od 126,00€
Provjerite dostupnost

Silba, Olib i Ist cjelodnevni izlet brzim brodom iz Zadra

Olib i Silba
Not Rated

Trajanje

9:30 sati

Otkazivanje

Do 1 dan(a)

Veličina grupe

12 ljudi

Jezici

___

Detaljne informacije

Silba, Olib i Ist cjelodnevni izlet brzim brodom vodi vas na 3 otoka bez automobila, daleko od gradske vreve. Posjetit ćete prekrasne privatne plaže i Olib, otok s najljepšim pješčanim uvalama. Zaronit ćete do zaboravljenih antičkih sarkofaga, otkriti galeriju na otvorenom i popeti se na toranj posvećen ljubavi.

TERMINI: svibanj – rujan

O DESTINACIJI:

SILBA je otok smješten sjeverno od Zadra, a naseljen je još od antike. Ime otoka potječe od latinske riječi „silva“ čije je značenje šuma. Silba je otok pješaka – bez automobila i prava je oaza mira. U jedinom naselju na otoku kriju se brojne plaže s čistim morem i kapetanske kuće, od kojih je posebno istaknut toranj Tureta koji se uzdiže u središtu otoka i ujedno je spomenik ljubavi.

OLIB je otok koji nosi titulu „kralja pješčanih plaža“. Brojne skrovite uvale su kombinacije plaža s pješčanim dnom i morem tirkizne boje. Olib je istinska oaza mira jer je na otoku zabranjena vožnja automobilom. Uvala Slatinica nalazi se na istočnoj strani otoka i krasi ju najljepša pješčana plaža s plitkim morem.

IST je mali otok zanimljivog oblika koji neke asocira na leptira, a neke na dvije spojene potkove. Smjestio se u zadarskom arhipelagu i idealna je destinacija za osobe koje priželjkuju miran odmor. Pošto je bogat ribama, Ist često posjećuju ljubitelji profesionalnog i amaterskog ronjenja. Isto tako omiljena je destinacija i nautičarima.

PLAN IZLETA:

8 stajanja: netaknuta uvala Slatinica, Olib – antičko pristanište Pocukmarak na Silbi – pješčana uvala Sotorišće, Silba – Galerija na otvorenom i Toranj ljubavi, Silba – uvala sv. Nikole, Olib – Morske orgulje, Zadar, otok Ist.

POČETAK: 9:00 sati
KRAJ: 18:30 sati
Trajanje: 09:30 sati

Na mjesto polaska potrebno je doći 30 min ranije. Brod polazi iz Zadra u 9:00h. Uživat ćete u vožnji brzim brodom uz brojne otoke sjeverno od Zadra. Nakon sat vremena vožnje, prvo stajanje na otoku Olibu, kojeg krasi titula “Jadranski kralj pješčanih uvala”. U uvali Slatinica imat ćete slobodno vrijeme za kupanje u čistom moru tirkizne boje, a možete zaplivati do obale i odmoriti na finom, bijelom pijesku. Nakon toga povratak na brod i plovidba do sljedeće destinacije.
Iduće stajanje je na otoku Silba u uvali Pocukmarak. Zaronite s maskom i disalicom koju će vam dati posada s broda i otkrijte skriveno blago ispod morske površine. Saznat ćete fascinantne činjenice o prvim stanovnicima otoka Silbe i posjetit ćete misteriozni podvodni muzej s antičkim sarkofazima. Također je planiran posjet malom otoku Ist kako bi se upoznali s dalmatinskom kulturom i običajima.
Nakon uvale Pocukmarak slijedi stajanje u uvali Sotorišće. Ovu uvalu krasi bijeli pijesak i kristalno čisto more, a dubina je samo 3,5 m.
Nakon kupanja posjetit ćete maleno ribarsko mjesto Silba i prošetati po otoku do Galerije na otvorenom, poznate hrvatske kiparice Marije Ujević Galetović. Vaš vodič će vas upoznati s bogatom povijesti otoka i otkrit ćete zašto Silbu zovu “otok kapetana”. Saznat ćete zašto je izgrađena Toreta, čuti priču o ljubavi legendarnog kapetana i popeti se na toranj kako biste uživali u spektakularnom pogledu.
Nakon razgleda, slijedi pauza za ručak. Ručati možete u restoranu na otoku u hladovini maslina, uz dodatnu nadoplatu.
Nakon ručka povratak u brod i još jedno stajanje na otoku Olibu, u uvali sv. Nikole. Imat ćete slobodno vrijeme za plivanje u pješčanoj uvali ili za istraživanje netaknute prirode.
Zatim slijedi povratak u brod i vožnja do Zadra. Prije završetka izleta, još jedno stajanje ispred Morskih orgulja na zadarskoj rivi. Imat ćete jedinstvenu priliku uživati u pogledu na Morske orgulje i Zadar s morske pučine.
Izlet završava povratkom u marinu.

CIJENA: 126,00 EUR po osobi (949.347 HRK)

Ovaj izlet je besplatan za djecu do 3,99 godine. Za djecu 4 – 6,99 godina cijena je 63,00 EUR (474.6735 HRK)

UKLJUČENO U CIJENU:

 • Skiper i vodič
 • Grickalice
 • Sok za djecu
 • 1x Pivo
 • Voda u boci
 • Salata od voća
 • Maska i disalica za ronjenje
 • Gorivo
 • Vezarine
 • Osiguranje
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Ručak (opcija ručak u restoranu uz dodatnu nadoplatu)

PREPORUČENA DOB: djeca starija od 4 godine i odrasli
PONIJETI: 
kupaći kostim, ručnik za plažu, laganu odjeću, kapu za zaštitu od sunca, kremu za sunčanje, sportsku obuću, novac, osobnu iskaznicu
KAPACITET BRODA: 12 osoba

MJESTO POLASKA:

Klikni i pročitaj više

IZDVOJENO

 • Posjetite Silbu i Olib, 2 otoka, oaze mira bez automobila
 • Kupajte se u skrovitim uvalama s bijelim pijeskom i tirkiznim morem
 • Zaronite ispod morske površine i otkrijte antičke sarkofage te uživajte u pogledu s Torete, tornja izgrađenog zbog ljubavi

Što ćete sve raditi

Itenirary
9:00 - Polazak iz Zadra
Polazak iz Zadra u 9:00 sati. Potrebno je doći 30 min ranije.
Itenirary
10:15 - otok Olib, uvala Slatinica
Prvo stajanje je na otoku Olibu i uvali Slatinica. Jedna od najljepših uvala na otoku čija obala je kombinacija bijelog pijeska i kamena. More je izrazito plitko i kristalno čisto.
Itenirary
11:20 - otok Silba, uvala Pocukmarak
Sljedeće stajanje je na otoku Silbi, uvala Pocukmarak. Imat ćete priliku zaroniti ispod morske površine do nalazišta antičkih sarkofaga.
Itenirary
12:00 - otok Silba, uvala Sotorišće
Sljedeće stajanje je u plitkoj pješčanoj uvali Sotorišće na otoku Silbi.
Itenirary
13:10 - otok Silba, Galerija na otvorenom i Toreta
Nakon kupanja u moru posjetit ćete naselje Silba i prošetati otokom. Otkrit ćete galeriju na otvorenom poznate hrvatske kiparice Marije Ujević Galetović.
Naš vodič će vam ispričati priču o ljubavi zbog koje je izgrađena Tureta, spomenik ljubavi i simbol mjesta Silba.
Možete se popeti na toranj i uživati u panoramskom pogledu.
Nakon razgleda slijedi pauza za ručak. Ručati možete u restoranu na otoku uz dodatnu nadoplatu.
Itenirary
16:00 - otok Olib, uvala sv. Nikole
Nakon ručka povratak na brod i plovidba do otoka Oliba. Posljednje stajanje u uvali sv. Nikole. Imate ćete slobodno vrijeme za kupanje i plivanje u pješčanoj uvali.
Zatim slijedi povratak prema Zadru.
Itenirary
18:25 - Zadar
Prije završetka izleta stajanje ispred zadarske rive kako biste mogli uživati u pogledu na Morske orgulje, svjetski poznatu instalaciju koja proizvodi jedinstvenu melodiju zahvaljujući gibanju mora i valova.
Moći ćete uživati u pogledu i fotografirati Morske orgulje i Zadar s broda.
Izlet završava povratkom u marinu.

Uključeno/Isključeno

 • Skiper i vodič
 • Grickalice
 • Sok za djecu
 • 1x Pivo
 • Voda u boci
 • Salata od voća
 • Maska i disalica za ronjenje
 • Gorivo
 • Vezarine
 • Osiguranje
 • PDV
 • Ručak (opcija ručak u restoranu uz dodatnu nadoplatu)

Kategorija izleta

Brodski izleti

Lokacija aktivnosti

Olib i Silba
od 126,00€

Pošaljite upit

Organized by

Jelena

Member Since 2021

Kontakt podaci

Email

info@magic-croatia.hr

Broj telefona

+385 91 619 4949

Provjerite sljedeće ponude