od 44,00€
Provjerite dostupnost

Izlet brodom u kanjon Zrmanje

Kruševo, Ribnica
Not Rated
Trajanje

6:30

Otkazivanje

Do 2 dan(a)

Veličina grupe

12 ljudi

Jezici

___

Detaljne informacije

Zaplovite s nama po rijeci Zrmanji iz Ribnice i uživajte u razgledavanju impozantnog kanjona kao i mjesta gdje je snimljen legendarni film Winnetou. Dok plovite brodom po Zrmanji iz Ribnice, otkrijte Novigrad, slikoviti mali gradić i popijte kavu uz predivan pogled. I za kraj vas čeka ručak u restoranu Kalada.

O DESTINACIJI:

Ribnica je malo naselje u zaleđu Zadra odnosno na obalama Karinskog mora.

Karinsko more, morski zaljev koji je povezan sa Novigradskim morem putem uskog kanala, nezaobilazna je atrakcija. U Karinsko more ulijeva se Bijela rijeka i rijeka Karišnica te kao rezultat miješanja slatke i morske vode nastaje ljekovito blato. Popularnost ovog područja seže u daleku prošlost, bilo je naseljeno još za vrijeme antike, na tom području osnovan je rimski grad Corinium, današnji Karin. Danas je na tom području razvijen vrlo uspješan turizam sa mnoštvom raznolikog sadržaja.

Zrmanja je jedna od naših najljepših rijeka, također poznata je po impresivnom kanjonu koji se proteže od Obrovca kroz ušće rijeke do Novigradskog mora. Ovaj kanjon zaštićen je kao značajni krajobraz i ističe se po svojim visokim liticama koje se izdižu iznad rijeke. Zrmanja je vrlo popularna destinacija, na tom području sniman je i film poznatog tvorca Winnetoua.

Novigrad je povijesni dalmatinski gradić, smješten na obali Novigradskog mora. Formiran je na ostacima utvrde iz 13. stoljeća na vrhu brijega. Na uzvisni se smjestila tvrđava Fortica odnosno Castrum novum, od kud i potječe ime Novigrad. Nedaleko od područja novigradskog zaljeva nalaze se i popularne turističke destinacije: Park prirode Velebit te Nacionalni park Kornati, rijeka Krka i Paklenica.

PLAN IZLETA:

POČETAK: 9:00
KRAJ: 15:30
TRAJANJE: 6:30 sati

Izlet brodom po Zrmanji iz Ribnice kreće u 9:00 sati, sa pristaništa, kod glavne plaže Pisak. Vožnja do ušća Zrmanje traje otprilike pola sata, tijekom vožnje do odredišta proći ćete kroz Karinski morski kanal i Novigradsko more. Nakon dolaska do rijeke, pružat će vam se predivan pogled na 200 metara visoki kanjon koji nas okružuje. Za vrijeme plovidbe rijekom, vidjet ćete lokaciju gdje je sniman film Winnetou i utvrdu “Pržunac” o čemu će vam vodič detaljnije ispričati za vrijeme izleta. Nakon kratke vožnje, doći ćete na otok gdje ćete imati pauzu i moći ćete se osvježit u moru. Zatim oko 11:10 stižete u Novigrad, tamo ćete imati slobodno vrijeme za razgledavanje i ispijanje kave. Na povratku ćete imati još dvije pauze za kupanje u moru, a u 13:30 svratit ćemo do restorana Kalada gdje će vam biti poslužen ručak. Slijedi vožnja prema Ribnici gdje naš izlet završava.

CIJENA:
44,00 EUR po osobi 

Za djecu do 12 godina 30,00 Eur po osobi, gratis za djecu do 5 godina.

UKLJUČENO U CIJENU:

  • Ulaznica za Park prirode Velebit
  • Vodič (skiper)
  • Ručak (riba, meso ili pizza)
  • Osiguranje
  • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

  • Osobna potrošnja

PONIJETI SA SOBOM: ručnik, kupaći kostim, kremu za sunčanje, piće, grickalice, opcionalno: kapu, fotoaparat, masku za ronjenje, peraje

NAPOMENA: minimalan broj sudionika je 4, a maksimalan broj sudionika po grupi je 12, program se može mijenjati ovisno o vremenskim prilikama

MJESTO POLASKA:

Highlights

  • Uživajte u razgledavanju impozantnog kanjona rijeke Zrmanje i mjesta gjde je sniman film Winnetou.
  • Upoznajte Novigrad, mali slikoviti gradić.

Što ćete sve raditi

Itenirary
9:00
Ukrcaj na brod na pristaništu pokraj plaže Pisak u mjestu Ribnica. Nakon ukrcaja, slijedi vožnja kroz Karinsko i Novigradsko more u trajanju od 30 minuta kada ćemo stići do ušća rijeke Zrmanje.
Itenirary
9:30
Brod će zaplovit kroz kanjon Zrmanje, tijekom plovidbe vidjet ćete kanjon i mjesto gdje je sniman film o winnetou. Nakon toga se vraćamo do ušća rijeke gdje ćete se moći osvježiti kupanjem na malom otočiću u središtu Zrmanje.
Itenirary
10:40
Krećemo prema Novigradu, gdje ćete imati slobodno vrijeme za razgledavanje ili ispijanje kave.
Itenirary
12:50
Pri povratku iz Novigrada, imati ćete još jednu pauzu za kupanje u Karinskom moru, zatim slijedi ručak u restoranu Kalada u 13:30 sati i nakon ručka zadnja pauza za kupanje te povratak u Ribnicu, gdje u 15:30 naše putovanje završava.

Uključeno/Isključeno

  • Ulaznica za Park prirode Velebit
  • Vodič (skiper)
  • Ručak (riba, meso ili pizza)
  • Osiguranje
  • PDV
  • Osobna potrošnja

Kategorija izleta

Brodski izleti

Lokacija aktivnosti

Kruševo, Ribnica
od 44,00€

Organized by

Jelena

Member Since 2021

Kontakt podaci

Email

info@magic-croatia.hr

Broj telefona

+385 91 619 4949

Provjerite sljedeće ponude