od 530,00€
Pošaljite upit

5 dana po srednjoj Dalmaciji, Samovođeno putovanje

Not Rated
Trajanje

5 dana 4 noćenja

Vrsta putovanja

Dnevni obilazak

Veličina grupe

2 ljudi

Jezici

___

Detaljne informacije

Samovođeno putovanje je putovanje bez asistencije vodiča. Mi ćemo vam u potpunosti pripremiti i organizirati vašu avanturu, rezervirati potreban smještaj i obilazak najzanimljivijih lokacija. Na vama je samo da slijedite plan putovanja.

O destinaciji:

Dalmacija je morska regija sa preko 1000 otoka odvojena masivnim planinskim lancima, koji je dijele od kontinentalne Hrvatske, od kojih neki završavaju u samom moru. U ovoj regiji ima 3 nacionalna parka, 3 parka prirode i 5 spomenika pod zaštitom UNESCO-a (stari grad Dubrovnik, romanički grad Trogir, Dioklecijanova palača, stari grad na Hvaru i Šibenska katedrala).  Veći gradovi su: Dubrovnik, Hvar, Makarska, Split, Trogir, Šibenik i Zadar te nekoliko manjih, a svi gradovi su građeni isključivo od masivnog kamena sa popločanim ulicama koje pričaju o bogatoj povijesti.

Zadar – Nin – Nacionalni park Kornati – Šibenik – Salona – Split

5 dana, 4 noćenja (4 noćenja u Zadru)

Plan putovanja:

1.DAN

Dolazak u Zadar. Smještaj  u hotel i obilazak kulturoloških lokacija u gradu koji ima popularnu i opjevanu ulicu Kalelargu, kamenu katedralu Sv.Stošiju, pokraj nje Sv. Donata iz 9 st., kamenu rivu na kojoj kažu da je najljepši zalazak sunca na svijetu, jedinstvene na svijetu morske orgulje i pozdrav suncu.

2.DAN

Doručak u hotelu i obilazak  povijesnih lokaliteta: crkve Sv. Šime sa izloženim tijelom sveca koje je dospjelo u Zadar iz Carigrada u 13 st. te crkve Sv. Marije u kojoj je postavljena Stalna izložba crkvenog blaga poznata kao zlato i srebro grada Zadra. Slijedi ručak u poznatom zadarskom restoranu. Nakon ručka odlazak do obližnjeg malog povijesnog grada kojeg je osnovalo pleme Liburni iz 9. st. pr. Krista, u kojem su kasnije stolovali Hrvatski vladari. Cijeli stari grad Nin je kulturološka lokacija sa 4 crkve koje datiraju iz 6. do 13. st, Rimskim hramom, muzejima, Antičkom lukom, itd…  Nakon razgledavanja večera u nekom od restorana ili konoba bogatih gastronomskom ponudom te povratak u  hotel u Zadru.

3.DAN

Doručak u hotelu i plovidba brodom prema Nacionalnom parku i Parku prirode sa bezbroj otočića i uvala gdje se more spaja sa nebom pa mislite da ste na pola puta do Raja.

4.DAN

Doručak u hotelu i obilazak grada Šibenika koji se nalazi na brdu isprepletenih uskih kamenih ulica sa svojom katedralom koja je na UNESCO-vom popisu svjetske spomeničke baštine. Nakon Šibenika nastavak puta prema gradu Trogiru, najbolje očuvanom romaničko-gotičkom gradu u Europi. Stari dio grada Trogira uvršten je na UNESCO-v popis spomenika svjetske kulturne baštine. Ručak u Trogiru i nastavak puta prema susjednom Splitu u kojem je povijesna jezgra starog grada Splita također uvrštena na UNESCO-v popis svjetske baštine sa Dioklecijanovim mauzolejom,  Jupiterovim hramom, kolonadom uzduž ulica,  ranokršćanskim crkvicama,  romaničkim kućama,  vratima Andrije Buvine i arhitektonskim djelima Jurja Dalmatinca. Nakon obilaska povijesne jezgre grada Splita slijedi putovanje do starog grada Salone, tvrđave iz 4. st. pr. Krista koji je smješten na vrhu brda te okružen klisurama sa pogledom na grad Split, Solin, Trogir i cijeli Splitski arhipelag. Nakon razgledavanja Salone vožnja autocestom do hotela u  Zadru ili Splita zavisno o aerodromu iz kojeg se vraćate kući.

5.DAN

Doručak u hotelu i odjava te transport do unaprijed dogovorenog mjesta.

CIJENA: Od 530,00 EUR po osobi   

Cijena uključuje:

 • smještaj (4 polu pansiona)
 • 4 doručka
 • jamčevinu
 • zakonom propisani PDV
 • troškove organizacije putovanja
 • prijevoz

Cijena ne uključuje:

 • obroke (osim doručka)
 • osobnu potrošnju
 • putno osiguranje

NAPOMENA:

Moguće je organizirati preuzimanje rent-a-car vozila na bilo kojoj lokaciji koja odgovara putnicima ili potrebama grupe. Moguće je ugovoriti rent-a-car osobnog vozila, kombija (9 sjedala) i mini busa.

Highlights

 • Provedite dan okruženi očaravajućom prirodom u Nacionalnom parku Krka, opustite se uz zvuk slapova, stanite na Carski vidikovac i uživajte u prekrasnom pogledu na brojne slapove
 • Posjetite Šibenik, najstariji samorodni hrvatski grad i divite se pogledu s njegovih tvrđava
 • Otkrijte kraljevski grad Nin i saznajte gdje su nekad bili krunjeni hrvatski kraljevi

Plan puta

1. Dan

Dolazak u Zadar. Smještaj u hotel i obilazak kulturoloških lokacija u gradu koji ima popularnu i opjevanu ulicu Kalelargu, kamenu katedralu Sv.Stošiju, pokraj nje Sv. Donata iz 9 st., kamenu rivu na kojoj kažu da je najljepši zalazak sunca na svijetu, jedinstvene na svijetu morske orgulje i pozdrav suncu.

2. Dan

Doručak u hotelu i obilazak povijesnih lokaliteta: crkve Sv. Šime sa izloženim tijelom sveca koje je dospjelo u Zadar iz Carigrada u 13 st. te crkve Sv. Marije u kojoj je postavljena Stalna izložba crkvenog blaga poznata kao zlato i srebro grada Zadra. Slijedi ručak u poznatom zadarskom restoranu. Nakon ručka odlazak do obližnjeg malog povijesnog grada kojeg je osnovalo pleme Liburni iz 9. st. pr. Krista, u kojem su kasnije stolovali Hrvatski vladari. Cijeli stari grad Nin je kulturološka lokacija sa 4 crkve koje datiraju iz 6. do 13. st, Rimskim hramom, muzejima, Antičkom lukom, itd... Nakon razgledavanja večera u nekom od restorana ili konoba bogatih gastronomskom ponudom te povratak u hotel u Zadru.

3. Dan

Doručak u hotelu i plovidba brodom prema Nacionalnom parku i Parku prirode sa bezbroj otočića i uvala gdje se more spaja sa nebom pa mislite da ste na pola puta do Raja.

4. Dan

Doručak u hotelu i obilazak grada Šibenika koji se nalazi na brdu isprepletenih uskih kamenih ulica sa svojom katedralom koja je na UNESCO-vom popisu svjetske spomeničke baštine. Nakon Šibenika nastavak puta prema gradu Trogiru, najbolje očuvanom romaničko-gotičkom gradu u Europi. Stari dio grada Trogira uvršten je na UNESCO-v popis spomenika svjetske kulturne baštine. Ručak u Trogiru i nastavak puta prema susjednom Splitu u kojem je povijesna jezgra starog grada Splita također uvrštena na UNESCO-v popis svjetske baštine sa Dioklecijanovim mauzolejom, Jupiterovim hramom, kolonadom uzduž ulica, ranokršćanskim crkvicama, romaničkim kućama, vratima Andrije Buvine i arhitektonskim djelima Jurja Dalmatinca. Nakon obilaska povijesne jezgre grada Splita slijedi putovanje do starog grada Salone, tvrđave iz 4. st. pr. Krista koji je smješten na vrhu brda te okružen klisurama sa pogledom na grad Split, Solin, Trogir i cijeli Splitski arhipelag. Nakon razgledavanja Salone vožnja autocestom do hotela u Zadru ili Splita zavisno o aerodromu iz kojeg se vraćate kući.

5. Dan

Doručak u hotelu i odjava te transport do unaprijed dogovorenog mjesta.

Uključeno/Isključeno

 • smještaj (4 polu pansiona)
 • 4 doručka
 • jamčevina
 • zakonom propisani PDV
 • troškovi organizacije putovanja
 • prijevoz
 • obroci (osim doručka)
 • osobna potrošnja
 • putno osiguranje

Tour's Location

od 530,00€

Pošaljite upit

Organized by

Magic Croatia

Member Since 2021

Kontakt podaci

Email

info@magic-croatia.hr

Provjerite sljedeće ponude