od 1.359,00€
Rezervirajte sada

Dalmatinski gradovi i nacionalni parkovi, 10 dana, Samovođeno putovanje

Not Rated

Trajanje

10 dana 9 noćenja

Vrsta putovanja

Dnevni obilazak

Veličina grupe

1 - 6 osoba

Jezici

___

Detaljne informacije

Posjetite nacionalne parkove i upoznajte jedinstvenu i raznovrsnu prirodu Hrvatske. Otkrijte ljepotu i šarm hrvatskih gradova i malenih gradića te doživite njihovu povijest šetajući kamenom popločanim uličicama.

Samovođeno putovanje je putovanje bez asistencije vodiča. Mi ćemo vam u potpunosti pripremiti i organizirati vašu avanturu, rezervirati potreban smještaj i obilazak najzanimljivijih lokacija. Na vama je samo da slijedite plan putovanja.

Zadar – Park prirode Velebit – Nacionalni park Plitvice – Nacionalni park Krka – Šibenik – Klis – Split – Nin – Pag – Nacionalni park Kornati – Park prirode Telašćica 

10 dana, 9 noćenja (9 noćenja u Zadru)

COVID-19 mjere: Provodimo dodatne mjere zaštite zdravlja i sigurnosti, fokusirani smo na manje grupe gostiju dok su posjeti kulturnim znamenitostima i nacionalnim parkovima predviđeni za period kad je manja koncentracija ljudi.

KLIKNI I PREUZMI:
INFORMACIJE ZA PUTNIKE

PLAN PUTOVANJA:

1.dan: Dolazak u Zadar
Dolazak u Zadar vlastitim automobilom ili preuzimanje rent-a-car vozila u Zadru po dolasku. Prijava u smještaj i slobodno vrijeme do večere. Večera dobrodošlice u tradicionalnom Zadarskom restoranu, nakon večere povratak u smještaj i noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: Večera u restoranu u 19:00 sati

2.dan: Jeep safari
Nakon doručka polazak na jeep safari po najdužoj hrvatskoj planini, Velebit, koja odvaja kontinentalnu Hrvatsku od primorske Hrvatske, a ujedno i kontinentalnu klimu od mediteranske klime koja je na obalnoj strani. Skoro cijela planina Velebit je zaštićeno područje s dva nacionalna parka i jednim parkom prirode i s dva zaštićena rezervata. Na Velebitu ćete vidjeti jedinstvene vrhove koje je još davno prepoznala filmska industrija i na Velebitu snimila neke od svjetski priznatih filmova. Najpoznatiji je svakako film o indijanskom poglavici Winnetou koji se na Velebitu snimao u nekoliko navrata. Nakon ručka povratak u grad Zadar i slobodno vrijeme do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 h, ručak na planini oko 14:00 h
Aktivnost: lagano, 8 sati
Transport: 130 kilometara

3. dan: Zadar- Nacionalni park Plitvička jezera-Zadar
Nakon doručka polazak prema najljepšem Hrvatskom nacionalnom parku – Plitvička jezera. Razgled parka u trajanju 3 do 4 sata ovisno o gužvi. Plitvička jezera su jedan od najatraktivnijih svjetskih nacionalnih parkova i jedini park na svijetu gdje sedra raste do 90 centimetara u 30 godina dok je svjetski prosjek tek nekoliko centimetara. Zbog toga je dobio i naziv Zemlja padajućih jezera i zemlja gdje kamenje raste. Nakon razgleda Plitvica ručak u Ličkoj kući na ulazu 1 i povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 08:00 h, ručak oko 14:30 h
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 250 kilometara, cca 3 sata vožnje u 2 puta

4. dan: Slobodno vrijeme
Nakon doručka slobodno vrijeme za samostalan razgled grada. Prošetajte kroz staru gradsku jezgru koja se prostire na poluotoku, okruženim morem. Popnite se na gradske bedeme, upisane na popis UNESCO svjetske baštine, uživajte u pogledu na gradsku luku i uputite se na glavni gradski trg. Narodni trg je središte javnog života i glavno mjesto susreta građana Zadra. Grad krasi još jedan neobičan trg Pet bunara koji je zapravo velika cisterna za vodu, izgrađena u 16. st za vrijeme opasnosti od opsade od neprijateljske osmanlijske vojske.
Posjetite slikovitu lučicu Foša u kojoj se nalaze brodice lokalnih ribara, a svakako obratite pozornost na Kopnena vrata, koja glase kao jedno od najljepših spomenika iz doba mletačke vladavine u Dalmaciji. U neposrednoj blizini, nalazi se i prvi javni park izgrađen u Hrvatskoj, Perivoj kraljice Jelene.
Kroz glavnu gradsku ulicu Kalelargu uputite se do crkve Sv. Donata, koja je u 9. st izgrađena na ostatcima nekadašnjeg rimskog foruma, čije su strukture vidljive i danas. Zadarski forum je najveći izgrađeni rimski forum na istočnoj obali Jadrana.
Nikako ne smijete propustiti priliku da na zadarskoj rivi slušate neobičnu melodiju koju sviraju jedinstvene Morske orgulje te neobičnu instalaciju Pozdrav suncu, koja nakon zalaska sunca projicira šarene svjetlosne efekte.
Za ručak i večeru posjetite neke od izvrsnih zadarskih restorana koji nude odličnu ponudu lokalnih specijaliteta.
Smještaj: hotel 4*
Obroci: doručak u hotelu

5. dan: Zadar-Nacionalni park Krka-Šibenik-Zadar
Nakon doručka posjet drugom hrvatskom najposjećenijem parku, Nacionalnom parku Krka. Nacionalni park Krka se nalazi  u blizini povijesnog grada Šibenika. U nacionalnom parku dominiraju slapovi, jezera, ostatci Rimskog vodovoda i logora te brojne utvrde iz 14. stoljeća. Rijeka Krka teče kroz kameni kanjon dug 75 kilometara i utječe u Jadransko more kod Šibenika. Krka je proglašena nacionalnim parkom 1985. godine, a najpoznatija je po slapovima: Skradinski buk, Roški slap, Bilišića buk, Brljanski slap, Manojlovac i Miljacka slap. Podno Skradinskog buka je izgrađena druga hidroelektrana na svijetu i to 2 dana poslije hidroelektrane na Nijagarinim slapovima 1895. godine. Nakon razgleda parka posjet obližnjem seoskom obiteljskom domaćinstvu gdje ćemo degustirati njihove proizvode i ručati. Nakon ručka kratka vožnja do ŠibenikaŠibenik je najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu i nalazi se na ušću rijeke Krke. Šibenska katedrala sv. Jakova građena je više od stotinu godina. Posebna je po tome što je u cijelosti izgrađena od kamena. Jedinstvena je i po tome što je nastala pozicioniranjem kamenih ploča i rebara bez korištenja ikakvog vezivnog materijala. Nakon razgleda Šibenika povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 08:00 h, ručak u13:30 h
Aktivnost: lagano 9, sati
Transport: 200 kilometara, cca 2:30h vožnje

6. dan: Zadar-Klis-Split-Zadar, Game of Thrones tour
Nakon doručka polazak prema tvrđavi Klis smještenoj na vrhu nepristupačne hridi. Tvrđava je imala povijesni značaj u obrani ovih prostora. Klis je bio prvi hrvatski glavni grad te kraljevska prijestolnica iz dinastije Trpimirovića. U novo doba ponovo doživljava procvat nakon što je bio jedno od glavnih lokacija za snimanje serije Game of Thrones, u seriji je poznat kao grad Meereen, grad u kojem su živjeli robovi. Nakon razgleda tvrđave slijedi kratka vožnja do Splita. Split je najveći obalni grad u Hrvatskoj, poznat po bogatoj povijesnoj baštini i caru Dioklecijanu koji je tu sagradio palaču. Dioklecijanova palača je jedan od najočuvanijih spomenika rimske arhitekture na svijetu. Zbog svoje veličine i utrošenog bogatstva za izgradnju vjerojatno je bila jedan od okidača za ubrzani pad Rimskog carstva. U Dioklecijanovoj palači je ugašeno Zapadno Rimsko Carstvo ubojstvom posljednjeg priznatog Rimskog cara Julija Nepota. Nakon ručka u ovom čarobnom gradu povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 07:30 h, ručak u 13:30 h
Aktivnost: lagano, 8-9 sati
Transport: 320 kilometara, cca 3 sata vožnje u dva puta

7. dan: Slobodno vrijeme
Nakon doručka u hotelu, slobodno vrijeme za osobne programe. Ako volite povijest, posjetite zadarske muzeje koji će vas vratiti u prošlost. Arheološki muzej u Zadru osnovan je još davne 1832. godine i jedan je od najstarijih i najznačajnijih muzeja u Hrvatskoj. Uz crkvu sv. Marije nalazi se neprocjenjivo blago simboličnog naziva “Zlato i srebro Zadra” koje su kroz više od 1.000 godina sačuvale sestre benediktinke, dok ćete u Muzeju antičkog stakla, jedinstvenoj kulturnoj instituciji u svijetu, moći uživo vidjeti demonstraciju puhanja stakla.
Smještaj: hotel 4*
Obroci: doručak u hotelu

8.dan: Zadar-Nin-otok Pag-Zadar
Nakon doručka polazak prema gradu Ninu. Nin je jedan od najmanjih gradova u Hrvatskoj, ali i jedan od najvažnijih gradova u hrvatskoj povijesti. Centar drevnog grada je otočić promjera 500 metara povezan s dva mosta s kopnom. U pješčanoj laguni, što ga okružuje na jednoj strani grada, se smjestila jedna od najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj, poznata kao Kraljičina plaža, a s druge strane grada je antička solana koja i danas proizvodi jednu od najboljih soli. Nastavak prema otoku Pagu. Pag je poznat kao Mjesečev otok ili otok kamena, ali zbog toga ima najbolje sireve na svijetu. Na ovom škrtom kršu raste jedino ljekovito bilje koje je hrana za ovce i zbog toga je ovdje najbolja janjetina i sir. Razgled malog kamenog grada Paga i posjet tvornici Gligora koja ima najviše svjetskih nagrada u proizvodnji sira, degustacija nekoliko vrsta nagrađivanog sira, pršuta i vina. Nakon degustacije nastavak puta u lunjske maslinike, šetnja kroz maslinik gdje su neke masline stare preko 1600 godina. Nakon šetnje degustacija ulja od ovih jedinstvenih maslina. Nakon degustacije povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 08:00 h, degustacija u 14:00 h/dostojna zamjena za ručak
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 170 kilometara, cca 2:15 h vožnje

9. dan: Zadar-Nacionalni park Kornati i Park prirode Telaščica-Zadar
Nakon doručka vožnja brodom prema Nacionalnom parku Kornati i parku prirode Telaščici. Nacionalni park Kornati sastoji se od 89 nenaseljenih otoka i otočića. Kornati su najrazvedenija skupina otoka na Mediteranu. Ime dolazi od latinske riječi „corona“ što znači kruna. Prema legendi, Bog je htio okruniti svoje djelo posljednjeg dana stvaranja, pa je stvorio Kornate od suza, zvijezda i daha. Park prirode Telašćica nalazi se na jugoistoku Dugog otoka, park je poznat kao najzaštićenija luka na Jadranu pa je zato uz Kornate ovaj dio nazvan kao raj za nautičare. Na vrhu zapadne strane uvale proteže se najveći strmac na Jadranu koji doseže nevjerojatnih 166 metara visine i ide 85 metara duboko u more. U blizini se nalazi slano jezero “Mir” koje je poznato po visokom sadržaju soli i ljekovitom blatu. Nakon ručka ćete imati vremena za šetnju po ovom čarobnom otoku. Povratak u Zadar i slobodno vrijeme do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 08:00 h, ručak u 13:30 h na otoku u Nacionalnom parku
Aktivnost: lagano, 9 sati
Transport: 80 kilometara, cca 5:30 sati vožnje brodom

10. dan: Zadar ( KRAJ PUTOVANJA)
Nakon doručka odjava iz smještaja i slobodno vrijeme u gradu Zadru do polaska.
Obroci: doručak u 08:00 h

CIJENA:

  Cijena putovanja Iznos po osobi
2 osobe

 

2.718,00 EUR
(20478.77 HRK)
1.359,00 EUR
(10239.39 HRK)
4 osobe

 

5.036,00 EUR
(37943.74 HRK)
1.259,00 EUR
(9485.94 HRK)
6 osoba

 

7.476,00 EUR
(56327.92 HRK)
1.246,00 EUR
(9387.99 HRK)

*Za veći broj osoba, cijena na upit

UKLJUČENO U CIJENU:

 • Smještaj u hotelu 4*, 9 noćenja s doručkom
 • Večera prvi dan putovanja
 • Ručak na planini tijekom Jeep safari izleta
 • Degustacije na Pagu (dovoljna zamjena za ručak)
 • Boravišne pristojbe
 • Ulaznice u Nacionalne parkove, tvrđavu Klis i Lunske maslinike
 • Osiguranje od nesolventnosti
 • Organizacija putovanja
 • PDV


NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Let u i iz Zračne luke Zadar
 • Vozač i transferi
 • Najam rent-a-car automobila po izboru
 • Voditelj putovanja
 • Stručno vođenje u Nacionalnim parkovima i gradovima Zadar, Šibenik, Split i Trogir
 • Obroci (8x večera, ručak 6-8x zavisi od vremena dolaska i odlaska)
 • Ulaznice za crkve i muzeje
 • Osobna potrošnja
 • Putno zdravstveno osiguranje
Klikni i pročitaj više

IZDVOJENO

 • Osjetite adrenalin dok se vozite Jeepom po planini Velebit sve do 1.100 m visine
 • Provedite dan okruženi tirkiznim jezerima i brojnim slapovima u Nacionalnom parku Plitvice, prema CNN-u jednom 10 najljepših jezera na svijetu
 • Istražite prekrasne dalmatinske gradove okružene kamenim zidinama, otkrijte njihove UNESCO-ve spomenike i uživajte u slasnim delicijama domaće kuhinje
 • Uživajte u vožnji brodom do parka prirode Telašćica i divite se pogledu s najviših litica u Hrvatskoj, kupajte se u kristalno čistom moru i posjetite sklonište za magarce unutar parka

Plan puta

1.dan: Dolazak u Zadar

Dolazak u Zadar vlastitim automobilom ili preuzimanje rent-a-car vozila u Zadru po dolasku. Prijava u smještaj i slobodno vrijeme do večere. Večera dobrodošlice u tradicionalnom Zadarskom restoranu, nakon večere povratak u smještaj i noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: Večera u restoranu u 19:00 sati

2.dan: Jeep safari
2.dan: Jeep safari

Nakon doručka polazak na jeep safari po najdužoj hrvatskoj planini, Velebit, koja odvaja kontinentalnu Hrvatsku od primorske Hrvatske, a ujedno i kontinentalnu klimu od mediteranske klime koja je na obalnoj strani. Skoro cijela planina Velebit je zaštićeno područje s dva nacionalna parka i jednim parkom prirode i s dva zaštićena rezervata. Na Velebitu ćete vidjeti jedinstvene vrhove koje je još davno prepoznala filmska industrija i na Velebitu snimila neke od svjetski priznatih filmova. Najpoznatiji je svakako film o indijanskom poglavici Winnetou koji se na Velebitu snimao u nekoliko navrata. Nakon ručka povratak u grad Zadar i slobodno vrijeme do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 h, ručak na planini oko 14:00 h
Aktivnost: lagano, 8 sati
Transport: 130 kilometara

3. dan: Zadar- Nacionalni park Plitvička jezera-Zadar
3. dan: Zadar- Nacionalni park Plitvička jezera-Zadar

Nakon doručka polazak prema najljepšem Hrvatskom nacionalnom parku - Plitvička jezera. Razgled parka u trajanju 3 do 4 sata ovisno o gužvi. Plitvička jezera su jedan od najatraktivnijih svjetskih nacionalnih parkova i jedini park na svijetu gdje sedra raste do 90 centimetara u 30 godina dok je svjetski prosjek tek nekoliko centimetara. Zbog toga je dobio i naziv Zemlja padajućih jezera i zemlja gdje kamenje raste. Nakon razgleda Plitvica ručak u Ličkoj kući na ulazu 1 i povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 08:00 h, ručak oko 14:30 h
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 250 kilometara, cca 3 sata vožnje u 2 puta

4. dan: Slobodno vrijeme

Nakon doručka slobodno vrijeme za samostalan razgled grada. Prošetajte kroz staru gradsku jezgru koja se prostire na poluotoku, okruženim morem. Popnite se na gradske bedeme, upisane na popis UNESCO svjetske baštine, uživajte u pogledu na gradsku luku i uputite se na glavni gradski trg. Narodni trg je središte javnog života i glavno mjesto susreta građana Zadra. Grad krasi još jedan neobičan trg Pet bunara koji je zapravo velika cisterna za vodu, izgrađena u 16. st za vrijeme opasnosti od opsade od neprijateljske osmanlijske vojske.
Posjetite slikovitu lučicu Foša u kojoj se nalaze brodice lokalnih ribara, a svakako obratite pozornost na Kopnena vrata, koja glase kao jedno od najljepših spomenika iz doba mletačke vladavine u Dalmaciji. U neposrednoj blizini, nalazi se i prvi javni park izgrađen u Hrvatskoj, Perivoj kraljice Jelene.
Kroz glavnu gradsku ulicu Kalelargu uputite se do crkve Sv. Donata, koja je u 9. st izgrađena na ostatcima nekadašnjeg rimskog foruma, čije su strukture vidljive i danas. Zadarski forum je najveći izgrađeni rimski forum na istočnoj obali Jadrana.
Nikako ne smijete propustiti priliku da na zadarskoj rivi slušate neobičnu melodiju koju sviraju jedinstvene Morske orgulje te neobičnu instalaciju Pozdrav suncu, koja nakon zalaska sunca projicira šarene svjetlosne efekte.
Za ručak i večeru posjetite neke od izvrsnih zadarskih restorana koji nude odličnu ponudu lokalnih specijaliteta.
Smještaj: hotel 4*
Obroci: doručak u hotelu

5. dan: Zadar-Nacionalni park Krka-Šibenik-Zadar
5. dan: Zadar-Nacionalni park Krka-Šibenik-Zadar

Nakon doručka posjet drugom hrvatskom najposjećenijem parku, Nacionalnom parku Krka. Nacionalni park Krka se nalazi u blizini povijesnog grada Šibenika. U nacionalnom parku dominiraju slapovi, jezera, ostatci Rimskog vodovoda i logora te brojne utvrde iz 14. stoljeća. Rijeka Krka teče kroz kameni kanjon dug 75 kilometara i utječe u Jadransko more kod Šibenika. Krka je proglašena nacionalnim parkom 1985. godine, a najpoznatija je po slapovima: Skradinski buk, Roški slap, Bilišića buk, Brljanski slap, Manojlovac i Miljacka slap. Podno Skradinskog buka je izgrađena druga hidroelektrana na svijetu i to 2 dana poslije hidroelektrane na Nijagarinim slapovima 1895. godine. Nakon razgleda parka posjet obližnjem seoskom obiteljskom domaćinstvu gdje ćemo degustirati njihove proizvode i ručati. Nakon ručka kratka vožnja do Šibenika, Šibenik je najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu i nalazi se na ušću rijeke Krke. Šibenska katedrala sv. Jakova građena je više od stotinu godina. Posebna je po tome što je u cijelosti izgrađena od kamena. Jedinstvena je i po tome što je nastala pozicioniranjem kamenih ploča i rebara bez korištenja ikakvog vezivnog materijala. Nakon razgleda Šibenika povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 08:00 h, ručak u13:30 h
Aktivnost: lagano 9, sati
Transport: 200 kilometara, cca 2:30h vožnje

6. dan: Zadar-Klis-Split-Zadar, Game of Thrones tour
6. dan: Zadar-Klis-Split-Zadar, Game of Thrones tour

Nakon doručka polazak prema tvrđavi Klis smještenoj na vrhu nepristupačne hridi. Tvrđava je imala povijesni značaj u obrani ovih prostora. Klis je bio prvi hrvatski glavni grad te kraljevska prijestolnica iz dinastije Trpimirovića. U novo doba ponovo doživljava procvat nakon što je bio jedno od glavnih lokacija za snimanje serije Game of Thrones, u seriji je poznat kao grad Meereen, grad u kojem su živjeli robovi. Nakon razgleda tvrđave slijedi kratka vožnja do Splita. Split je najveći obalni grad u Hrvatskoj, poznat po bogatoj povijesnoj baštini i caru Dioklecijanu koji je tu sagradio palaču. Dioklecijanova palača je jedan od najočuvanijih spomenika rimske arhitekture na svijetu. Zbog svoje veličine i utrošenog bogatstva za izgradnju vjerojatno je bila jedan od okidača za ubrzani pad Rimskog carstva. U Dioklecijanovoj palači je ugašeno Zapadno Rimsko Carstvo ubojstvom posljednjeg priznatog Rimskog cara Julija Nepota. Nakon ručka u ovom čarobnom gradu povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 07:30 h, ručak u 13:30 h
Aktivnost: lagano, 8-9 sati
Transport: 320 kilometara, cca 3 sata vožnje u dva puta

7. dan: Slobodno vrijeme

Nakon doručka u hotelu, slobodno vrijeme za osobne programe. Ako volite povijest, posjetite zadarske muzeje koji će vas vratiti u prošlost. Arheološki muzej u Zadru osnovan je još davne 1832. godine i jedan je od najstarijih i najznačajnijih muzeja u Hrvatskoj. Uz crkvu sv. Marije nalazi se neprocjenjivo blago simboličnog naziva "Zlato i srebro Zadra" koje su kroz više od 1.000 godina sačuvale sestre benediktinke, dok ćete u Muzeju antičkog stakla, jedinstvenoj kulturnoj instituciji u svijetu, moći uživo vidjeti demonstraciju puhanja stakla.
Smještaj: hotel 4*
Obroci: doručak u hotelu

8.dan: Zadar-Nin-otok Pag-Zadar
8.dan: Zadar-Nin-otok Pag-Zadar

Nakon doručka polazak prema gradu Ninu. Nin je jedan od najmanjih gradova u Hrvatskoj, ali i jedan od najvažnijih gradova u hrvatskoj povijesti. Centar drevnog grada je otočić promjera 500 metara povezan s dva mosta s kopnom. U pješčanoj laguni, što ga okružuje na jednoj strani grada, se smjestila jedna od najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj, poznata kao Kraljičina plaža, a s druge strane grada je antička solana koja i danas proizvodi jednu od najboljih soli. Nastavak prema otoku Pagu. Pag je poznat kao Mjesečev otok ili otok kamena, ali zbog toga ima najbolje sireve na svijetu. Na ovom škrtom kršu raste jedino ljekovito bilje koje je hrana za ovce i zbog toga je ovdje najbolja janjetina i sir. Razgled malog kamenog grada Paga i posjet tvornici Gligora koja ima najviše svjetskih nagrada u proizvodnji sira, degustacija nekoliko vrsta nagrađivanog sira, pršuta i vina. Nakon degustacije nastavak puta u lunjske maslinike, šetnja kroz maslinik gdje su neke masline stare preko 1600 godina. Nakon šetnje degustacija ulja od ovih jedinstvenih maslina. Nakon degustacije povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 08:00 h, degustacija u 14:00 h/dostojna zamjena za ručak
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 170 kilometara, cca 2:15 h vožnje

9. dan: Zadar-Nacionalni park Kornati i Park prirode Telaščica-Zadar
9. dan: Zadar-Nacionalni park Kornati i Park prirode Telaščica-Zadar

Nakon doručka vožnja brodom prema Nacionalnom parku Kornati i parku prirode Telaščici. Nacionalni park Kornati sastoji se od 89 nenaseljenih otoka i otočića. Kornati su najrazvedenija skupina otoka na Mediteranu. Ime dolazi od latinske riječi „corona“ što znači kruna. Prema legendi, Bog je htio okruniti svoje djelo posljednjeg dana stvaranja, pa je stvorio Kornate od suza, zvijezda i daha. Park prirode Telašćica nalazi se na jugoistoku Dugog otoka, park je poznat kao najzaštićenija luka na Jadranu pa je zato uz Kornate ovaj dio nazvan kao raj za nautičare. Na vrhu zapadne strane uvale proteže se najveći strmac na Jadranu koji doseže nevjerojatnih 166 metara visine i ide 85 metara duboko u more. U blizini se nalazi slano jezero “Mir” koje je poznato po visokom sadržaju soli i ljekovitom blatu. Nakon ručka ćete imati vremena za šetnju po ovom čarobnom otoku. Povratak u Zadar i slobodno vrijeme do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 08:00 h, ručak u 13:30 h na otoku u Nacionalnom parku
Aktivnost: lagano, 9 sati
Transport: 80 kilometara, cca 5:30 sati vožnje brodom

10. dan: Zadar ( KRAJ PUTOVANJA)

Nakon doručka odjava iz smještaja i slobodno vrijeme u gradu Zadru do polaska.
Obroci: doručak u 08:00 h

Uključeno/Isključeno

 • Smještaj u hotelu 4*, 9 noćenja s doručkom
 • Večera prvi dan putovanja
 • Ručak na planini tijekom Jeep safari izleta
 • Degustacije na Pagu (dovoljna zamjena za ručak)
 • Boravišne pristojbe
 • Ulaznice u Nacionalne parkove, tvrđavu Klis i Lunske maslinike
 • Osiguranje od nesolventnosti
 • Organizacija putovanja
 • PDV
 • Let u i iz Zračne luke Zadar
 • Vozač i transferi
 • Najam rent-a-car automobila po izboru
 • Voditelj putovanja
 • Stručno vođenje u Nacionalnim parkovima i gradovima Zadar, Šibenik, Split i Trogir
 • Obroci (8x večera, ručak 6-8x zavisi od vremena dolaska i odlaska)
 • Ulaznice za crkve i muzeje
 • Osobna potrošnja
 • Putno zdravstveno osiguranje

Tour's Location

od 1.359,00€

Pošaljite upit

Organized by

admin

Member Since 2021

Kontakt podaci

Email

info@magic-croatia.hr

Provjerite sljedeće ponude