od 75,00€
Provjerite dostupnost

Izlet na Velebit i kanjon rijeke Zrmanje

Tulove Grede, Jasenice, Zadar County, Croatia
Not Rated

Trajanje

5 sati

Otkazivanje

Do 2 dan(a)

Veličina grupe

4-15 ljudi

Jezici

___

Detaljne informacije

Izlet na Velebit i kanjon rijeke Zrmanje je nezaboravna avantura planinarenja u Parku prirode Velebit. Uživat ćete u nevjerojatnom pogledu na kanjon rijeke Zrmanje, popeti se na najljepši vrh planine Velebit, posjetiti lokacije snimanja filma o Winnetou i vidjeti rodnu kuću Luke Modrića.

O DESTINACIJI:

Park prirode Velebit je planinarski masiv i najveće zaštićeno područje u Hrvatskoj. Najviši vrh Velebita seže do 1,757 m. Velebit je uvršten u mrežu međunarodnih rezervata biosfere UNESCO-a.

Majstorska cesta je najljepša planinska cesta u Hrvatskoj s koje se pružaju spektakularni vidici na vrhove planine Velebit, zadarsko zaleđe i more. Izgrađena je u 19. stoljeću. Ukupno je duga 41 km i prva je spojila sjever i jug Hrvatske.

Tulove grede su jedan od najatraktivnijih vrhova Velebita. Izrazito strmi grebeni vapnenačkih stijena zbog svoje osobite ljepote poslužili su kao scenografija za mnoge filmove, a najpoznatiji je film o Winnetouu – fiktivnom indijanskom poglavici, glavnom liku istoimenog romana njemačkog pisca Karla Maya. Tulove grede su poznate kao planina gdje je poglavica Winnetou umro, a nakon smrti Pierre Brice-a, prvog i najpopularnijeg glumca koji je utjelovio poglavicu Winnetou, njegova supruga je prosula njegov pepeo po ovom veličanstvenom vrhu.

Rijeka Zrmanja duga je 69 km i prolazi kroz divlji i stjenoviti krajolik u kojem je kreirala veličanstveni kanjon, mjestimice dubok preko 200 metara.

PLAN IZLETA:

POLAZAK: 8:00 ili 15:00
POVRATAK: 13:00 ili 20:00
Vrijeme trajanja izleta: 5:00 sati

Izlet na Velebit i kanjon rijeke Zrmanje organiziran je u dva termina: jutarnjem i poslijepodnevnom. Polazak je iz Zadra prema prvoj lokaciji – kanjonu rijeke Zrmanje. Prvo ćete se kratko zaustaviti na vidikovcu s kojeg se pruža predivan pogled na preko 200 m dubok kanjon rijeke Zrmanje. Upravo je ta lokacija poslužila za potrebe snimanja filma o Winnetou predstavljajući Divlji Zapad, dok je rijeka Zrmanja predstavljala Rio Pecos.
Nakon toga vozit ćete se prema Parku prirode Velebit. Sama vožnja do podnožja planine je jedinstveno iskustvo jer ćete se voziti po Majstorskoj cesti, odnosno makadamskoj cesti, koja je u originalnom stanju kao i u 19. stoljeću kad je izgrađena. Tijekom vožnje vodič će vam ispričati priče i legende koje se vežu za izgradnju ceste, a posjetit ćete i crkvu Sv. Frane, pomalo neobične arhitekture, koju je dao izgraditi austrijski car Franjo II. u spomen izgrađene ceste 1832. godine.
Vožnja se nastavlja do podnožja najljepšeg vrha planine, Tulove grede. Tu ćete započeti uspon u trajanju 1,5 sati do samog vrha. Uz šetnju kombinirane su kraće stanke gdje ćete se moći zaustaviti i osvježiti ili fotografirati neke od najneobičnijih prizora krškog reljefa. Na vrhu planine zadržat ćete se 30-40 min kako biste uživali u veličanstvenom pogledu s 1.100 metara visine.
Nakon odmora na vrhu slijedi spust niz padine Velebita u trajanju 40 min. U podnožju planine dočekat će vas vozilo s kojim ćete se vratiti u Zadar. Na putu prema Zadru zaustavit ćete se ispred rodne kuće Luke Modrića, svjetski poznatog nogometaša koji je 2018. proglašen za najboljeg igrača godine.
Izlet na Velebit i kanjon rijeke Zrmanje završava povratkom u Zadar.

CIJENA:
75,00 EUR po osobi  (565.09 HRK)

Napomena: potrebno je minimalno 4 osobe prijavljene da bi se izlet održao

UKLJUČENO U CIJENU:

 • Prijevoz klimatiziranim vozilom
 • Planinski vodič
 • Ulaznica u Park Prirode Velebit
 • Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • ručak
 • osobna potrošnja

TEHNIČKI OPIS PENJANJA:

Težina: srednje zahtjevno
Duljina uspona: 1500 metara
Efektivno vrijeme uspona: 1:20 sati
Duljina spusta: 1500 metara
Efektivno vrijeme spusta: 40 min

PREPORUČENI UZRAST: djeca starija od 12 godina i odrasle osobe
VODIČI: licencirani vodiči koji govore hrvatski, engleski i/ili njemački
PONIJETI: planinarsku obuću ili visoke čvrste tenisice bez plastike na đonu, mali ruksak, kabanicu, zaštitnu kremu za sunce, laganu jaknu, energetske pločice, boca vode (1,5 litara), mobitel, novac, osobnu iskaznicu
Toalet: nedostupan na terenu

MJESTO POLASKA:

Klikni i pročitaj više

IZDVOJENO

 • Uživajte u pogledu s vidikovca na preko 200 m dubok kanjon rijeke Zrmanje
 • Vozite se Jeepom po staroj makadamskoj cesti koja je u originalnom stanju kao i u 19. stoljeću kad je izgrađena
 • Popnite se na planinski vrh Tulove grede na 1.100 m i uživajte u pogledu koji oduzima dah

Što ćete sve raditi

Itenirary
08:00/15:00
Izlet na Velebit i kanjon rijeke Zrmanje organiziran je u dva termina: jutarnjem i poslijepodnevnom. Polazak je iz Zadra prema prvoj lokaciji - kanjonu rijeke Zrmanje.
Itenirary
Vidikovac iznad kanjona rijeke Zrmanje
Prvo stajanje je na vidikovcu s kojeg se pruža predivan pogled na preko 200 m dubok kanjon rijeke Zrmanje. Upravo je ta lokacija poslužila za potrebe snimanja filma o Winnetou predstavljajući Divlji Zapad, dok je rijeka Zrmanja predstavljala rijeku Rio Pecos.
Itenirary
Planina Velebit
Vozit ćete se prema Parku prirode Velebit. Sama vožnja do podnožja planine je jedinstveno iskustvo jer ćete se voziti po Majstorskoj cesti, odnosno makadamskoj cesti, koja je u originalnom stanju kao i u 19. stoljeću kad je izgrađena. Tijekom vožnje vodič će vam ispričati priče i legende koje se vežu za izgradnju ceste, a posjetit ćete i crkvu Sv. Frane, pomalo neobične arhitekture, koju je dao izgraditi austrijski car Franjo II. u spomen izgrađene ceste 1832. godine.
Itenirary
Vrh Tulove grede
Vozit ćete se do podnožja najljepšeg vrha planine Velebit, Tulove grede. Tu ćete započeti uspon u trajanju 1,5 sati do samog vrha. Uz šetnju kombinirane su kraće stanke gdje ćete se moći zaustaviti i osvježiti ili fotografirati neke od najneobičnijih prizora krškog reljefa. Na vrhu planine zadržat ćete se 30-40 min kako biste uživali u veličanstvenom pogledu s 1.100 metara visine.
Itenirary
Povratak u Zadar
Nakon odmora na vrhu slijedi spust niz padine Velebita u trajanju 40 min. U podnožju planine dočekat će vas vozilo s kojim ćete se vratiti u Zadar.

Uključeno/Isključeno

 • Prijevoz klimatiziranim vozilom
 • Planinski vodič
 • Ulaznica u Park Prirode Velebit
 • Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
 • PDV
 • Ručak
 • Osobna potrošnja

Kategorija izleta

Aktivni izleti

Lokacija aktivnosti

Tulove Grede, Jasenice, Zadar County, Croatia
od 75,00€

Pošaljite upit

Organized by

admin

Member Since 2021

Kontakt podaci

Email

info@magic-croatia.hr

Broj telefona

+385 91 619 4949

Provjerite sljedeće ponude