od 1.570,00€
Pošaljite upit

8 dana u Hrvatskoj, Samovođeno putovanje

Not Rated
Trajanje

8 dana 7 noćenja

Vrsta putovanja

Prilagođena tura

Veličina grupe

1 osoba

Jezici

___

Detaljne informacije

Provedite nezaboravnih 8 dana na samovođenom putovanju Hrvatskom! Zakoračite u tisućljetnu povijest dalmatinskih gradova Zadar, Klis, Split i Trogir. Provedite dan u prirodi uživajući u ljepotama svjetski poznatih Plitvičkih jezera i uživajte u pogledu s planine Velebit, daleko od gradske buke i svakodnevice.

Zadar – Nacionalni park Plitvice – Rastoke – Park prirode Velebit – Klis – Split – Trogir 

8 dana, 7 noćenja (7 noćenja u Zadru)

O DESTINACIJI:

Zadar je jedan od najstarijih gradova u Europi, kontinuirano naseljen 3.000 godina. Stari grad smješten je na poluotoku i stoljećima je bilo glavni grad Dalmacije. Zahvaljujući povoljnom smještaju u središtu jadranske obale, Zadar se može pohvaliti arhipelagom sa stotinama otoka i otočića. Kroz povijest Zadar je bio točka interesa mnogim stranim osvajačima. Grad je bio pod vlašću Mletačke Republike, Austrijanaca, Napoleona i Talijana, a svi oni ostavili su trag ne samo u povijesti grada već i u gastronomiji, dijalektu i tradiciji. Simbol grada, crkva sv. Donata iz 9. stoljeća, najvrjedniji je spomenik predromaničkog graditeljstva u Hrvatskoj, a zadnjih nekoliko godina Zadar je svjetsku slavu stekao zahvaljujući jedinstvenim, modernim instalacijama Pozdrav suncu i Morskim orguljama, smještenim na rivi.

Nacionalni park Plitvice najstariji je i najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj. U parku se nalazi 16 modrozelenih jezera koja su međusobno povezana brojnim veličanstvenim slapovima. Zbog prirodnih ljepota (slapovi, kaskade, špilje, šume) Plitvička jezera s okolicom od 1979. nalaze se na UNESCO-ovu popisu svjetske prirodne baštine. Jezerski sustav podijeljen je na Gornja i Donja jezera. Najviši vodopad u parku je Veliki slap, a visok je 78 m i ujedno je najviši vodopad u Hrvatskoj.
Na samo 30 min vožnje od Plitvica, smještene su Rastoke, koje se još nazivaju i “Male Plitvice”. Rastoke su maleno naselje sa stoljetnim drvenim vodenicama, u potpunosti smješteno na rijeci Slunjčici i slapovima uz koje se vežu brojne legende.

Velebit je najduža planina i najveće zaštićeno područje u Hrvatskoj jer je cijela planina zaštićeno kao park prirode od 1981. godine. Velebit je poznat po očuvanoj prirodnoj raznolikosti i doživljaju iskonske divljine, pa se često naziva “središtem endemizma” stoga ne čudi da je to najvažnija planina u Hrvatskoj, ako ne i na Mediteranu.

Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj smješten u srednjoj Dalmaciji. Grad datira iz vremena rimskog cara Dioklecijana (4. st) koji je tamo odlučio sagraditi svoju palaču i provesti posljednje godine svog života. Dioklecijanova palača smještena je u povijesnoj jezgri grada i jedan je od najbolje očuvanih spomenika rimske arhitekture na svijetu, stoga se nalazi pod UNESCO zaštitom.

Klis je jedno od najvažnijih hrvatskih utvrda i vojnih uporišta. Utvrda Klis prvotno je izgrađena u 9. st na vrhu uske litice, s pogledom na grad Split i okolicu. Tijekom vremena nekoliko puta je dograđivana, a danas utvrda ima tri razine i okružena je trostrukim prstenom obrambenih zidina. Osobito značajna postala je za vrijeme osmanskih osvajanja kad je bila meta učestalih napada.

Trogir je manji grad smješten na otočiću koji je mostom povezan s kopnom i s otokom Čiovo. Stara gradska jezgra formirala se u razdoblju 13. – 15. st. unutar antičkih zidina, a nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Trogir i danas slovi kao jedan od najljepših romaničko-gotičkih gradova u Europi. Neke od znamenitosti koje se ističu su katedrala sv. Lovre, koja je građena više od 400 godina, Radovanov portal, gotička palača Cipiko, kula Kamerlengo, kula sv. Marka i mnoge druge.

PLAN PUTOVANJA:

1. dan: Dolazak u Zadar
Doček u zračnoj luci i transport do hotela u Zadru. Dolaskom u hotel slobodno vrijeme do večere. Večera dobrodošlice u tradicionalnom Zadarskom restoranu, nakon večere povratak u hotel na noćenje.
Transfer: iz zračne luke Zemunik do hotela u Zadru 20 kilometara/30 minuta
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: Večera u restoranu u 19:00 sati

2. Dan. Zadar-N.P.Plitvička jezera-Rastoke-Zadar
Nakon doručka polazak prema najljepšem hrvatskom nacionalnom parku Plitvička jezera. Po dolasku u park slijedi razgled parka u trajanju 3 do 4 sata ovisno o gužvi. Plitvička jezera su jedan od najatraktivnijih svjetskih nacionalnih parkova i jedini park na svijetu gdje sedra raste do 90 centimetara u 30 godina dok je svjetski prosjek tek nekoliko centimetara. Zbog toga je park i dobio naziv „Zemlja padajućih jezera“ i „Zemlja gdje kamenje raste“. Nakon razgleda Plitvičkih jezera nastavak puta do obližnjih Rastoka gdje je predviđeno vrijeme za ručak u lokalnom restoranu dok vam ribe plivaju u potocima ispod nogu. Rastoke su prigradsko naselje grada Slunja smještene na samoj rijeci Slunjčici. Naselje je prvotno nastalo kao nastamba mlinova za razne žitarice i praonica za vunene predmete. Rastoke su simbioza fantastičnih tvorevina rijeke Slunjčice i mlinica – žličara, ljudskih tehničkih dostignuća starih nekoliko stoljeća. Danas više nema potrebe za prvobitnu namjenu naselja, stoga je cijelo naselje orijentirano na turizam. Rijeka Slunjčica obiluje prvorazrednom autohtonom pastrvom koju u lokalnom restoranu poslužuju netom uhvaćenu iz brzaca. Nakon razgleda Rastoka povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 07:30 h, ručak oko 14:30 h
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 400 kilometara, cca. 4 sata vožnje u dva puta

3. dan: Slobodno vrijeme i Virtualna šetnja Zadrom
Nakon doručka slobodno vrijeme za samostalan razgled grada. Prošetajte kroz staru gradsku jezgru koja se prostire na poluotoku, okruženim morem. Popnite se na gradske bedeme, upisane na popis UNESCO svjetske baštine, uživajte u pogledu na gradsku luku i uputite se na glavni gradski trg. Narodni trg je središte javnog života i glavno mjesto susreta građana Zadra. Grad krasi još jedan neobičan trg Pet bunara koji je zapravo velika cisterna za vodu, izgrađena u 16. st za vrijeme opasnosti od opsade od neprijateljske osmanlijske vojske.
Posjetite slikovitu lučicu Foša u kojoj se nalaze brodice lokalnih ribara, a svakako obratite pozornost na Kopnena vrata, koja glase kao jedno od najljepših spomenika iz doba mletačke vladavine u Dalmaciji. U neposrednoj blizini, nalazi se i prvi javni park izgrađen u Hrvatskoj, Perivoj kraljice Jelene.
Kroz glavnu gradsku ulicu Kalelargu uputite se do crkve Sv. Donata, koja je u 9. st izgrađena na ostatcima nekadašnjeg rimskog foruma, čije su strukture vidljive i danas. Zadarski forum je najveći izgrađeni rimski forum na istočnoj obali Jadrana.
Nikako ne smijete propustiti priliku da na zadarskoj rivi slušate neobičnu melodiju koju sviraju jedinstvene Morske orgulje te neobičnu instalaciju Pozdrav suncu, koja nakon zalaska sunca projicira šarene svjetlosne efekte.
U poslijepodnevnim satima slijedi “Virtualna šetnja Zadrom” uz degustaciju Maraschina, tradicionalnog zadarskog likera. Uz vodstvo asistenta posjetit ćete više mjesta u staroj gradskoj jezgri te ćete staviti naočale za virtualnu stvarnost i otkriti kako je Zadar izgledao u prošlosti. Vidjet ćete kako gradom hodaju Rimljani, saznati kako su nekad živjeli, a iskusit ćete i napad neprijateljske mornarice na grad te još mnogo zanimljivih događaja iz burne zadarske povijesti.
Za ručak i večeru posjetite neke od izvrsnih zadarskih restorana koji nude odličnu ponudu lokalnih specijaliteta.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak

4. dan: Jeep safari
Nakon doručka polazak na jeep safari po najdužoj hrvatskoj planini, Velebit, koja odvaja kontinentalnu Hrvatsku od primorske Hrvatske, a ujedno i kontinentalnu klimu od mediteranske klime koja je na obalnoj strani. Skoro cijela planina Velebit je zaštićeno područje s dva nacionalna parka i jednim parkom prirode i s dva zaštićena rezervata. Na Velebitu ćete vidjeti jedinstvene vrhove koje je još davno prepoznala filmska industrija i na Velebitu snimila neke od svjetski priznatih filmova. Najpoznatiji je svakako film o indijanskom poglavici Winnetou koji se na Velebitu snimao u nekoliko navrata. Nakon ručka povratak u grad Zadar i slobodno vrijeme do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 h, ručak na planini oko 14:00 h
Aktivnost: lagano, 8 sati
Transport: 130 kilometara

5. dan: Slobodno vrijeme
Nakon doručka u hotelu, slobodno vrijeme za osobne programe. Ako volite povijest, posjetite zadarske muzeje koji će vas vratiti u prošlost. Arheološki muzej u Zadru osnovan je još davne 1832. godine i jedan je od najstarijih i najznačajnijih muzeja u Hrvatskoj. Uz crkvu sv. Marije nalazi se neprocjenjivo blago simboličnog naziva “Zlato i srebro Zadra” koje su kroz više od 1.000 godina sačuvale sestre benediktinke, dok ćete u Muzeju antičkog stakla, jedinstvenoj kulturnoj instituciji u svijetu, moći uživo vidjeti demonstraciju puhanja stakla.
Nakon razgleda Zadra, možete se uputiti do obližnjeg povijesnog grada Nina, čiji je stari grad smješten na otočiću, koji je mostom povezan s kopnom. Nin je grad koji na malenom prostoru nudi mnoštvo kulturno povijesnih znamenitosti i prekrasne pješčane plaže. U staroj jezgri grada vidjet ćete ostatke nekadašnjeg rimskog hrama, ali i urbane vile. Osim toga, na samom ulazu u grad primijetit ćete neobičan drveni brod, koji je zapravo replika povijesnog broda Condura Croatica iz 11. st koji su koristili nekadašnji stanovnici. Više o tom brodu saznat ćete ako posjetite Muzej ninskih starina koji se nalazi na trgu. Osim šetnje kroz stari grad, možete posjetiti i solanu Nin gdje ćete saznati kako se proizvodi sol, a uz vodstvo stručnog vodiča možete obići i polja soli.
Dok ste u Ninu svakako probajte jela s ninskim Šokolom, suhomesnatim proizvodom karakterističnim za ovaj gradić.
Smještaj: hotel 4*
Obroci: doručak u hotelu

6. dan: Zadar-Klis-Split-Trogir-Zadar (Game of Thrones tour)
Nakon doručka polazak prema tvrđavi Klis smještenoj na vrhu nepristupačne hridi. Tvrđava je imala povijesni značaj u obrani ovih prostora. Klis je bio prvi hrvatski glavni grad te kraljevska prijestolnica iz dinastije Trpimirovića. U novo doba ponovo doživljava procvat nakon što je bio jedno od glavnih lokacija za snimanje serije Game of Thrones, u seriji je poznat kao grad Meereen, grad u kojem su živjeli robovi. Nakon razgleda tvrđave slijedi kratka vožnja do Splita. Split je najveći obalni grad u Hrvatskoj, poznat po bogatoj povijesnoj baštini i caru Dioklecijanu koji je tu sagradio palaču. Dioklecijanova palača je jedan od najočuvanijih spomenika rimske arhitekture na svijetu. Zbog svoje veličine i utrošenog bogatstva za izgradnju vjerojatno je bila jedan od okidača za ubrzani pad Rimskog carstva. U Dioklecijanovoj palači je ugašeno Zapadno Rimsko Carstvo ubojstvom posljednjeg priznatog Rimskog cara Julija Nepota. Nakon ručka u ovom čarobnom gradu nastavak puta prema obližnjem Trogiru. Trogir je smješten na otočiću između kopna i otoka Čiovo. Osnovali su ga grčki kolonisti s otoka Visa u III st. prije Krista. Trogir se smatra najbolje očuvanim romaničko-gotičkim gradom u srednjoj Europi. Oduševljava posjetitelje brojnim kulturno-povijesnim spomenicima i malim ulicama te umjetničkim zbirkama s brojnim remek djelima. Od 1997. cijeli grad je na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. National Geographic ga je proglasio najljepšim gradom- otokom na svijetu. Nakon razgleda Trogira povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 07:30 h, ručak u 13:30 h
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 320 kilometara, cca. 3:15 h vožnje u 4 puta

7. dan: Slobodno vrijeme
Doručak u hotelu i slobodno vrijeme za osobne programe. Posjetite neke od brojnih zadarskih otoka. Ako želite biti neovisni o voznom redu trajekta posjetite otok Pag koji je mostom povezan s kopnom. Prošetajte starom gradskom jezgrom grada Paga, njegovim ulicama popločanim bijelim kamenom i otkrijte prekrasnu crkvu, ostatke srednjovjekovnih zidina i palače. Posjetite Galeriju čipke u starom gradu Pagu kako biste vidjeli fino izrađenu čipku, jedinstven proizvod paških žena. Vještina izrade paške čipke nalazi se na UNESCO popisu nematerijalne baštine. Pag je još poznat po svojoj gastronomiji. Paški sir radi se od ovčjeg mlijeka i jedan je od najboljih na svijetu. Ovaj sir je višestruko nagrađivan na brojnim svjetskim natjecanjima, pa je čak ispred i najistaknutijih francuskih sireva.
U slučaju da želite iskusiti pravu atmosferu otoka i voziti se trajektom, onda je otok Ugljan i luka Preko idealan izbor za vas. Otok Ugljan smješten je odmah nasuprot Zadru, a luka Preko administrativno je središte otoka. Budući da je otok Ugljan najbliži Zadru, dobro je povezan s trajektnom linijom i udaljen je samo 20 min vožnje trajektom. Čim stupite na otok krenite u istraživanje mjesta i osjetite neodoljiv dalmatinski šarm kojim odišu uske ulice i stare kamene kuće. Popnite se na vrh Sv. Mihovil (263 m) s velikom srednjovjekovnom utvrdom. S vrha se pruža panoramski pogled na otoke zadarskog kanala i sam grad.
Nakon razgleda povratak u Zadar i noćenje u hotelu.
Smještaj: hotel 4*
Obroci: 
doručak u hotelu

8. dan: Zadar (Kraj putovanja)
Nakon doručka odjava iz hotela i ovisno o vremenu leta, transport do zračne luke ili slobodno vrijeme u gradu Zadru do polaska prema zračnoj luci.
Obroci: doručak u 08:00 h
Transfer: do zračne luke Zemunik iz Zadra 20 kilometara/30 minuta

CIJENA: 

  Cijena putovanja Iznos po osobi
2 osobe

 

3.140,00 EUR 1.570,00 EUR
4 osobe

 

5.024,00 EUR 1.256,00 EUR
6 osoba

 

6.972,00 EUR 1.162,00 EUR
*Za veći broj osoba, cijena na upit

 

UKLJUČENO U CIJENU:

 • Transfer iz zračne luke Zadar do hotela prvi dan
 • Transfer iz hotela do zračne luke Zadar zadnji dan
 • Smještaj u hotelu 4*, 7 noćenja s doručkom
 • Transfer na izlete 2., 4. i 6. dan
 • Licencirani lokalni vodič za izlete 2., 4. i 6. dan putovanja
 • Razgled grada Zadra uz virtualne naočale i asistenta
 • Degustacija Maraschina i Šljivovice
 •  1 ručak za vrijeme jeep safarija
 • večera dobrodošlice
 • Razgled grada Splita
 • Razgled grada Trogira
 • Ulaznice u NP Plitvička jezera
 • Ulaznice u tvrđavu Klis
 • Boravišne pristojbe
 • Osiguranje od nesolventnosti
 • Organizacija putovanja
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Avionske karte
 • Večera 6x
 • 5x ručak
 • Ulaznice za crkve i muzeje
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Osobna potrošnja

Highlights

 • Doživite kako prošlost grada Zadra oživljava dok gledate kroz naočale za virtualnu stvarnost
 • Provedite dan okruženi tirkiznim jezerima i brojnim slapovima u Nacionalnom parku Plitvice, najvećem i najpoznatijem nacionalnom parku u Hrvatskoj
 • Otkrijte UNESCO-ve spomenike, prošećite Dioklecijanovom palačom u Splitu i razgledajte Trogir, najbolje očuvani romaničko-gotički grad u srednjoj Europi
 • Vozite se u Jeep po planini Velebit i divite se pogledima koji oduzimaju dah s visine od 1.100 m

Plan puta

1. dan: Dolazak u Zadar
1. dan: Dolazak u Zadar

Doček u zračnoj luci i transport do hotela u Zadru. Dolaskom u hotel slobodno vrijeme do večere. Večera dobrodošlice u tradicionalnom Zadarskom restoranu, nakon večere povratak u hotel na noćenje. Transfer: iz zračne luke Zemunik do hotela u Zadru 20 kilometara/30 minuta Smještaj: Hotel 4* Obroci: Večera u restoranu u 19:00 sati

2. Dan. Zadar-N.P.Plitvička jezera-Rastoke-Zadar
2. Dan. Zadar-N.P.Plitvička jezera-Rastoke-Zadar

Nakon doručka polazak prema najljepšem hrvatskom nacionalnom parku Plitvička jezera. Po dolasku u park slijedi razgled parka u trajanju 3 do 4 sata ovisno o gužvi. Plitvička jezera su jedan od najatraktivnijih svjetskih nacionalnih parkova i jedini park na svijetu gdje sedra raste do 90 centimetara u 30 godina dok je svjetski prosjek tek nekoliko centimetara. Zbog toga je park i dobio naziv „Zemlja padajućih jezera“ i „Zemlja gdje kamenje raste“. Nakon razgleda Plitvičkih jezera nastavak puta do obližnjih Rastoka gdje je predviđeno vrijeme za ručak u lokalnom restoranu dok vam ribe plivaju u potocima ispod nogu. Rastoke su prigradsko naselje grada Slunja smještene na samoj rijeci Slunjčici. Naselje je prvotno nastalo kao nastamba mlinova za razne žitarice i praonica za vunene predmete. Rastoke su simbioza fantastičnih tvorevina rijeke Slunjčice i mlinica – žličara, ljudskih tehničkih dostignuća starih nekoliko stoljeća. Danas više nema potrebe za prvobitnu namjenu naselja, stoga je cijelo naselje orijentirano na turizam. Rijeka Slunjčica obiluje prvorazrednom autohtonom pastrvom koju u lokalnom restoranu poslužuju netom uhvaćenu iz brzaca. Nakon razgleda Rastoka povratak u Zadar i odmor do sutra. Smještaj: Hotel 4* Obroci: doručak u 07:30 h, ručak oko 14:30 h Aktivnost: lagano, 11 sati Transport: 400 kilometara, cca. 4 sata vožnje u dva puta

3. dan: Slobodno vrijeme i Virtualna šetnja Zadrom
3. dan: Slobodno vrijeme i Virtualna šetnja Zadrom

Nakon doručka slobodno vrijeme za samostalan razgled grada. Prošetajte kroz staru gradsku jezgru koja se prostire na poluotoku, okruženim morem. Popnite se na gradske bedeme, upisane na popis UNESCO svjetske baštine, uživajte u pogledu na gradsku luku i uputite se na glavni gradski trg. Narodni trg je središte javnog života i glavno mjesto susreta građana Zadra. Grad krasi još jedan neobičan trg Pet bunara koji je zapravo velika cisterna za vodu, izgrađena u 16. st za vrijeme opasnosti od opsade od neprijateljske osmanlijske vojske. Posjetite slikovitu lučicu Foša u kojoj se nalaze brodice lokalnih ribara, a svakako obratite pozornost na Kopnena vrata, koja glase kao jedno od najljepših spomenika iz doba mletačke vladavine u Dalmaciji. U neposrednoj blizini, nalazi se i prvi javni park izgrađen u Hrvatskoj, Perivoj kraljice Jelene. Kroz glavnu gradsku ulicu Kalelargu uputite se do crkve Sv. Donata, koja je u 9. st izgrađena na ostatcima nekadašnjeg rimskog foruma, čije su strukture vidljive i danas. Zadarski forum je najveći izgrađeni rimski forum na istočnoj obali Jadrana. Nikako ne smijete propustiti priliku da na zadarskoj rivi slušate neobičnu melodiju koju sviraju jedinstvene Morske orgulje te neobičnu instalaciju Pozdrav suncu, koja nakon zalaska sunca projicira šarene svjetlosne efekte. U poslijepodnevnim satima slijedi "Virtualna šetnja Zadrom" uz degustaciju Maraschina, tradicionalnog zadarskog likera. Uz vodstvo asistenta posjetit ćete više mjesta u staroj gradskoj jezgri te ćete staviti naočale za virtualnu stvarnost i otkriti kako je Zadar izgledao u prošlosti. Vidjet ćete kako gradom hodaju Rimljani, saznati kako su nekad živjeli, a iskusit ćete i napad neprijateljske mornarice na grad te još mnogo zanimljivih događaja iz burne zadarske povijesti. Za ručak i večeru posjetite neke od izvrsnih zadarskih restorana koji nude odličnu ponudu lokalnih specijaliteta. Smještaj: Hotel 4* Obroci: doručak

4. dan: Jeep safari
4. dan: Jeep safari

Nakon doručka polazak na jeep safari po najdužoj hrvatskoj planini, Velebit, koja odvaja kontinentalnu Hrvatsku od primorske Hrvatske, a ujedno i kontinentalnu klimu od mediteranske klime koja je na obalnoj strani. Skoro cijela planina Velebit je zaštićeno područje s dva nacionalna parka i jednim parkom prirode i s dva zaštićena rezervata. Na Velebitu ćete vidjeti jedinstvene vrhove koje je još davno prepoznala filmska industrija i na Velebitu snimila neke od svjetski priznatih filmova. Najpoznatiji je svakako film o indijanskom poglavici Winnetou koji se na Velebitu snimao u nekoliko navrata. Nakon ručka povratak u grad Zadar i slobodno vrijeme do sutra. Smještaj: Hotel 4* Obroci: doručak 7:30 h, ručak na planini oko 14:00 h Aktivnost: lagano, 8 sati Transport: 130 kilometara

5. dan: Slobodno vrijeme

Nakon doručka u hotelu, slobodno vrijeme za osobne programe. Ako volite povijest, posjetite zadarske muzeje koji će vas vratiti u prošlost. Arheološki muzej u Zadru osnovan je još davne 1832. godine i jedan je od najstarijih i najznačajnijih muzeja u Hrvatskoj. Uz crkvu sv. Marije nalazi se neprocjenjivo blago simboličnog naziva "Zlato i srebro Zadra" koje su kroz više od 1.000 godina sačuvale sestre benediktinke, dok ćete u Muzeju antičkog stakla, jedinstvenoj kulturnoj instituciji u svijetu, moći uživo vidjeti demonstraciju puhanja stakla. Nakon razgleda Zadra, možete se uputiti do obližnjeg povijesnog grada Nina, čiji je stari grad smješten na otočiću, koji je mostom povezan s kopnom. Nin je grad koji na malenom prostoru nudi mnoštvo kulturno povijesnih znamenitosti i prekrasne pješčane plaže. U staroj jezgri grada vidjet ćete ostatke nekadašnjeg rimskog hrama, ali i urbane vile. Osim toga, na samom ulazu u grad primijetit ćete neobičan drveni brod, koji je zapravo replika povijesnog broda Condura Croatica iz 11. st koji su koristili nekadašnji stanovnici. Više o tom brodu saznat ćete ako posjetite Muzej ninskih starina koji se nalazi na trgu. Osim šetnje kroz stari grad, možete posjetiti i solanu Nin gdje ćete saznati kako se proizvodi sol, a uz vodstvo stručnog vodiča možete obići i polja soli. Dok ste u Ninu svakako probajte jela s ninskim Šokolom, suhomesnatim proizvodom karakterističnim za ovaj gradić. Smještaj: hotel 4* Obroci: doručak u hotelu

6. dan: Zadar-Klis-Split-Trogir-Zadar (Game of Thrones tour)
6. dan: Zadar-Klis-Split-Trogir-Zadar (Game of Thrones tour)

Nakon doručka polazak prema tvrđavi Klis smještenoj na vrhu nepristupačne hridi. Tvrđava je imala povijesni značaj u obrani ovih prostora. Klis je bio prvi hrvatski glavni grad te kraljevska prijestolnica iz dinastije Trpimirovića. U novo doba ponovo doživljava procvat nakon što je bio jedno od glavnih lokacija za snimanje serije Game of Thrones, u seriji je poznat kao grad Meereen, grad u kojem su živjeli robovi. Nakon razgleda tvrđave slijedi kratka vožnja do Splita. Split je najveći obalni grad u Hrvatskoj, poznat po bogatoj povijesnoj baštini i caru Dioklecijanu koji je tu sagradio palaču. Dioklecijanova palača je jedan od najočuvanijih spomenika rimske arhitekture na svijetu. Zbog svoje veličine i utrošenog bogatstva za izgradnju vjerojatno je bila jedan od okidača za ubrzani pad Rimskog carstva. U Dioklecijanovoj palači je ugašeno Zapadno Rimsko Carstvo ubojstvom posljednjeg priznatog Rimskog cara Julija Nepota. Nakon ručka u ovom čarobnom gradu nastavak puta prema obližnjem Trogiru. Trogir je smješten na otočiću između kopna i otoka Čiovo. Osnovali su ga grčki kolonisti s otoka Visa u III st. prije Krista. Trogir se smatra najbolje očuvanim romaničko-gotičkim gradom u srednjoj Europi. Oduševljava posjetitelje brojnim kulturno-povijesnim spomenicima i malim ulicama te umjetničkim zbirkama s brojnim remek djelima. Od 1997. cijeli grad je na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. National Geographic ga je proglasio najljepšim gradom- otokom na svijetu. Nakon razgleda Trogira povratak u Zadar i odmor do sutra. Smještaj: Hotel 4* Obroci: doručak u 07:30 h, ručak u 13:30 h Aktivnost: lagano, 11 sati Transport: 320 kilometara, cca. 3:15 h vožnje u 4 puta

7. dan: Slobodno vrijeme

Doručak u hotelu i slobodno vrijeme za osobne programe. Posjetite neke od brojnih zadarskih otoka. Ako želite biti neovisni o voznom redu trajekta posjetite otok Pag koji je mostom povezan s kopnom. Prošetajte starom gradskom jezgrom grada Paga, njegovim ulicama popločanim bijelim kamenom i otkrijte prekrasnu crkvu, ostatke srednjovjekovnih zidina i palače. Posjetite Galeriju čipke u starom gradu Pagu kako biste vidjeli fino izrađenu čipku, jedinstven proizvod paških žena. Vještina izrade paške čipke nalazi se na UNESCO popisu nematerijalne baštine. Pag je još poznat po svojoj gastronomiji. Paški sir radi se od ovčjeg mlijeka i jedan je od najboljih na svijetu. Ovaj sir je višestruko nagrađivan na brojnim svjetskim natjecanjima, pa je čak ispred i najistaknutijih francuskih sireva. U slučaju da želite iskusiti pravu atmosferu otoka i voziti se trajektom, onda je otok Ugljan i luka Preko idealan izbor za vas. Otok Ugljan smješten je odmah nasuprot Zadru, a luka Preko administrativno je središte otoka. Budući da je otok Ugljan najbliži Zadru, dobro je povezan s trajektnom linijom i udaljen je samo 20 min vožnje trajektom. Čim stupite na otok krenite u istraživanje mjesta i osjetite neodoljiv dalmatinski šarm kojim odišu uske ulice i stare kamene kuće. Popnite se na vrh Sv. Mihovil (263 m) s velikom srednjovjekovnom utvrdom. S vrha se pruža panoramski pogled na otoke zadarskog kanala i sam grad. Nakon razgleda povratak u Zadar i noćenje u hotelu. Smještaj: hotel 4* Obroci: doručak u hotelu

8. dan: Zadar (Kraj putovanja)

Nakon doručka odjava iz hotela i ovisno o vremenu leta, transport do zračne luke ili slobodno vrijeme u gradu Zadru do polaska prema zračnoj luci. Obroci: doručak u 08:00 h Transfer: do zračne luke Zemunik iz Zadra 20 kilometara/30 minuta

Uključeno/Isključeno

 • Transfer iz zračne luke Zadar do hotela prvi dan
 • Transfer iz hotela do zračne luke Zadar zadnji dan
 • Smještaj u hotelu 4*, 7 noćenja s doručkom
 • Transfer na izlete 2., 4. i 6. dan
 • Licencirani lokalni vodič za izlete 2., 4. i 6. dan putovanja
 • Razgled grada Zadra uz virtualne naočale i asistenta
 • Degustacija Maraschina i Šljivovice
 • 1 ručak za vrijeme jeep safarija
 • večera dobrodošlice
 • Razgled grada Splita
 • Razgled grada Trogira
 • Ulaznice u NP Plitvička jezera
 • Ulaznice u tvrđavu Klis
 • Boravišne pristojbe
 • Osiguranje od nesolventnosti
 • Organizacija putovanja
 • PDV
 • Avionske karte
 • Večera 6x
 • 5x ručak
 • Ulaznice za crkve i muzeje
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Osobna potrošnja

Tour's Location

od 1.570,00€

Pošaljite upit

Organized by

Magic Croatia

Member Since 2021

Kontakt podaci

Email

info@magic-croatia.hr

Provjerite sljedeće ponude