od 0,00€
Pošaljite upit

Nin, Solana Nin i Buffalo Bill City

Nin
Not Rated
Trajanje

1 dan

Otkazivanje

Do 2 dan(a)

Veličina grupe

Unlimited

Jezici

___

Detaljne informacije

U jednodnevnom školskom izletu u Nin, Solanu Nin i Buffalo Bill City posjetit ćete stari grad Nin i saznat ćete brojne priče iz antike i o hrvatskim kraljevima. U solani ćete saznati kako se dobiva sol i što je to cvijet soli, a moći ćete kupiti rukom branu sol u muzeju soli. Buffalo Bill city je tematski park koji vas vodi na divlji zapad u kaubojski grad, a vidjet ćete repliku banke, zatvora i “saloona”.

PLAN IZLETA:

Nin – Solana Nin – Buffalo Bill City

Polazak u jutarnjim satima s dogovorenog mjesta. Vožnja modernim turističkim autobusom u pratnji licenciranog vodiča.
Po dolasku u Nin slijedi razgled strog grada uz vodstvo licenciranog vodiča. Ovaj mali grad čuva brojne povijesne priče od antike i doba prvih hrvatskih kraljeva. Starogradska jezgra nalazi se na otočiću promjera 500 m kopnom povezana dvama kamenim mostovima. Na ulazu u ninsku luku nalazi se replika starohrvatskog broda iz 11. stoljeća. U središtu otoka nalazi se crkva sv. Križa iz 9. stoljeća koja krije zanimljivu priču o sunčanim satima, a u župnoj crkvi sv. Anselma nalazi se čudotvorni kip Gospe od Zečeva koja se u Ninu slavi preko 500 godina. Uz crkvu nalazi se kip Grgura Ninskog, dotaknite njegov palac za sreću.
Nakon razgleda grada slijedi posjet obližnjoj solani. Nin je od pamtivijeka grad soli, a proizvodnja soli započela je već u prapovijesno i rimsko doba.  Danas je ninska solana jedna od tri hrvatske solane koje beru sol na tradicionalni način. Tijekom posjeta poljima soli i Kući soli uz stručne vodiče naučit ćete kako se je ručno bralo bijelo zlato koje daruje more.
Iduće slijedi vožnja do Vrsi i tematskog parka Buffalo Bill city. Imat ćete osjećaj da ste na divljem zapadu, prošetat ćete replikom kaubojskog grada, ući u zatvor, banku i “saloon”. Ručak će biti poslužen na imanju i imat ćete slobodno vrijeme za istraživanje grada i igru.
Po završetku slobodnog vremena slijedi vožnja nazad. Dolazak u mjesto polaska u poslijepodnevnim satima.


CIJENA: ovisi o broju prijavljenih 

UKLJUČENO U CIJENU:

 • Prijevoz autobusima turističke kategorije
 • Pratitelj putovanja
 • Razgled grada Nina s licenciranim vodičem
 • Ulaznica za posjet Solani Nin
 • Stručno vodstvo u Solani Nin
 • Ulaznica za posjet Buffalo Bill city
 • Ručak u Buffalo Bill city: hamburger sa pljeskavicom ili hambi pecivo sa piletinom sa prilogom pomfrit i jedno pice (sok jabuka ili coca – cola , voda
 • Osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
 • Zakonom propisana jamčevina za turističke paket aranžmane (NN 8/96)
 • Trošak organizacije izleta

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Osobna potrošnja

PLAĆANJE: uplata na žiro račun agencije prije izleta

Za ovaj izlet vrijede Opći uvjeti za turističke aranžmane turističke agencije Magic Croatia.
Magic Croatia zadržava pravo promjene redoslijeda organizacije programa.
Jamčevina osiguranja za aranžmane uplaćena je u Euroherc osiguranje d.d. Zagreb.

Highlights

 • Posjetite Nin, grad koji čuva brojne povijesne priče od antike i doba prvih hrvatskih kraljeva
 • Saznajte na koji način se proizvodi sol u Ninu i što je to kavijar soli
 • U Buffalo Bill city prošetajte divljim zapadom i kaubojskim gradom

Što ćete sve raditi

Expand All
Polazak u jutarnjim satima

Polazak prema Ninu u jutarnjim satima s dogovorenog mjesta (ispred škole, s parkinga).

Nin

Posjetit ćete Nin, nekadašnje sjedište hrvatskih kraljeva, čiji je stari grad smješten na malenom otočiću, a mostom je povezan s kopnom. Posjetit ćete crkvu sv. Križa koja se smatra simbolom grada Nina, a također i simbolom Zadarske regije jer se nalazi na grbu i zastavi Zadarske županije. Saznat ćete i zašto se crkva često uspoređuje sa znamenitim Stonehengeom.
Župna crkva sv. Anselma, smještena u centru Nina, a izgrađena je u 6. st i za vrijeme hrvatskih narodnih vladara bila je ninska katedrala. U blizini crkve nalazi se brončani kip Grgura Ninskog, a djelo je poznatog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića te je jedan od tri takva kipa na području Hrvatske.
U samom centru Nina, na prostoru nekadašnjeg rimskog foruma, nalaze se ostaci monumentalnog rimskog hrama. Po svojim dimenzijama bio je najveći hram na istočnoj obali Jadrana. Vidjet ćete i stari hrvatski brod Condura Croatica čija replika se nalazi u moru, na samom ulazu u stari grad. Nakon razgleda grada s vodičem, slobodno vrijeme za igru do posjeta Solani Nin.

Solana Nin

U Solani Nin sol ne proizvodi stroj. Preko 1500 godina sol se skuplja ljudskom rukom. Ninska sol je ekološka i ljekovita jer osim ljudske ruke u proizvodnji ninske soli sudjeluje raznovrsni biljni i životinjski svijet, obilje plaža te ljekovito blato. Starosti ove solane svjedoči i rimska zapornica koja se i danas nalazi na poljima soli. Čak su i rimski carevi uživali u punoći i bogatstvu okusa ninske soli, a u tim se starim vremenima sol mijenjala za zlato.
Uz stručno vodstvo posjetitelji će obići otvorena polja soli. U edukativnom programu naučit će više o procesu proizvodnje soli, koji su vremenski uvjeti dobri za proizvodnju soli te koliko dugo traje proces kristalizacije i branja soli. Osim toga upoznat će biljne i životinjske vrste koje žive u bazenima soli, ali i saznati što je to cvijet soli.
Nakon obilaska polja soli, posjet muzeju i kući soli koji se nalaze u sklopu solane Nin. Posjetitelji će vidjeti crno bijele fotografije iz prošlosti, stare alate za rad, vagone koji su se nekad davno koristili za transport ali i maketu današnjeg prirodnog rezervata.
Nakon posjeta solani slobodno vrijeme za kupovinu suvenira.

Buffalo Bill City

Buffalo Bill City je prva replika kaubojskog gradića iz western filmova i izletište koje se prostire na 10.000 m2. Posjetitelji upoznaju način tadašnjeg života, npr. izletište ima svoj zatvor sa zatvorenikom, šerifov ured, Saloon, banku, hotel, muzej starine, suvenirnicu, vanjsku igraonicu za djecu koja se prostire na 2.000m2,"Happyland" sa mnogim zabavnim igrama i indijansko naselje ''Apache village.
Buffalo Bill City u svojoj ponudi ima mnoštvo postavljenih western atrakcija i igara. Zabavne igre poput bacanja potkove, bacanje loptice u limenke, bacanje lasa, trazenje zlata i jos mnogo drugih. U sklopu gradica je Muzej reciklirane umjetnosti i Muzej Coca Cole.
Prilikom posjeta izletištu učenici će imati slobodno vrijeme za tematske igre i organizirane igre na vanjskom igralištu. Ručak će biti poslužen na igralištu i uključuje: hamburger sa pljeskavicom ili hambi pecivo sa piletinom s pomfritom i jedno piće (sok jabuka ili coca - cola, voda).

Kraj izleta

Nakon slobodnog vremena slijedi povratak u bus i povratak.
Izlet završava povratkom u poslijepodnevnim satima.

Uključeno/Isključeno

 • Prijevoz autobusima turističke kategorije
 • Pratitelj putovanja
 • Razgled grada Nina s licenciranim vodičem
 • Ulaznica za posjet Solani Nin
 • Stručno vodstvo u Solani Nin
 • Ulaznica za posjet Buffalo Bill city
 • Ručak u Buffalo Bill city: hamburger sa pljeskavicom ili hambi pecivo sa piletinom sa prilogom pomfrit i jedno pice (sok jabuka ili coca – cola , voda
 • Osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
 • Zakonom propisana jamčevina za turističke paket aranžmane (NN 8/96)
 • Trošak organizacije izleta
 • Osobna potrošnja

Lokacija aktivnosti

Nin
od 0,00€

Pošaljite upit

Organized by

Jelena

Member Since 2021

Kontakt podaci

Email

info@magic-croatia.hr

Broj telefona

+385 91 619 4949

Provjerite sljedeće ponude