od 750,00 HRK
Provjerite dostupnost

Nacionalni park Plitvička jezera i Rastoke iz Zadra

Plitvička Jezera, Croatia
Not Rated

Trajanje

10,30 sati

Otkazivanje

Do 2 dan(a)

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

___

Detaljne informacije

Skinite Plitvice s popisa mjesta koja želite posjetiti. Provedite cijeli dan u “Zemlji padajućih jezera gdje kamenje raste” i istražite jedinstvene vodopade i tirkizna jezera. Na kraju dana, počastite se s domaćim kruhom i divljom pastrvom u Rastokama.

O DESTINACIJI:

Nacionalni park Plitvice je osnovan 1949. godine, a 1979. godine UNESCO ga među prvima u svijetu proglašava svjetskom prirodnom baštinom. Nalaze se na 3. mjestu CCN-ovog popisa najljepših jezera i slapova.
Plitvička jezera sastoje se od 16 velikih i malih jezera tirkizne boje koja se prelijevaju iz jednog u drugo s puno veličanstvenih slapova i tako u dužini od 5460 metara zračne linije. Zbog svoje jedinstvenosti, Plitvička jezera nazivaju se Zemljom padajućih jezera i Zemljom gdje kamenje raste. Rast sedrenih barijera u Plitvičkim jezerima je jedinstven slučaj u svijetu. Svjetski prosjek rasta sedrenih barijera iznosi svega nekoliko centimetara u 30 godina, dok ovdje sedra naraste u prosjeku od 30 do 90 centimetara u istom vremenskom periodu.

Rastoke (vodeni svijet): Rastoke su prigradsko naselje grada Slunja smještene na samoj rijeci Slunjčici. Naselje je prvotno nastalo kao nastamba mlinova za razne žitarice i praonica za vunene predmete. Rastoke su simbioza fantastičnih tvorevina rijeke Slunjčice i mlinica – žličara, ljudskih tehničkih dostignuća starih nekoliko stoljeća. Danas više nema potrebe za prvobitnu namjenu naselja, stoga je cijelo naselje orijentirano na turizam. Rijeka Slunjčica obiluje prvorazrednom autohtonom pastrvom koju u lokalnom restoranu poslužuju netom uhvaćenu iz brzaca. Jedna od delikatesa je i ukusni domaći beskvasni kruh koji se radi od više vrsta žitarica i ima visoku prehrambenu vrijednost. Ovaj vodeni svijet je definitivno mjesto koje ćete pamtiti i svakog uputiti da ga posjeti.

PLAN IZLETA:
POLAZAK: 08:00
POVRATAK: 18:30
Vrijeme trajanja: 10,30 sati

Polazak za Plitvička jezera i Rastoke iz Zadra u jutarnjim satima (oko 8 sati) s dogovorenog mjesta. Vožnja minibusom ili kombijem prema Nacionalnom parku Plitvice kroz živopisne krajolike. Dolaskom u Nacionalni park započinje obilazak Plitvičkih jezera koji traje 3 sata uz pratnju vodiča i uživanje u netaknutoj prirodi jednog od najljepših nacionalnih parkova svijeta. Osim šetnje, obilazak uključuje i vožnju električnim brodom po jezeru Kozjak. Nakon razgleda Plitvičkih jezera nastavak puta prema obližnjim Rastokama. Dolaskom u Rastoke slijedi kratki razgled ovog naselja i slobodno vrijeme za ručak dok vam ribe plivaju ispod nogu. Nakon ručka slobodno vrijeme za samostalni razgled slapova,brzaca, mlinica, staza i mostića preko rijeke. U 16:30 sati polazak prema Zadru. Predviđen povratak u Zadar u 18:30 sati.

CIJENA PO OSOBI:

Odrasli: 750,00 HRK  ili  100,00 EUR

Dijete do 12 godina (25% popust): 600,00 HRK  ili  80,00 EUR

Minimalan broj prijavljenih osoba: 4

U CIJENU UKLJUČENO:

 • Prijevoz klimatizirani kombi/minibus
 • Vodič
 • direktan ulazak bez čekanja u redu
 • vožnja brodom
 • Osiguranje
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Ulaznica za Nacionalni park Plitvice
 • Obroci i piće
 • Osobna potrošnja

PREPORUČENI UZRAST: odrasle osobe, djeca i stariji
TEŽINA: lagano, šetnja kroz NP Plitvice. Ipak, u nacionalnom parku je velik broj stepenica tako da izlet nije prilagođen osobama s invaliditetom ili slabo pokretnim osobama.
VODIČ:  licencirani vodiči koji govore hrvatski, engleski i/ili njemački
PONIJETI:
 udobnu obuću, toplu odjeću, kremu za sunčanje u ljetnom periodu, kabanicu u slučaju kiše, osobnu iskaznicu, mobitel, novac

NAPOMENA: Nacionalni park Plitvice nalazi se u kontinentalnom dijelu Hrvatske pa se vremenski uvjeti često razlikuju od onih na obalnom dijelu Hrvatske

Ukoliko želite, može se organizirati transfer direktno iz vaše smještajne jedinice i povratak u istu.

MJESTO POLASKA:

Pogledajte više

IZDVOJENO

 • Provedite cijeli dan u "Zemlji padajućih jezera gdje kamenje raste"
 • Istražite jedinstvene vodopade i tirkizna jezera
 • Počastite se s domaćim kruhom i divljom pastrvom na Rastokama

Što ćete sve raditi

Itenirary
08:00
Polazak iz Zadra u 8 sati s dogovorenog mjesta. Slijedi vožnja autom ili kombijem prema Nacionalnom parku Plitvice kroz živopisne krajolike.
Itenirary
09:30
Dolaskom u Nacionalni park započinje obilazak Plitvičkih jezera koji traje 3 sata uz pratnju vodiča. Osim šetnje, obilazak uključuje i vožnju električnim brodom po jezeru Kozjak.
Itenirary
13:30
Nakon razgleda Plitvičkih jezera nastavak puta prema obližnjim Rastokama. Dolaskom u Rastoke slijedi kratki razgled ovog naselja i slobodno vrijeme za ručak dok vam ribe plivaju ispod nogu. Nakon ručka slobodno vrijeme za samostalni razgled.
Itenirary
16:30
U 16:30 sati polazak prema Zadru. Predviđen povratak u Zadar je u 18:30 sati.

Uključeno/Isključeno

 • Prijevoz klimatizirani kombi/minibus
 • Vodič
 • Direktan ulazak bez čekanja u redu
 • Vožnja brodom
 • Osiguranje
 • PDV
 • Ulaznica za Nacionalni park Plitvice
 • Obroci i piće
 • Osobna potrošnja

Kategorija izleta

Nacionalni parkovi

Lokacija aktivnosti

Plitvička Jezera, Croatia
od 750,00 HRK

Organized by

admin

Member Since 2021

Information Contact

Email

email@admin.com

Broj telefona

0916194949

Provjerite sljedeće ponude