Posjetite rijeku Zrmanju,  idealno mjesto za odlazak na izlet. Zrmanja je jedna od najpoznatijih rijeka u Hrvatskoj koju krasi kristalna voda i spektakularan kanjon s veličanstvenim vodopadima. Uživajte u Zrmanji, izletima i aktivnostima prema svom ukusu.

 

O Zrmanji

 

Rijeka Zrmanja spada u najljepše rijeke Hrvatske. Izvire u južnom dijelu Like, a ulijeva se u Novigradsko more nedaleko od Obrovca. Poznata je po svojim prekrasnim kanjonima od kojih je najpoznatiji i najimpresivniji onaj koji se nalazi između Obrovca i ušća rijeke Zrmanje u Novigradskom moru. Ovaj kanjon je zaštićen kao geomorfološki spomenik prirode i karakterističan je po 200 m visokim liticama koje se izdižu iznad rijeke. Na vrhu litice nalazi se i kula nekadašnje utvrde Pržunac.

Jankovića buk je posljednji slap na rijeci Zrmanji. Do njega se može doći brodom vozeći kroz kanjon Zrmanje te je omiljeno izletište i kupalište. Ostaci nekadašnjih mlinica otkrivaju nekadašnju važnu mlinarsku tradiciju ovog slapa.

 

zrmanja aktivnosti

 

Otkijte Zrmanju, izlete i aktivnosti koje morate probati. Bilo da se odlučite na izlet brodom po Zrmanji ili na aktivni izlet poput kajaka, ratinga ili pješačenja, nećete pogriješiti. U prekrasnoj prirodi uživat će obitelji, ljubitelji prirode kao i turisti jer čarobni kanjon osvaja svoje posjetitelje prirodnom ljepotom.

 

Poludnevni izlet brodom po rijeci Zrmanji iz Novigrada

Izlet brodom s polaskom iz Novigrada pružit će vam priliku da upoznate ovu, kako je često nazivaju, “skrivenu ljepoticu”. Skrivena je među strmim liticama, a njena je ljepota posebna i ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Upustite se u avanturu otkrivanja ovog prelijepog krškog fenomena, osvježite se kupajući u blizini slapova te istražite ostatke starih utvrda. Više o izletu možete pročitati ovdje.

 

Izlet brodom po Zrmanji iz Starigrada

Izlet brodom po Zrmanji iz Starigrada vodi vas uz obalu rivijere Paklenica, kroz kanjon rijeke Zrmanje do Obrovca, grada smještenog na samoj obali rijeke i Novigrada, slikovitog gradića smještenog podno srednjovjekovne utvrde. Uživat ćete u vožnji na palubi drvenog broda, vidjet ćete mjesto gdje se rijeka ulijeva u more, divit ćete se strmim liticama kanjona te smaragdno zelenoj boji rijeke Zrmanje. Ručak je uključen u cijenu izleta i bit će poslužen na brodu. Provjerite izlet na ovom linku.

 

brodski izlet Starigrad

 

Izlet brzim brodom do slapova Zrmanje

U ovom cjelodnevnom izletu brodom polazak je iz Starigrada. Vozit ćete se brzim brodom do slapa na rijeci Zrmanji. Plivat ćete u rijeci ispod slapa, istražiti ostatke starih vodenih mlinova, uživati u panoramskoj plovidbi po smaragdno zelenoj rijeci kroz kanjon s visokim liticama i posjetiti maleno ribarsko mjesto Ribnica. Ovaj izlet je privatan pa vi birate koje društvo ćete povesti na brod. O izletu pročitajte na ovom linku.

 

privatan izlet zrmanja

 

Kajak ili rafting po Zrmanji

Za koju god aktivnost da se odlučite, zabavit ćete se dok prelazite preko brojnih slapova i brzaca te uživati otkrivajući jedinstvenu ljepotu kanjona Zrmanje i prirode koja vas okružuje.

Kajak po rijeci Zrmanji pravi je užitak u kristalno čistoj rijeci i spektakularnom kanjonu s brojnim vodopadima i brzacima. Izlet pogledajte klikom na link.

Rafting po Zrmanji pruža spektakularan užitak raftinga kroz 14 km dugu stazu punu brzaca i vodopada. Više o raftingu pročitajte ovdje.

 

rafting zrmanja

 

Veslanje na dasci kanjonom Zrmanje

Veslanje na dasci kanjonom Zrmanje omogućit će vam da rijeku Zrmanju doživite na posve drugačiji način! Ovaj rekreativni sport idealan je za sve uzraste, bez obzira jeste li sportski tip osobe. Jedino što vam je potrebno je uloviti ravnotežu. Fotografije i više o izletu pogledajte ovdje.

 

 

Privatni izlet brodom po Zrmanji

Volite biti sami na brodu s društvom koje vi izaberete? Ili želite prijateljima i obitelji pružiti pravi komfort privatnog izleta ? Onda izaberite uživati u svom odmoru na poseban način. Vi i vaši bližnji provedite vrijeme okruženi prekrasnom prirodom rijeke Zrmanje. U ovom privatnom izletu plovit ćete kroz kanjon Zrmanje i kupati se ispod slapa Jankovića buk, bez prisustva drugih, nepoznatih gostiju. Naš kapetan će se pobrinuti da se osjećate ugodno, reći će vam zanimljivosti o ovom području i ponudit će vas čašicom aperitiva, voćem i domaćim kroštulama. Svoj privatni izlet rezervirajte ovdje.

 

privatni izlet Zrmanja

 

Izlet na Velebit i kanjon rijeke Zrmanje

Izlet na Velebit i kanjon rijeke Zrmanje je nezaboravna avantura planinarenja u Parku prirode Velebit. Uživat ćete u nevjerojatnom pogledu na kanjon rijeke Zrmanje, popeti se na najljepši vrh planine Velebit, posjetiti lokacije snimanja filma o Winnetou i vidjeti rodnu kuću Luke Modrića. Više informacija o izletu pogledajte ovdje.