od 510,00€
Provjerite dostupnost

Nacionalni park Plitvička jezera i Rastoke iz Zadra, privatni izlet

Plitvička Jezera, Rastoke
Not Rated
Trajanje

10:30

Otkazivanje

Do 1 dan(a)

Veličina grupe

4-20 ljudi

Jezici

___

Detaljne informacije

Posjetite Plitvička jezera i Rastoke u privatno organiziranom izletu iz Zadra, samo za vas. Opustite se uz šum veličanstvenih slapova, vozite se brodom po jezeru Kozjak i uživajte u Rastokama, mjestu s tradicijskim mlinicama iz 17. stoljeća.

TERMINI: svaki dan, cijelu godinu

O DESTINACIJI:

Nacionalni park Plitvička jezera osnovan je 1949. godine, a 1979. godine UNESCO ga među prvima u svijetu proglašava svjetskom prirodnom baštinom. Nalaze se na 3. mjestu CCN-ovog popisa najljepših jezera i slapova.
Plitvička jezera sastoje se od 16 velikih i malih jezera tirkizne boje koja se prelijevaju iz jednog u drugo s puno veličanstvenih slapova i tako u dužini od 5460 metara zračne linije. Zbog svoje jedinstvenosti, Plitvička jezera nazivaju se Zemljom padajućih jezera i Zemljom gdje kamenje raste. Rast sedrenih barijera u Plitvičkim jezerima je jedinstven slučaj u svijetu. Svjetski prosjek rasta sedrenih barijera iznosi svega nekoliko centimetara u 30 godina, dok ovdje sedra naraste u prosjeku od 30 do 90 centimetara u istom vremenskom periodu.

Rastoke (vodeni svijet): Rastoke su prigradsko naselje grada Slunja smještene na samoj rijeci Slunjčici. Naselje je prvotno nastalo kao nastamba mlinova za razne žitarice i praonica za vunene predmete. Rastoke su simbioza fantastičnih tvorevina rijeke Slunjčice i mlinica – žličara, ljudskih tehničkih dostignuća starih nekoliko stoljeća. Danas više nema potrebe za prvobitnu namjenu naselja, stoga je cijelo naselje orijentirano na turizam. Rijeka Slunjčica obiluje prvorazrednom autohtonom pastrvom koju u lokalnom restoranu poslužuju netom uhvaćenu iz brzaca. Jedna od delikatesa je i ukusni domaći beskvasni kruh koji se radi od više vrsta žitarica i ima visoku prehrambenu vrijednost. Ovaj vodeni svijet definitivno je mjesto koje ćete pamtiti i svakog uputiti da ga posjeti.

PLAN IZLETA:
POLAZAK: 08:00 sati
POVRATAK: 18:30 sati
Vrijeme trajanja: 10:30 sati

Polazak u jutarnjim satima (oko 8 sati) s dogovorenog mjesta. Vožnja minibusom ili kombijem prema Nacionalnom parku Plitvice kroz živopisne krajolike. Dolaskom u Nacionalni park započinje obilazak Plitvičkih jezera koji traje 3 sata uz pratnju vodiča i uživanje u netaknutoj prirodi jednog od najljepših nacionalnih parkova svijeta. Osim šetnje, obilazak uključuje i vožnju električnim brodom po jezeru Kozjak. Nakon razgleda Plitvičkih jezera nastavak puta prema obližnjim Rastokama. Dolaskom u Rastoke slijedi kratki razgled ovog naselja i slobodno vrijeme za ručak dok vam ribe plivaju ispod nogu. Nakon ručka slobodno vrijeme za samostalni razgled slapova,brzaca, mlinica, staza i mostića preko rijeke. U 16:30 sati polazak prema Zadru. Predviđen povratak u Zadar u 18:30 sati.

CIJENA za 4 osobe:
510,00 EUR 

Cijena za svaku sljedeću osobu: 82,00 EUR

UKLJUČENO U CIJENU:

 •  Prijevoz klimatiziranim vozilom
 •  Licencirani lokalni vodič
 • Osiguranje
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Obroci i piće
 • Osobna potrošnja
 • Ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera

PREPORUČENI UZRAST: odrasle osobe, djeca i starije osobe
TEŽINA: lagano, šetnja kroz Nacionalni park Plitvička jezera. Međutim, u nacionalnom parku je velik broj stepenica tako da izlet nije prilagođen osobama s invaliditetom ili slabo pokretnim osobama.
VODIČI: licencirani vodiči koji govore hrvatski, engleski i/ili njemački
PONIJETI: udobnu obuću, toplu odjeću, kremu za sunčanje u ljetnom periodu, kabanicu u slučaju kiše, novac, osobnu iskaznicu

Napomena: Nacionalni park Plitvice nalazi se u kontinentalnom dijelu Hrvatske pa se vremenski uvjeti često razlikuju od onih na obalnom dijelu Hrvatske.

MJESTO POLASKA:

Ako želite, može se organizirati transfer direktno iz vaše smještajne jedinice i povratak u istu

MJESTO POLASKA:

Highlights

 • Posjetite Plitvička jezera i Rastoke u izletu organiziranom samo za vas
 • Opustite se uz šum veličanstvenih slapova i vozite se brodom po jezeru Kozjak
 • Uživajte u Rastokama, mjestu s tradicijskim mlinicama iz 17. stoljeća

Što ćete sve raditi

Itenirary
8:00
Polazak u jutarnjim satima (oko 8 sati) s dogovorenog mjesta. Vožnja minibusom ili kombijem prema Nacionalnom parku Plitvice kroz živopisne krajolike.
Itenirary
10:20
Dolaskom u Nacionalni park započinje obilazak Plitvičkih jezera koji traje 3 sata uz pratnju vodiča i uživanje u netaknutoj prirodi jednog od najljepših nacionalnih parkova svijeta. Osim šetnje, obilazak uključuje i vožnju električnim brodom po jezeru Kozjak. Nakon razgleda Plitvičkih jezera nastavak puta prema obližnjim Rastokama.
Itenirary
14:00
Dolaskom u Rastoke slijedi kratki razgled ovog naselja i slobodno vrijeme za ručak dok vam ribe plivaju ispod nogu. Nakon ručka slobodno vrijeme za samostalni razgled slapova,brzaca, mlinica, staza i mostića preko rijeke. U 16:30 sati polazak prema Zadru.
Itenirary
18:30
Predviđen povratak u Zadar u 18:30 sati.

Uključeno/Isključeno

 • Prijevoz klimatiziranim vozilom
 • Licencirani lokalni vodič
 • Osiguranje
 • PDV
 • Obroci i piće
 • Osobna potrošnja
 • Ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera

Kategorija izleta

Privatni izleti

Lokacija aktivnosti

Plitvička Jezera, Rastoke
od 510,00€

Organized by

Magic Croatia

Member Since 2021

Kontakt podaci

Email

info@magic-croatia.hr

Website

www.magic-croatia.hr

Broj telefona

00385916194949

Fax

+385 23 271 405

Provjerite sljedeće ponude