od 670,00 HRK
Provjerite dostupnost

Velebit Jeep safari

Tulove Grede, Park prirode Velebit
Not Rated

Trajanje

8 sati

Otkazivanje

Do 1 dan(a)

Veličina grupe

80 ljudi

Jezici

___

Detaljne informacije

Velebit Jeep safari nudi vam jedinstvenu priliku da iskusite off-road avanturu kroz Park prirode Velebit. Vozite se Majstorskom cestom, posjetite lokacije snimanja filmova o Winnetou, uživajte u veličanstvenom pogledu na kanjon rijeke Zrmanje i uspnite se na 1000 metara visok vrh Tulove grede.

O DESTINACIJI:

Velebit je jedan od najdužih planinskih masiva ovih prostora, ukupne dužine 145 km. Uvršten je u UNESCO svjetsku mrežu rezervata biosfere.
Majstorska cesta je prva cesta koja je povezala kontinentalnu Hrvatsku i obalu. Izgrađena je 1832. godine i duga je 41 km. Majstorska cesta uvrštena je na Listu zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske.
Rijeka Zrmanja duga je 69 km i jedna je od najpoznatijih lokacija snimanja filmova o Winnetou, fiktivnom indijanskom poglavici iz romana Karl May-a.
Tulove grede su izrazito strmi grebeni vapnenačkih stijena koji izgledaju kao kruna koja se izdiže iz planine. U blizini vrha nalazi se kapela Sv. Franje izgrađena 1832. godine.

PLAN IZLETA:
POLAZAK: 9:15
POVRATAK: 17:00
Trajanje: 7:45 sati

Terenska vozila vozit će vas kroz mističnu planinu Velebit punu povijesti s jedinstvenim krškim krajolikom i raznolikom prirodom. Vodič će vas upoznati s načinom života pastira na ovim prostorima koji se nije mijenjao tisućama godina. Oduševit će vas pogled na južne obronke planine Velebit. Uživat ćete u prekrasnom pogledu na Jadransko more i zadarski arhipelag s jedne te Nacionalni park Paklenica i Sveto brdo s druge strane. Ako budete pažljivi možete uočiti i velebitske divlje konje.
Slijedit ćete tragove Winnetua i posjetit ćete najpoznatije lokacije snimanja istoimenog filma. Vozit ćete se sve do samog podnožja vrha Tulove grede, do 1000 metara nadmorske visine, a kasnije i do kanjona rijeke Zrmanje.
Vožnja je kombinirana s povremenim stajanjima kako biste se osvježili, prošetali ili fotografirali jedinstven krški krajolik. Ručak će biti poslužen na jednom od prekrasnih vidikovaca.
Nakon toga uputit ćete se prema vidikovcu iznad kanjona rijeke Zrmanje. Smaragdno zelena rijeka Zrmanja s kristalno čistom vodom i netaknutom prirodom zarobit će vaše srce i učinit će ovaj izlet nezaboravnim iskustvo.
Nakon toga vratit ćete se na mjesto polaska i ovaj izlet će završiti.

CIJENA: 670,00 HRK ili 90,00 EUR po osobi

Djeca do 12 godina imaju popust 50% i cijena izleta je 335,00 HRK ili 45,00 EUR

UKLJUČENO U CIJENU:

 • vožnja terenskim vozilom
 • licencirani vodič
 • degustacija domaćih proizvoda: pršut, sir, skuta, med, rakija, fritule
 • ručak i piće (ručak: gulaš s njokima/tjesteninom i salata, vino i aperitiv)
 • ulaznica za Park prirode Velebit
 • osiguranje
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • prijevoz do mjesta polaska
 • osobna potrošnja

TEŽINA: lagano, nije fizički zahtjevno
FIZIČKI UVJETI: nije preporučljivo za trudnice, osobe koje imaju problema s kralježnicom i one koji su nedavno operirali kralježnicu
PREPORUČENA DOB: djeca stara 3 godine i odrasli
NA PLANINI: toalet dostupan na jednoj lokaciji
VODIČ: licencirani vodič koji govori engleski i/ili njemački
ŠTO PONIJETI: sportsku obuću ili obuću za planinarenje, mali ruksak za stvari, kabanicu u slučaju kiše, zaštitu od sunca (kapa, krema, sunčane naočale), laganu jaknu, malu bocu vode, fotoaparat, mobitel, novac, osobnu

MJESTO POLASKA

Pogledajte više

IZDVOJENO

 • Vožnja terenskim vozilima po mističnoj planini Velebit s jedinstvenim krškim krajolikom sve do samog podnožja vrha Tulove grede na 1000 metara nadmorske visine
 • Oduševit će vas pogled na južne obronke planine Velebit, Jadransko more i zadarski arhipelag te Nacionalni park Paklenica
 • S vidikovca iznad kanjona rijeke Zrmanje uživat ćete u pogledu na smaragdno zelenu rijeku

Što ćete sve raditi

Itenirary
09:00
Polazak u jutarnjim satima s dogovorenog mjesta u blizini Starog Masleničkog mosta. Ostavit ćete svoj automobil na parkingu, a vodiči će vas pokupiti sa svojim terenskim vozilima.
Krenut ćete u avanturu vožnje po makadamskoj cesti po planini Velebit.
Itenirary
09:30 - 16:15
Vožnja je kombinirana s povremenim stajanjima kako biste se osvježili, prošetali ili fotografirali jedinstven krški krajolik.
Uživat ćete u prekrasnom pogledu na Jadransko more i zadarski arhipelag s jedne te Nacionalni park Paklenica i Sveto brdo s druge strane. Ako budete pažljivi možete uočiti i velebitske divlje konje. Vodič će vas upoznati s načinom života pastira na ovim prostorima koji se nije mijenjao tisućama godina.
Slijedit ćete tragove Winnetua i posjetit ćete najpoznatije lokacije snimanja istoimenog filma. Vozit ćete se sve do samog podnožja vrha Tulove grede, do 1000 metara nadmorske visine.
Ručak će biti poslužen na seoskom gospodarstvu na planini.
Itenirary
16:15
Nakon planine Velebit uputit ćete se prema veličanstvenom vidikovcu iznad kanjona rijeke Zrmanje. Smaragdno zelena rijeka Zrmanja s kristalno čistom vodom i netaknutom prirodom zarobit će vaše srce i učinit će ovaj izlet nezaboravnim iskustvom.
Itenirary
17:00
Izlet završava povratkom na parking kod Starog Masleničkog mosta.

Uključeno/Isključeno

 • vožnja terenskim vozilom
 • licencirani vodič
 • degustacija domaćih proizvoda: pršut, sir, skuta, med, rakija, fritule
 • ručak i piće (ručak: gulaš s njokima/tjesteninom i salata, vino i aperitiv)
 • ulaznica za Park prirode Velebit
 • osiguranje
 • PDV
 • Prijevoz do mjesta polaska
 • Osobna potrošnja

Kategorija izleta

Aktivni izleti

Lokacija aktivnosti

Tulove Grede, Park prirode Velebit

Česta pitanja

Gdje počinje izlet?
Izlet počinje s parkinga s kamenim križem, u neposrednoj blizini Starog Masleničkog mosta u Jasenicama. Tu će vas pokupiti vodiči s Jeepom i krećete na uzbudljivu vožnju po planini Velebit.
od 670,00 HRK

Organized by

admin

Member Since 2021

Information Contact

Email

info@magic-croatia.hr

Broj telefona

0916194949

Provjerite sljedeće ponude