od 3.675,00 HRK
Provjerite dostupnost

Privatni cjelodnevni izlet brodom u Nacionalni Park Kornati

Kornati, Nacionalni park Kornati, Croatia
Not Rated

Trajanje

10 sati

Otkazivanje

Do 1 dan(a)

Veličina grupe

1-10 ljudi

Jezici

___

Detaljne informacije

Uživajte u mirnoći i harmoniji prirode u cjelodnevnom izletu brodom u Nacionalnom parku Kornati i Parku prirode Telaščica. Posjetite skrivene plaže, daleko od gužve. Opustite se u privatnoj plovidbi te odmarajte na suncu i kupajte se na otocima Pašmanu ili Ugljanu.

DOSTUPNO: Svibanj – Rujan

O DESTINACIJI:

Nacionalni park Kornati sastoji se od 89 otoka, otočića i hridi. To je najrazvedenija skupina otoka u Mediteranu. Kornati su proglašeni Nacionalnim parkom 1980. godine, a zbog izuzetne ljepote krškog krajolika Kornatske otoke često nazivaju Kamenim biserima Mediterana. Kornatsko otočje je uglavnom nenastanjeno, prekriveno krškim pašnjacima i stablima maslina, a nerijetko ćete sresti i dupine kako plivaju u blizini.

PLAN IZLETA:

POLAZAK: 8:00
POVRATAK: 18:00
Vrijeme trajanja: 10 sati

Uživajte u opuštajućoj plovidbi brojnim otocima zadarskog arhipelaga i prođite ispod mosta koji povezuje Ugljan i Pašman, dva otoka najbliža Zadru.
Ljubazni skiper poslužit će vas hladnim pladnjem, doručkom, koji se sastoji od ručno rađenog dalmatinskog pršuta i ostalih suhomesnatih proizvoda i 3 razne vrste sira. Jedan od ponuđenih je i sir s otoka Paga intenzivne arome i blago zrnaste strukture koji se ugodno mrvi i topi u ustima.
Nakon doručka vozit ćete se brodom kroz Nacionalni park Kornati koji se sastoji od bezbrojnih otoka i otočića razasutih dubokim plavim morem. Vidjet ćete svjetionik Sestrice iz 19. stoljeća sagrađen na malom otoku, kao i otok Tanjurić koji izgleda poput ploče na morskoj površini. Ponekad je otok u potpunosti prekriven morskom pjenom. Nakon toga nastavit ćete krstarenje vanjskom stranom uvale Telašćica, gdje ćete se uočiti najviše litice na Jadranu koje su visoke 161 metar i zaći u 85 m duboko plavo more.
Nakon panoramske vožnje oko otočića Kornati i parka prirode Telašćica zaustavit ćete se u uvali Telašćica koji je zaštićen kao park prirode. Tamo ćete imati 2 sata slobodnog vremena za kupanje i ronjenje s maskom. Ako se osjećate avanturistički, možete posjetiti slano jezero Mir (eng. Peace) i kupati se u jezeru. Neobična stvar je što je slanost vode u jezeru veća nego u okolnom moru. Druga je osobitost to što je ljeti jezero toplije od mora, dok je zimi hladnije. U Telašćici možete vidjeti dalmatinske magarce kako slobodno lutaju parkom. Ti magarci su izvorna i autohtona hrvatska pasmina koja je danas zaštićena. Osim toga, markiranom cestom možete ići do vidikovca smještenog na visokim liticama odakle ćete se diviti zadivljujućem pogledu na otvoreno more i otoke arhipelaga Kornati. Ručak će biti poslužen na brodu. Možete birati između ribljeg ili mesnog jelovnika, ili možete kombinirati oba. Riblji meni sastoji se od brancina, dok mesni jelovnik svinjski file s umakom i sezonskom salatom.
Nakon toga ćete krenuti iz uvale Telašćica i krstariti arhipelagom brojnih otoka, a imat ćete još jedno stajalište u NP Kornati ili na otocima Ugljanu ili Pašmanu, ovisno o tome što skiper predloži zbog vremenskih prilika. Imat ćete slobodno vrijeme za kupanje u kristalno čistim vodama u osamljenom zaljevu. Ova tura završava u 18:00 ili 19:00 kada se vratite u Zadar.

CIJENA: Od 3.675,00 KN ili 490,00 EUR za 1-6 osoba

za 7 osoba: 4.175,00 kn
za 8 osoba: 4.675,00 kn
za 9 osoba: 5.175,00 kn
za 10 osoba: 5.675,00 kn

NAPOMENA: maksimalan broj putnika na brodu je 10 osoba

UKLJUČENO U CIJENU:

 • izlet motornim brodom
 • licencirani skiper
 • doručak na brodu (3 vrste domaćeg sira, dalmatinski pršut, suhomesnati proizvodi)
 • kava, flaširana voda, rakija i ostala alkoholna pića, lokalno vino
 • voće
 • 3 stanice za kupanje
 • ulaznica za PP Telašćica i NP Kornati
 • troškovi priveza
 • troškovi organizacije

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Osobna potrošnja
 • Pivo ili bilo koja druga alkoholna pića, ali gosti smiju donijeti piće na brod
 • Ručak u restoranu u “Suha Punta” u Nacionalnom parku Kornati (možete odabrati mesni ili riblji meni uz doplatu 75,00 HRK ili 10,00 EUR po osobi)

PREPORUČENI UZRAST: odrasli, djeca iznad 6 godina i starije osobe
PONIJETI: kupaći kostim, ručnik, mali ruksak, zaštitnu kremu za sunce, laganu jaknu, bocu vode, mobitel ili foto aparat, novac, osobnu iskaznicu

MJESTO POLASKA:

Pogledajte više

IZDVOJENO

 • Plovite zadarskim arhipelagom i NP Kornati u opuštajućoj atmosferi s društvom po svom izboru
 • Kušajte domaću hranu pripremljenu na brodu i probajte vrhunska lokalna vina
 • Istražite uvalu Telašćica, kupajte se i sunčajte na otocima Ugljanu ili Pašmanu

Što ćete sve raditi

Itenirary
08:00
Plovidba počinje u 8:00 sati iz gradske luke Foša.
Itenirary
08:10
Uživajte u opuštajućoj plovidbi brojnim otocima zadarskog arhipelaga i prođite ispod mosta koji povezuje Ugljan i Pašman, dva otoka najbliža Zadru. Zatim slijedi doručak koji će ljubazni skiper poslužiti na brodu.
Itenirary
9:30
Nakon doručka vozit ćete se brodom kroz Nacionalni park Kornati, vidjet ćete svjetionik Sestrice iz 19. stoljeća sagrađen na malom otoku, kao i otok Tanjurić koji izgleda poput ploče na morskoj površini. Nakon toga nastavit ćete plovidbu vanjskom stranom uvale Telašćica.
Itenirary
11:00
Nakon panoramske vožnje oko otočića Kornati i parka prirode Telašćica zaustavit ćete se u uvali Telašćica gdje ćete imati 2 sata slobodnog vremena za kupanje i ronjenje s maskom. Ako želite možete posjetiti slano jezero Mir (eng. Peace), kupati se u njemu ili otići do vidikovca smještenog na visokim liticama odakle ćete se moći diviti zadivljujućem pogledu na otvoreno more i otoke arhipelaga Kornati. U Telašćici možete vidjeti i dalmatinske magarce kako slobodno lutaju parkom.
Itenirary
13:15
Ručak će biti poslužen na brodu. Nakon ručka ćete krenuti iz uvale Telašćica i ploviti između brojnih otoka. Još jedno stajalište imat ćete u NP Kornati ili na otocima Ugljanu ili Pašmanu, ovisno o tome što skiper predloži zbog vremenskih prilika. Imate slobodno vrijeme za kupanje u kristalno čistim vodama u osamljenom zaljevu.
Itenirary
18:00
Ova tura završava u 18:00 kada se vratite u Zadar.

Uključeno/Isključeno

 • Izlet motornim brodom
 • Licencirani skiper
 • Doručak na brodu (3 vrste domaćeg sira, dalmatinski pršut, suhomesnati proizvodi)
 • Kava, flaširana voda, rakija i ostala alkoholna pića, lokalna vrhunska vina
 • Voće
 • 3 stanice za kupanje
 • Ulaznica za PP Telašćica i NP Kornati
 • Troškovi priveza
 • Troškovi organizacije
 • Osobna potrošnja
 • Pivo ili bilo koje drugo alkoholno piće (ali gosti smiju donijeti svoje piće na brod)
 • Ručak u restoranu u “Suha Punta” u Nacionalnom parku Kornati (možete odabrati mesni ili riblji meni uz doplatu 75,00 HRK ili 10,00 EUR po osobi)

Kategorija izleta

Privatni izleti

Lokacija aktivnosti

Kornati, Nacionalni park Kornati, Croatia

Česta pitanja

Što ako smo zainteresirani za izlet, al nas je manje od 6 osoba?
Pošaljite nam upit za izlet sa željenim brojem osoba pa ćemo vam kreirati ponudu i najbolju cijenu za ovakav ili sličan izlet prema broju osoba koji nam navedete u vašem upitu.
od 3.675,00 HRK

Organized by

admin

Member Since 2021

Information Contact

Email

info@magic-croatia.hr

Website

www.magic-croatia.hr

Broj telefona

0916194949

Fax

023271405

Provjerite sljedeće ponude