od 340,00 HRK
Provjerite dostupnost

Izlet brodom na Sakarun iz Zadra

Sakarun plaža, Dugi otok
Not Rated

Trajanje

9 sati

Otkazivanje

Do 2 dan(a)

Veličina grupe

200 ljudi

Jezici

___

Detaljne informacije

Posjetite plažu Sakarun brodom u ovoj cjelodnevnoj turi. Uživajte u opuštajućoj vožnji brodom i razgledavanju otočića dok plovite na Dugi otok i Sakarun. Posjetite najljepšu plažu u zadarskom arhipelagu i okupajte se u toplom i kristalno čistom moru.

TERMINI: od lipnja do rujna

O DESTINACIJI:

Sakarun je pješčana plaža duga 800 metara, smještena na sjeverozapadnoj obali Dugog otoka. Fini bijeli pijesak daje mu posebno živopisnu plavo-zelenu boju, dok je netaknuta priroda pravi poziv za odmor tijela i duše. Izvrstan je za obitelji s djecom jer je voda zaista plitka. Zbog svoje biološke raznolikosti plaža Sakarun zaštićena je kao značajan hrvatski krajobraz, a uvrštena je među 25 najljepših plaža na svijetu od strane “Najljepših uvala svijeta”..

PLAN IZLETA:

POČETAK: 9:00 sati
KRAJ: 18:00 sati
TRAJANJE IZLETA: 9 sati

Brod koji će vas odvesti na plažu Sakarun nalazi se u gradskoj luci, pored mosta koji vodi do starog grada Zadra. Tamo će te se naći s posadom i pomoći će vam da se smjestite na brodu. Ukrcaj počinje u 8:30, a brod polazi iz luke u 9:00. Osim gradske luke po potrebi, brod će se zaustaviti u još dvije luke, jedna u Draženici u Zadru i druga u Mulinama na otoku Ugljanu. Kasnije će te biti posluženi sendvičem sa šunkom i sirom. Svaki od putnika će dobiti paket za ručak koji uključuje sendvič s piletinom, salatu, voće i bocu vode. Uživat ćete u opuštajućoj vožnji kroz otoke zadarskog arhipelaga. Vodič će vam pokazati točnu rutu na karti i upoznati vas sa zanimljivim činjenicama o ovom području. Tijekom vožnje možete sjesti na gornju palubu i upijati sunčeve zrake dok plovite dalje do Sakaruna ili možete sjediti na donjoj palubi u klimatiziranom salonu. Na sjeverozapadnom dijelu Dugog otoka nalazi se mjesto Soline, koje je dobilo ime po starim solanama koje su se nalazile u uvali. Tu će se zaustaviti brodica, i tu presjedate na 15-minutni prijevoz klimatiziranim autobusom iz Solina na plažu Sakarun. Na plaži Sakarun imat ćete 4 sata slobodnog vremena. Možete plivati i roniti u kristalno čistom moru s bijelim pijeskom i prekrasnim tirkiznim morem. Izvrstan je za malu djecu zbog velikih plitkih i toplih voda. U 15:00 sati autobus će vas odvesti natrag u mjesto Soline, gdje ćete imati slobodno vrijeme do 15:30 sati, kada će brod krenuti prema Zadru. Vratit ćete se u Zadar u 18 sati.

CIJENA: 340,00 HRK  ili  46,00 EUR po osobi

Ovaj izlet je besplatan za djecu do 2,99 godina. Za djecu od 3 do 5,99 godina cijena je 75,00 kn ili 10,00 EUR, a za djecu od 6 do 12 godina cijena je 170,00 kn ili 23,00 EUR. 

UKLJUČENO U CIJENU:

 • prijevoz brodom
 • vodič
 • piće dobrodošlice
 • doručak
 • paket za ručak (sendvič s piletinom, salata, voće i boca vode)
 • voda
 • Transfer Soline-Sakarun-Soline
 • osiguranje
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • osobna potrošnja

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE BRODA:
Kapacitet broda: 200 ljudi
Duljina broda: 25 m
Brod sadrži: klimatizirani prostor, bar, muško/ženski toalet

TEŽINA: lako, nije fizički zahtjevno
ŠTO PONIJETI SA SOBOM: kupaći kostim, ručnik za plažu , šešir za zaštitu od sunca, kremu za sunčanje, bocu vode, novac i osobnu iskaznicu

MJESTO POLASKA:

Pogledajte više

IZDVOJENO

 • Posjetite Sakarun, jednu od najljepših i najpoznatijih pješčanih uvala
 • Uživajte u plovidbi brodom oko brojnih otoka zadarskog arhipelaga
 • Osjetite fini bijeli pijesak i zaplivajte u kristalno čistom moru tirkizne boje

Što ćete sve raditi

Itenirary
09:00 Polazak iz Zadra
Polazak iz Zadra. Ukrcaj na brod počinje u 8:30, a brod će krenuti u 9:00 iz Zadra.
Osim na poluotoku, ako ima prijavljenih putnika, brod može pristati i u luci Dražanica u Zadru i u mjestu Ugljan na otoku Ugljanu.
Itenirary
09:00 - 11:30 Vožnja brodom
Vožnja brodom kroz brojne otoke i otočiće zadarskog arhipelaga. Vodič će vam pokazati točnu rutu plovidbe na karti. Tijekom vožnje možete izabrati mjesto na gornjoj palubi, koja služi i kao sunčalište ili pak možete sjesti na donju palubu ili u klimatizirani salon.
Tijekom vožnje svakom gostu će biti poslužen doručak (šunka-sir sendvič) i lunch-paket koji se sastoji od tortilje s piletinom, voća i boce vode.
Itenirary
11:30 Transfer Soline - Sakarun
Pristajanje u uvali Soline na Dugom otoku i organizirani transfer udobnim klimatiziranim autobusom do plaže Sakarun. Transfer traje ok 15 minuta.
Itenirary
11:45 -15:45 Slobodno vrijeme na plaži
Na plaži Sakarun ćete imati 4 sata slobodnog vremena za kupanje u kristalno čistom moru. Ova uvala dugačka je oko 800 m i svatko može naći mjesto za sebe bez problema. Zahvaljujući sitnom bijelom pijesku i tirkiznoj boji mora, Sakarun izgleda poput Kariba u srcu Jadrana.
Na 250 m od obale more je svega 3,5 m dubine, a plitko more idealno je za obitelji i igru djece. U plaži će uživati i mlade koji traže neotkrivene i prirodne destinacije jedinstvene ljepote.
Itenirary
15:45 - transfer Sakarun – Soline
Organizirani prijevoz klimatiziranim autobusom od plaže Sakarun do mjesta Soline gdje se nalazi brod. Budući da transfer traje oko 15 minuta, imat ćete dovoljno vremena za kavu ili sladoled, prije povratka za Zadar.
Itenirary
16:00 Polazak iz Solina za Zadar
Vožnja brodom traje 2 sata.
Itenirary
18:00 Zadar
Predviđeni povratak u Zadar je u 18:00 sati i tad će izlet završiti.

Uključeno/Isključeno

 • Prijevoz brodom
 • Vodič
 • Piće dobrodošlice
 • Doručak
 • Paket za ručak (sendvič s piletinom, salata, voće i boca vode)
 • Voda
 • Transfer Soline-Sakarun-Soline
 • Osiguranje
 • PDV
 • Osobna potrošnja

Kategorija izleta

Brodski izleti

Lokacija aktivnosti

Sakarun plaža, Dugi otok

Česta pitanja

Gdje počinje izlet?
Izlet počinje u gradskoj luci u Zadru. Brod je vezan u neposrednoj blizini mosta i ulaza u stari grad.
od 340,00 HRK

Organized by

admin

Member Since 2021

Information Contact

Email

info@magic-croatia.hr

Broj telefona

0916194949

Provjerite sljedeće ponude