NP PLITVIČKA JEZERA

Želite li posjetiti Plitvička Jezera?

Otkrijte Plitvice najstariji i najposjećeniji nacionalni park u Republici Hrvatskoj.

Plitvice se nalaze na pola puta između glavnog grada Zagreba i jadranske obale, u planinskom području središnje Hrvatske.
U parku se nalazi 16 jezera koja su međusobno povezana brojnim veličanstvenim slapovima.

Najbolji izleti u Plitvice

Zašto odabrati Plitvice?


U Plitivcama ćete susresti slap na svakom koraku, ali Veliki slap glavna je atrakcija ovog parka. Ne možete otići iz Plitvica bez da se slikate ispred ovog 78 m visokog slapa.

Šetat ćete drvenom stazom uz jezera prekrasne zelenkasto-plave boje koja se mijenja ovisno o sunčevoj svjetlosti. Voda je kristalno čista i uočit ćete ribe kako plivaju.

Divite se veličanstvenoj prirodi tijekom vožnje električnim brodom preko jezera Kozjak, najvećeg i najdubljeg jezera u parku.

1979. godine


Plitvička jezera prvi su hrvatski nacionalni park upisan na UNESCO-ov popis svjetske baštine 1979. godine

Najbolja putovanja u Plitvice

Naziv parka Plitvička jezera


Naziv parka potječe od hrvatske riječi „plitvice“, „pličine“ koja označava nešto plitko, u Plitvicma to je plitki bazen u vapnencu ispunjen vodom.
Čitavo područje okruženo je gustom šumom. Stabla jele i bukve uzdižu se više od 50 metara, a naći se pokraj tih divova uistinu je posebno iskustvo.

30 do 90 centimetara


Rast sedrenih barijera na Plitvičkim jezerima jedinstven je slučaj u cijelom svijetu. Prosječni svjetski rast sedrenih barijera iznosi svega nekoliko centimetara u 30 godina, dok u Plitvicama sedrene barijere rastu od 30 do 90 centimetara u istom vremenskom razdoblju

Najbolje ponude za Plitvice