Zadarska županije obiluje zanimljivim i manje poznatim mjestima koja možete posjetiti ako izaberete neki od kratkih izleta. Uz dobru organizaciju takvi izleti mogu se pretvoriti u prekrasno iskustvo koje ne košta puno, a otkrit ćete prekrasnu prirodu i odmoriti se od svakodnevice. Naši su izleti jednostavni i lako ostvarivi, s istom temom – otkrivanje prirodnih ljepota. U nastavku vam donosimo popis top 5 kratkih izleta u Zadarskoj županiji kako bismo vam pružili pokoju ideju za ugodno proveden dan u prirodi.

1. Panoramski let

Panoramski let

 

Panoramski let avionom Cessna 172 iznad zadarske županije omogućuje vrhunski doživljaj sa svim krajobraznim ljepotama iz jedne druge perspektive. Avion može primiti maksimalno 3 putnika i idealna je opcija za sve one koji traže nešto originalno i nesvakidašnje iskustvo. U dogovoru s pilotom kreirane su najatraktivnije rute pa možete sami izabrati koja ruta vam je najdraža. Osjetite adrenalin i napravite jedinstvene fotografije zadarskog poluotoka, obližnjih otoka Ugljana i Pašmana, Galešnjaka, otoka u obliku srca, brojnih otočića kornatskog arhipelaga, marine u Sukošanu ili Biograda. Ako želite vip rutu koja će vas potpuno oduševiti, onda obavezno izaberite let koji uključuje sve navedeno i još iznad NP Krka. Klikom na ovaj link možete pročitati više o samom letu i cijene.

2. Kajak safari na Zrmanji

Kajak Safari

 

Kajak safari po rijeci Zrmanji je još jedna rekreacija i avantura u zadarskoj županiji u kojoj ćete svašta vidjeti i naučiti, pa i to kako da postanete kajakaš. Kajak safari na rijeci Zrmanji je za sve uzraste i generacije zahvaljujući malo drugačijim, širim i stabilnijim čamcima, u taj poduhvat se mogu upustiti i amateri. Nije potrebno prethodno znanje upravljanja kajakom, naši instruktori će vas uputiti, i možete postati kajakaš za svoju dušu koji može odveslati rutu dugu 14 km nizvodno po predivnoj Zrmanji. Prijavite se za kajak safari klikom na link ovdje.

3. Rafting

Rafting Zrmanja

 

Rafting je za sve one koji osim uživanja u ljepotama prirode žele probuditi avanturistički duh. Rijeka Zrmanja je pravi odabir jer ćete uživati tijekom tri sata spuštanja kanjonom jedne od najljepših hrvatskih rijeka gdje se izmjenjuju brzaci, slapovi, ali i mirni dijelovi rijeke s bogatim zelenilom. Ako želite uštedjeti nešto novca, ali da ujedno imate i nezaboravno iskustvo na izletu, onda je rafting na rijeci Zrmanji definitivno za vas. Klikom na link ovdje možete se prijaviti i provesti dan pun zabave, uzbuđenja, avanture i druženja u prekrasnoj prirodi.

4. Veslanje na rijeci Zrmanji (SUP)

Zrmanja SUP

 

SUP je skraćenica za Stand-up paddle boarding, što znači: stojiš i veslaš i odličan je način razgibavanja i rekreacije koji se odvija u prirodnom okruženju na rijeci Zrmanji. Odlična stvar je što je SUP prilagođen svim uzrastima. SUP mogu koristiti i djeca, nije potrebno nikakvo posebno predznanje, samo malo sposobnosti za održavanje ravnoteže. SUP na rijeci Zrmanji traje 2 sata i preporučujemo rezervaciju. Pošaljite nam poruku ili nazovite i oprema će vas čekati spremna u dogovoreno vrijeme.

5. Virtualna šetnja Zadrom

Zadar VR

 

Zadarska povijest kroz naočale za virtualnu stvarnost nudi poseban doživljaj Zadra! Vidjet ćete kako je izgledao Forum izgrađen prije 2.000 godina koji je ujedno bio i najveći istraženi forum u Hrvatskoj. Doživjet ćete Zadar u 1202. godini i gledati napad Križarske mornarice na grad. Naučit ćete gdje je nekad bila gradska tržnica te kako je Zadar izgledao prije Drugog svjetskog rata. Iznad vas će letjeti avioni koji će zatim bombardirati grad u Drugom svjetskom ratu, a ući ćete i u prostore katedrale sv. Stošije koji su inače zatvoreni za javnost te u crkvu sv. Krševana. To su samo neke od brojnih zanimljivosti koje ćete doživjeti kroz naočale za virtualnu stvarnost i na taj način zakoračiti u uzbudljiv svijet zadarske povijesti. I nećete samo gledati, moći ćete se okretati u prostoru i cijelo vrijeme ćete vidjeti ponovno oživljene povijesne građevine, animacije, zvučne efekte, a audio-vodič istovremeno će vam govoriti zanimljive činjenice o Zadru i onome što u tom trenutku gledate. Rezervirajte svoj termin na linku ovdje.