Ako želite pronaći najbolje mjesto za odmor, za parove, ne tražite dalje. Zadarska županija puna je netaknute prirode u kombinaciji s lijepo očuvanom stoljetnom arhitekturom i jedinstvenim suvremenim instalacijama. Zadar je grad romantike i ljubavi, a obećava lijepe uspomene svakome tko ga želi istražiti.
Pogledajte naše preporuke za najbolje aktivnosti u Zadru za parove i provedite nezaboravan odmor.

 

1. Virtualna šetnja Zadrom

 

izlet za parove

 

Kad dođete u Zadar nikako nemojte propustiti priliku da sudjelujete u jedinstvenom razgledu grada u Hrvatskoj. U Virtualnoj šetnji Zadrom proći ćete kroz stari grad i zakoračiti u prošlost. To ne znači da ćete s VR naočalama šetati kroz grad, već da će vas vodič voditi kroz stari grad do različitih mjesta gdje ćete zastati i staviti VR naočale kako biste zavirili u prošlost. Bit ćete okruženi s povijesnim zgradama i ljudima, kretati se i čut ćete najzanimljivije priče o tome što gledate u tom trenutku. Nakon toga skinut ćete VR naočale i moći ćete usporediti kako pojedini dio grada izgleda danas. Rezervirajte ovu pustolovinu putovanja kroz vrijeme s voljenom osobom i zabavite se dok otkrivate grad na nov i neuobičajen način.

 

 2. Gledajte zalazak sunca na rivi

Prošetajte zadarskom rivom, uz obalu i uživajte u pogledu na more i otoke Ugljan i Pašman s druge strane kanala. Tu je smještena i moderna instalacija Morske orgulje koja izgleda kao 70 m duge stepenice koje se spuštaju u more. Svaki put kad val zapljusne obalu nastaje jedinstvena melodija koju svira more. Možete sjeti na stepenice i gledati sunce kako zalazi iza zadarskih otoka. Zadar slovi kao grad koji ima najljepše zalaske sunca na svijetu pa je ovo definitivno najbolji način da završite dan.

 

3. Posjetite Nin, najromantičniju destinaciju u Europi

 

izleti za parove

 

Nin je podjednako kraljevski grad i romantična destinacija. Nalazi se na malenom otočiću koji je mostovima spojen s kopnom. Nin je kolijevka Hrvatske države i mjesto gdje su krunjeni hrvatski kraljevi. Osim toga, nosi titulu Najbolje romantične destinacije u Europi prema mišljenju portala Best European Destinations. Pa ako ste nepopravljivi romantičar, Nin je savršeno mjesto za vas.

 

 4. Zaplovite brodom do otoka u obliku srca

Između Turnja i otoka Pašmana leži neobičan otok Galešnjak. Ovaj maleni otok ima savršeni oblik srca jedini na svijetu. Isplanirajte romantični izlet brodom do Galešnjaka i uživajte u romantičnoj atmosferi s partnerom. Plivajte duž obale i uživajte u kristalno čistom moru ili posjetite otok. Zanimljivo je da na otoku ne postoje nikakvi sadržaji koje je stvorio čovjek već samo jedinstvena priroda, a to ga čini još romantičnijim, zar ne?

 

5. Večerajte u tradicionalnoj dalmatinskoj konobi

Dalmacija je obalna regija u Hrvatskoj i dio je većeg područja, Mediterana. Dalmatinska kuhinja je podtip mediteranske gastronomije koja je 2013. godine uvrštena na UNESCO-vu listu nematerijalnog kulturnog dobra. Prema tome dalmatinska kuhinja je među najzdravijom na svijetu. Rezervirajte romantičnu večeru u tradicionalnoj dalmatinskoj konobi i otkrijte lokalne gastro specijalitete s voljenom osobom.

 

6. Uživajte u vrhunskim vinima u Kraljevskim vinogradima

 

kraljevski-vinogradi

 

Kraljevski vinogradi  su smješteni na slikovitom brdu okrenuti prema moru, poviše Petrčana, samo 11 km od Zadra. Ovi vinogradi su izloženi posebnoj mikroklimi ovog područja: konstantnom vjetru s mora, velikom broju sunčanih sati, oko 2600 sati godišnje i snažnim vjetrovima s planine Velebit. Rezultat svega navedenog je grožđe visoke kvalitete i vrhunska vina. Osim toga, vinogradi imaju zanimljivu povijest. Darovao ih je hrvatski kralj u 12. stoljeću. Posjetite Kraljevske vinograde kako biste uživali u prekrasnom pogledu na more i ispijate vrhunsko vino.