Trebate li opuštajući odmor i tražite mjesto gdje ćete pobjeći od stresne svakodnevice? U Zadru možete pronaći toga što će vam pomoći da se opustite i duhom i tijelom. Od kvalitetnih wellness tretmana, do prekrasnih plaža i nevjerojatne prirode, Zadarska županija je savršeno mjesto za vaš opuštajući odmor, daleko od gradske vreve.

Pripremili smo popis stvari koje možete učiniti da biste uživali u odmoru koji zaslužujete. Pogledajte naše prijedloge za opuštajući odmor u Zadru i pripremite se za nove izazove koje život donosi.

 

1. Wellness i SPA tretmani

 

wellness zadar

 

U Zadru možete birati između velikog izbora privatnih wellness i spa tretmana. Opustite se u vanjskom Infinity bazenu ili zatvorenom bazenu s Thalasso terapijom, parnim kupkama, Kneippom, kanalom hladne vode i tretmanima drobljenim ledom. Uđite u mračnu sobu s ljuljačkama za opuštanje ili u sobu za opuštanje s vodenim krevetima. Uživajte u prostoru za masaže i tretmanima cijelog tijela. Možete odabrati masažu cijelog tijela s mediteranskim eteričnim uljima koja će pružiti opuštanje i hidratizirati vašu kožu. U Zadru možete odabrati i “turski hamam”, luksuzno iskustvo tajanstvene i tradicionalne kulture kupanja koje potječe s Orijenta. Potpuno iskustvo hamama uključuje kupanje cijelog tijela. Dok sjedite u vodenom bazenu, polijevat će vas toplom vodom iz bakrenih zdjela. Zvuči dobro zar ne?

 

2. Šetnja uz more

More može imati jako pozitivan utjecaj na čovjekovu fizičku, mentalnu i emocionalnu dobrobit. Istraživanja pokazuju da će vas zvuk valova dovesti u iznimno opušteno stanje. Također, morski zrak napunjen je zdravim negativnim ionima koji ubrzavaju našu sposobnost apsorpcije kisika zbog čega ćete se nakon odmora na moru osjećati budnije, opuštenije i energičnije.
Zadarska županija ima kilometrima duge plaže koje su izvrsne za opuštajuće šetnje. Prošećite uz more, osluškujte zvuk valova i udišite slani zrak da razbistrite misli.

 

3. Meditirajte na Morskim orguljama

 

morske orgulje zadar

 

Morske orgulje su moderna instalacija u starom gradu Zadru koja izgleda poput stepenica koje se spuštaju u more. Unutar tih stepenica nalaze se cijevi koje stvaraju neobične tonove koristeći samo snagu morskih valova.
Možete sjesti na kamene stepenice i uroniti u duboku meditaciju. Poslušajte melodiju morskih orgulja koja se neprestano mijenja, sunčajte se na suncu, uživajte u jednom od poznatih zadarskih zalazaka sunca i slanom zraku.

 

4. Boravak u prirodi

Zadarska županija pruža fascinantna iskustva svim ljubiteljima prirode. Na tako malom području u Zadarskoj županiji možete posjetiti zaštićena područja velike raznolikosti: Park prirode Telašćica – najljepša i najsigurnija prirodna luka u Hrvatskoj, rijeka Zrmanja i planinski vrh Tulove grede koji su dio Parka prirode Velebit, Vransko jezero – najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, Nacionalni park Kornati – najrazvedenija skupina otoka na Mediteranu i na kraju Nacionalni park Paklenica – kanjon okomito urezan u južne padine planine Velebit.
Boravak u prirodi pozitivno utječe na fizičko i mentalno zdravlje ljudi pa svakako, dok ste u Zadru, provedite neko vrijeme u prekrasnom prirodnom okruženju.

 

5. Privatni izlet brodom do zadarskih otoka

 

brodski izlet Zadar

 

Odličan način opuštanja je i privatna tura brodom do otoka. Vozit ćete se u brodu i osjetiti morski povjetarac dok kružite divnim otocima zadarskog arhipelaga. Većina otoka je nenaseljena i lako ćete pronaći savršenu uvalu u kojoj će skiper usidriti brod. Dok ste u zadarskoj županiji, ne propustite posjetiti srcoliki otok na izletu brodom iz Zadra.