogir-Split
Nakon doručka, odjava iz smještaja i nastavak putovanja prema još jednoj UNESCO-voj atrakciji, gradu Šibeniku. Šibenik ima dvije svoje popularne građevine na UNESCO-voj listi, Šibensku katedralu Sv. Jakova i tvrđavu Sv. Nikole. Samostalno razgledajte grad, posjetite katedralu jedinstvenu u svijetu zbog načina gradnje. Nakon 2 sata slobodnog vremena u Šibeniku uputite ćete se prema Trogiru. Ručati možete u gostionici Boraja, poznatoj po janjetini s ražnja. Ova gostionica popularna je stanica među lokalcima koji se tu zaustavljaju baš zbog famozne janjetine. Nastavak puta prema gradu Trogiru proglašenim od National Geographic-a najljepšim otočkim gradom na svijetu. Cijeli grad Trogir je na UNESCO-vom popisu nepokretne kulturne baštine. Upoznajte njegove uske kamene ulice, a jednom kad uđete u grad imate osjećaj da ste prošli kroz vremenska vrata i vratili se u srednji vijek. Nakon kratke pauze nastavak vožnje prema još jednom UNESCO-vom i hrvatskom biseru, gradu Splitu. Dolaskom u grad Split prijava u hotel i slobodno vrijeme za samostalni razgled grada Splita. Dioklecijanova palača je veća od nekih gradova u Hrvatskoj i sjedište je svih kulturnih i turističkih događanja u gradu. Zbog svoje veličine i utrošenog bogatstva za izgradnju vjerojatno je bila jedan od okidača za skori raspad Rimskog carstva. U Dioklecijanovoj palači je i ugašeno Zapadno Rimsko Carstvo ubojstvom posljednjeg priznatog Rimskog cara Julija Nepota. Nakon razgleda grada večera i povratak u smještaj.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 h
Aktivnost: lagano, 9 sati
Transport: 160 kilometara, cca 3 sata vožnje u 4 navrata

9.DAN: Split-otok Hvar-Split
Nakon ranog doručka, polazak  u 08:30 sati iz trajektne luke prema otoku Hvaru jednom od prvih nastanjenih otoka na ovim područjima koji se isto našao na popisu UNESCO-a sa svojim jedinstvenim grčkim sustavom parcelizacije Starogradskog polja koji se nije promijenio 2400 godina od početka grčke kolonizacije otoka Hvara. Sve kasnije podjele zemlje (rimske, srednjovjekovne, novovjekovne) uvijek su se odvijale unutar osnovnih grčkih čestica, a fizički su se obilježavale uvijek na isti način – podizanjem većih ili manjih kamenih zidova građenih u suhozidnoj tehnici. Starogradsko polje je najveće i najplodnije polje na jadranskim otocima. I danas je, kao i kroz cijelu svoju povijest, zadržalo poljoprivrednu namjenu, bez većih suvremenih gradnji koje bi ugrozile izvornu sliku. Čak su i poljoprivredne kulture – maslina i vinova loza stalne. U novije vrijeme i lavanda krasi ovo UNESCO-vo bogatstvo. Šetnjom kroz ovaj jedinstveni lokalitet kroz masline i vinograde degustirati ćete blagodati ovog povijesnog kraja. Nakon degustacija najboljih Hvarskih vina i maslinovog ulja nastavak puta prema mjestu Hvar na otoku Hvaru. Ručak u lokalnom restoranu s lokalnim delicijama. Nakon ručka, razgled mjesta i slobodno vrijeme za odmor. Nakon odmora povratak trajektom u Split u 19:30 sati. Kratka šetnja gradom i večera te povratak u smještaj.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 7:30 h
Aktivnost: lagano, 13 sati
Transport: 95 kilometara, vožnja brodom cca 2:40 sata u 2 puta, 40 kilometara vožnje autom cca 40 minuta u 2 puta

10.DAN: Split-Ston-Dubrovnik
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja kroz grad Omiš i njegov veličanstven kanjon ušća rijeke Cetine. Kratka usputna stajanja za nezaboravne panorame i slikanje. Nastavak puta prema malom povijesnom gradu Stonu kojeg okružuju najduži obrambeni zidovi u Europi. Razgled Stona i ručak u lokalnoj konobi gdje ćete odmah degustirati nekoliko vrhunskih vina ovog kraja. Nakon ručka nastavak puta prema Dubrovniku. Dolaskom u Dubrovnik prijava u smještaj i kratki odmor. Nakon toga šetnja kroz obližnji stari grad prolaskom preko drvenog mosta i prolazom kroz ogromne bedeme ulazite u srednji vijek. Šetnjom kroz povijest vidjet ćete zašto je ovo jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova koji je od 1979. godine na popisu UNESCO-a. Nakon kratkog razgleda grada, večera u lokalnom restoranu. Nakon večere povratak na noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 7:30 h
Aktivnost: lagano, 13 sati
Transport: 250 kilometara, cca 4 sata vožnje

11. DAN: Dubrovnik
Nakon doručka razgled starog grada Dubrovnika koji je okružen svojim visokim zidovima i kulama unutar kojih se nalaze: glavna ulica Stradun, Knežev dvor, Katedrala, Crkva Svetog Vlaha, tri samostana, zgrada Carine i Vijećnica. Nakon razgleda grada slijedi brodski obilazak oko zidina koje se izdižu iz mora. Nakon razgleda zidina i otoka Lokruma s mora povratak u stari grad na ručak i slobodno vrijeme za obilazak grada po gradskim zidinama, za one željne šetnje s jedinstvenim pogledima. Nakon slobodnog vremena polazak sa žičarom prema brdu Srđ smještenom na planini s koje se pruža nezaboravna panorama na stari grad. Na brdu je i tvrđava u kojoj se smjestio Muzej domovinskog rata. U muzeju možete pogledati videa i slike razaranja starog grada i njegove okolice kao i oružje s kojim se malobrojno stanovništvo uspjelo obraniti od tada treće svjetske sile Jugoslavenske narodne armije(JNA). Nakon toga povratak u stari grad i slobodno vrijeme do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 h
Aktivnost: lagano, 8 sati
Transport: 20 kilometara, cca 1 sat vožnje

12. DAN: Dubrovnik-Mostar-Sarajevo
Nakon doručka odjava iz smještaja i nastavak puta prema Bosni i Hercegovini gdje se nalazi UNESCO-v krvavi biser ne baš lijepe prošlosti. Saznajte zašto je Stari Most u Mostaru srušen. Saznajte kako su dojučerašnji partneri u ratu Hrvati i Bošnjaci protiv Jugoslavenske narodne armije i pobunjenih Srba iz Bosne digli oružje jedan na drugog i kako su na veliku sramotu jednih i drugih srušili ovaj veličanstveni most koji je dao sagraditi Sulejman Veličanstveni 1566 godine. Šetnjom preko obnovljenog mosta saznajte što se dogodilo i tko je srušio most. Ručak u lokalnom restoranu s lokalnom delicijom ćevapi u somunu i ostalim mesnim jelima. Nakon ručka polazak prema gradu Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Dolaskom u Sarajevo prijava u smještaj i kratki odmor. Nakon odmora slobodno vrijeme za kratki obilazak starog centra grada, Baščaršije, poznatog po starim zanatima i ručnoj izradi predmeta. Nakon razgleda, večera u poznatom restoranu na Baščaršiji. Nakon večere, povratak u smještaj i noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 7:30 h
Aktivnost: lagano, 12 sati
Transport: 260 kilometara, cca 4:30 sati vožnje

13. DAN: Sarajevo
Nakon doručka u hotelu slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada. Razgled jednog od najljepši gradova Balkana koji je bio nastanjen još u mlađem kamenom dobu, a u 15. stoljeću postaje osmanska prijestolnica u Europi. Prošetajte kroz stari grad i raznobojne štandove na Bačaršiji, slikajte se ispred drvene fontane Sebilj ili posjetite najveću džamiju u Sarajevu, džamiju kralja Fahda. Sarajevo ima bogatu povijest, pa tako i nekoliko muzeja koje možete posjetiti kako biste saznali više o snažnom Osmanskom carstvu i nedavnim ratovima. Otkrijte gdje je Latinska ćuprija i saznajte kako je započeo I. svjetski rat. Toranj Avaz je najviša građevina u Sarajevu, a za malu cijenu možete posjetiti kafić na 36. katu i uživati u panoramskom pogledu na Sarajevo.
Ručajte u restoranu u gradu i dok ste u Sarajevu obavezno probajte čevape, pitu koja se sastoji od slojeva hrskavog tijesa punjena sirom, mesom, špinatom ili krumpirom, a na kraju se zasladite baklavom.
Nakon ručka slobodno vrijeme i povratak u hotel u večernjim satima.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 h

14. DAN: Sarajevo-Zagreb
Nakon doručka odjava iz smještaja i polazak prema Zagrebu. Dolaskom u Zagreb, prijava u smještaj i slobodno vrijeme do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 sati
Aktivnost: lagano, 6 sati
Transport: 410 kilometara, cca 5:30 sati vožnje

15. DAN: Zagreb- Kraj putovanja
Nakon doručka, odjava iz smještaja i povratak ret-a-car vozila na aerodrom ili odlazak iz Zagreba vlastitim automobilom.
Obroci: doručak u 8:00 h

CIJENA:

  Cijena putovanja Iznos po osobi
2 osobe

 

3.062,00 EUR 1.531,00 EUR
4 osobe

 

5.760,00 EUR 1.440,00 EUR
6 osoba

 

8.370,00 EUR 1.395,00 EUR
*Za veći broj osoba, cijena na upit

 

Uključeno u cijenu:

 • 14 noćenja s doručkom u hotelu s 4 * u dvokrevetnim sobama (3 noćenja u Zagrebu, 3 noćenja u Opatiji, 2 noćenja u Zadru, 2 noćenja u Splitu, 2 noćenja u Dubrovniku, 2 noćenja u Sarajevu)
 • Večera dobrodošlice
 • Ulaznice N.P. Plitvice
 • Ulaznice za Rastoke
 • Trajekt za otok Hvar
 • Boravišne pristojbe
 • Osiguranje od nesolventnosti
 • Organizaciju putovanja
 • PDV

Nije uključeno u cijenu:

 • Let u i iz Zagreba
 • Vozač i transferi
 • najam rent-a-car vozila
 • Pratitelj putovanja
 • Lokalni vodič za Zagreb, Opatiju, Dubrovnik, Mostar i Sarajevo
 • Obroci ručak/večera 27 obroka
 • Vožnja brodom oko Dubrovnika
 • Degustacije vina, rakije i maslinovog ulja (Hum, Motovun, Hvara)
 • Degustacije u lokalnim konobama/restoranima nakon ručka/večere
 • Ulaznice (crkve, muzeji, tvrđave, zidine)
 • Putno zdravstveno osiguranje

Highlights

 • Razgledajte Zagreb jedan od najljepših glavnih gradova u Europi i vozite se najkraćom uspinjačom na svijetu
 • Istražite istarski poluotok, mjesto gdje se Hrvatska susreće s Italijom, vidjet ćete jedinstvenu rimsku arhitekturu u Puli i najmanji grad na svijetu
 • Posjetite dalmatinske gradove i divite se njihovim UNESCO zaštićenim spomenicima, pogledajte ostatke Dioklecijanove palače i prošećite gradskim zidinama Dubrovnika
 • Prošetajte Starim mostom u Mostaru, koji su sagradili Osmanlije u 16. stoljeću, a danas je jedno od najposjećenijih obilježja Bosne i Hercegovine i istražite glavni grad Sarajevo

Plan puta

1. DAN. Dolazak u Zagreb
1. DAN. Dolazak u Zagreb

2. DAN. Zagreb-Krapina-Zagreb

3. DAN: Zagreb - Opatija

4. DAN: Opatija-Hum-Motovun-Opatija

5.DAN: Opatija-Rovinj-Pula-Opatija
5.DAN: Opatija-Rovinj-Pula-Opatija

6.DAN: Opatija-Rastoke-Plitvička Jezera-Zadar
6.DAN: Opatija-Rastoke-Plitvička Jezera-Zadar

7.DAN: Zadar
7.DAN: Zadar

8. DAN: Zadar-Šibenik-Trogir-Split
8. DAN: Zadar-Šibenik-Trogir-Split

9.DAN: Split-otok Hvar-Split
9.DAN: Split-otok Hvar-Split

10.DAN: Split-Ston-Dubrovnik

11. DAN: Dubrovnik

12. DAN: Dubrovnik-Mostar-Sarajevo

13. DAN: Sarajevo

14. DAN: Sarajevo-Zagreb

15. DAN: Zagreb- Kraj putovanja

Uključeno/Isključeno

 • 14 noćenja s doručkom u hotelu s 4 * u dvokrevetnim sobama (3 noćenja u Zagrebu, 3 noćenja u Opatiji, 2 noćenja u Zadru, 2 noćenja u Splitu, 2 noćenja u Dubrovniku, 2 noćenja u Sarajevu)
 • Večera dobrodošlice
 • Ulaznice N.P. Plitvice
 • Ulaznice za Rastoke
 • Trajekt za otok Hvar
 • Boravišne pristojbe
 • Osiguranje od nesolventnosti
 • Organizaciju putovanja
 • PDV
 • Let u i iz Zagreba
 • Vozač i transferi
 • najam rent-a-car vozila
 • Pratitelj putovanja
 • Lokalni vodič za Zagreb, Opatiju, Dubrovnik, Mostar i Sarajevo
 • Obroci ručak/večera 27 obroka
 • Vožnja brodom oko Dubrovnika
 • Degustacije vina, rakije i maslinovog ulja (Hum, Motovun, Hvara)
 • Degustacije u lokalnim konobama/restoranima nakon ručka/večere
 • Ulaznice (crkve, muzeji, tvrđave, zidine)
 • Putno zdravstveno osiguranje

Tour's Location

od 1.531,00€

Pošaljite upit

Organized by

Magic Croatia

Member Since 2021

Kontakt podaci

Email

info@magic-croatia.hr

Provjerite sljedeće ponude